Trestné oznámenie

4. okt 2023

Ahojte, chcem sa spýtať. Prišla som na nejasnosti a teda je nám klamane z jednej strany. Po tejto správe

Pretože schovávať predomnou fotky, blokovať aj cez kamarátky je super voľba. Neprofesionálny prístup, klamstvá. Recenziu posúvam ďalej

Slečna chce na mňa podať trestné oznámenie, že ju označujem za klamarku a mojou recenziou jej ničím a poškodzujem meno firmy.
Je to naozaj tak ?

gleep1
4. okt 2023

Ak neklames a máš dôkaz že neklames tak máš právo dat pravdivu recenziu a kaziť jej meno. Inak právo klamať nemáš a je to trestný čin lebo ohrozujes jej dobre meno v tomto prípade hlavne v pracovnej sfére a to naozaj nemôžeš a ma pravo podať na teba TO ak má dôkazy že si vymýšľas alebo ze prekrucas

autor
4. okt 2023

@gleep1 žiadnu recenziu som nikam nedala ešte

gleep1
4. okt 2023

Tak akou recenziou jej poskodzujes meno?

autor
4. okt 2023

@gleep1 že ju teraz len správe označujem ako klamarku. Ale ja som ju priamo neoznačila

autor
4. okt 2023

Po správe ktorú som uviedla hore, ktorá nie je nikde zverejnená len v našom chate, tak chce podať to

gleep1
4. okt 2023

Prosím ta nerieš ju, ak máš pravdu máš pravdu môžeš napísať negatívnu recenziu aj verejne, je akurát tak trestný čin ohovárania a to je šírenie nepravdivých informáciu ktoré môžu poškodiť meno ktoré musia mať dokázateľny negatívny vplyv na život človeka. Ak neklames vôbec sa nestresuj a napíš to verejne všade kde môžeš

autor
4. okt 2023

@gleep1 nič neširim pokiaľ som to nikde nedala nie ?

autor
4. okt 2023

Akože mam z toho stres naozaj

alenah31
4. okt 2023

aký stres prosím ťa. A aké trestné oznámenie? Pre ohováranie a poškodzovanie dobrého mena? Pokiaľ to máš podložené a skutočnosť vieš preukázať - neviem čo riešiš, však nech podá- Už ju vidím ako to robí - vyhráža sa ona tebe a ty si to necháš😀😀. Pokiaľ sa tvoja recenzia zakladá na pravde - just by som ju zverejnila, máš na to ako nespokojný zákazník, ktorý využil službu a riadne za ňu zaplatil plné právo.

autor
4. okt 2023

@alenah31 ja som ešte žiadnu recenziu nepridala. Neviem to zas na 100 percent. K tomu by bola potrebná "správa z nemocnice".

gleep1
4. okt 2023

Takto, píšeš tam niečo o blokovani cez kamarátky, čo to je? To ty si vypiwovala jej kamarátkam alebo aký dôvod ma ona nejako ta blokovať cez kamarátky?
No neviem, prepáč ale prídeš mi trochu mimo, ak si bola kvôli niečomu za co môže ona v nemocnici a máš správu tak by si negatívnu recenziu mala brat ako svoju povinnosť napísať. Ale to toho co tu píšeš a niekto nevyzná a ak si bola v nemocnici tak by mala mať stres ona a nie ty ale ako vravím prídeš mi kus mimo a asi si za tým co vravíš nijako nestojís. Už 2 sme ti tu napísali aký je zákon. Pochopila si nás? Ak áno a máš stres tak asi nie si zrovna čestná

alenah31
4. okt 2023

tak potom sa niet k čomu vyjadrovať - pozitívne či negatívne. Keď budeš mať niečo čím to podložíš - že ona nie je spokojná a kope nožičkami by ma nezaujímalo - a recenziu by som napísala.

melanta
4. okt 2023

Skús napísať, čo si zatiaľ urobila. Pretože píšeš, že si ju označila za klamárku v nejakých správach či statusoch? Kde si ju spomenula ako klamárku? Píšeš, že nevieš to ešte na 100%, takže prečo ju označuješ za klamárku, ak to nemáš potvrdené na 100%? Skús napísať prečo je klamárka, aké dôkazy máš na to a kde si o nej písala ako klamárka. Toto je veľmi zmätočné, čo píšeš.

januska12323
4. okt 2023

Verejne si ju niekde označila za klamarku a a ni nevieš či ňou naozaj je?

autor
4. okt 2023

@januska12323 verejné som ju nikde neoznáčila

januska12323
4. okt 2023

Veď píšeš, že recenziu podávaš ďalej potom nejaké blokovanie cez kamarátky tak o tom asi vedia? Ďalej nemáš dôkaz a píšeš o nejakej správe z nemocnice? Vyjadri sa jasne.

lienka.7
4. okt 2023

@autorka pokial ta hocijako oklamala ci podviedla , tak nech sa paci, nech si poda TO. Vysvetlite si to na polícii, len nech ráta s tým, ze sa to pokojne celé môže otočiť proti nej.

autor
4. okt 2023

Ide o to, že fotografka nám zrušila termín fotenia svadby. Napísala ze je v nemocnici a ze pohlada náhradu. Potom ze vráti peniaze. Termin zrušila minulý týždeň vo štvrtok. Teraz v sobotu mame svadbu. Bolo nám to cele divne, nekomunikovala, nechcela telefonovať nič. Moji známy jej teda volali s tým aby si to ujasnili a pod zámienkou svadobného fotenia na nás dátum povedala ze ona už tam jednu svadbu ma. Že ich nemôže odfotit. Ale ze potom vikend kľudne môže. Pritom nám povedala ze bude v nemocnici 3 týždne. Im vlastne potvrdila ze toto sobotu, čo mala nás fotiť a povedala ze je v nemocnici a nemôže, tak zrejme ide fotiť úplne niekoho iného.

Nejako sme sa teda dohodli na vrátení rezervácie. Nakoľko nevedela zohnať náhradu.
No a teraz vlastne sme to riešili cez ig, komunikáciu všetko. Dala príbeh ako rozpráva niečo za počítačom a je doma. Len mne tvrdí že je v nemocnici. To video už stiahla zo štvrtky. Tká isto náhodné som pozerala profil jej kamarátky ktorú fotieva a ta pridala fotku ,ktorú ona fotila a mňa zablokovala aby som to nevidela. Pritom známy to videli.

Ide o to, že následne som jej napísala tu správu, kde všetko popiera a útočí na mňa, že ja keď chcem napísať recenziu na toto všetko, tak na mňa poda trestné oznámenie

alenah31
4. okt 2023

verejne či neverejne - ak to neviem podložiť tak za klamára neoznačím nikoho. Inak je to ohováranie aj keď to bude len ústne z očí do očí resp. cez súkromné správy medzi vami dvoma. Akože neviem kto by sa tým na polícii zaoberal - no asi ste obe trochu "horúce hlavy"

autor
4. okt 2023

Príde nám to tak, že na nás termín dostala lepšiu zákazku a lepšie zaplatenie tak sa nevedela vykrutit

autor
4. okt 2023

Jej manžel nám vždy volal večer okolo 10 a komunikácia nebola žiadna, mrmlal, vyznel ako keby bol pod nejakým vplyvom niečoho.
Kričal na nas do telefónu hroza

melanta
4. okt 2023

Celý jej príbeh je veľmi podivný, ale rozhodne nehovorí úplne jasne, že jej nič nie je, že nie je naozaj chorá a prečo vám vôbec zrušila termín. Takže určite by som do recenzie nepísala to, čo si tu napísala, lebo to sú všetko len dojmy a nie je z nich jasný skutočný stav veci. Ona vám zrušila termín, ak ste ju vy napriek tomu neustále otravovali (vyznieva to tak z toho, čo píšeš), tak možno je pochopiteľné, že jej muž zvýšil hlas. Túto sobotu sa vydávaš ak som pochopila. Ja by som toto brala ako zlú skúsenosť a neriešila. 3 dni pred svadbou by som určite svoju energiu nevenovala tomuto.

autor
4. okt 2023

@melanta ďakujem za názor 🙂

suzitok
4. okt 2023

Mne to pripadá tak, že nechce jednoducho fotiť tvoju svadbu, mozno ma na to nejaky svoj dovod, alebo ste jej proste nesadli a zamotala sa do toho viac ako chcela, myslela, ze to nechate tak, neratala s tym, ze jej od vas niekto bude volat a overovat volny termin a ze to budete dookola riesit. Skor to teraz vnimam tak, ze ona vo vas vidi niekoho, kto jej neda pokoj.
Vyjadrujem sa k tomu, co som si tu precitala...nestojim na nikoho strane..

deti95060810
4. okt 2023

autorka, celé to máš akési nejasné... prečítaj si príspevok ešte raz, lebo ja som to prečítala už 5 krát sa stále neviem poriadne o čo ide... čosi tam spomínaš kamarátky, a stres...
z toho čo si napísala sa nedá poriadne nič vydedukovať.

klaridka
4. okt 2023

Veď nech podá... aj ona bude musieť dokázať, že to tak nie je a, že bola v tom čase naozaj v nemocnici. A Vaši známi vedia dosvedčiť, že im chcela dať termín v čase, kedy mala byť v nemocnici- teda o týždeň. Vôbec by som sa z nej nestresovala, chúďa nevie, kam z konope, tak tára hlúposti...

januska12323
4. okt 2023

Je nepodstatné kde v tom čase bola. Zrušila vašu zákazku, povedala, ze vráti peniaze tam to malo skončiť. Neviem načo sa do toho zaťahujú tvoji známi a načo zisťuješ kde je.

autor
4. okt 2023

@januska12323 pretože zmluvu bolo možné zrušiť len v prípade vážnej choroby, úmrtia.

kandelabra
4. okt 2023

Ako chapem, mala vas fotit a podla zmluvy mohla od fotenia odstupit len v pripade vazneho dovodu. Ona si nasla na sobotu lepsiu/vyhodnejsiu ponuku, a tak vam zrusila termin s tym, ze je v nemocnici, co vsak nie je pravda.
Nastvana by som bola, za to ze mi vyraba nepotrebny problem a klame, ale peniaze ste spat dostali, tak co. Skoda riesit, max by som tak dala recenziu, ze rusi terminy ako sa jej zachce, ale vypisovat jej ani ziadat nejake vysvetlenie by sa mi nechcelo. Neviem za co chce podat TO, sak ale nech skusi, mali ste zmluvu a mate dobry dovod verit, ze klame, screenshotla by som si to pre pripad potreby a viacej neriesila. Sustred sa teraz na svoju svadbu a nenechaj si takymito ludmi kazit den.

stefi_k
4. okt 2023

Co je v zmluve uvedene ako kompenzacia, pri jej zruseni bez dovodu ?