Treba nahlásiť sociálnej poisťovni nezamestnanosť evidovanú na ÚPSVaR?

nela01
14. máj 2021

Chcem sa spytat ci je potrebne nahlasit soc.poistovni nezamestnanost evidovanu na Upsvr alebo staci len na zdravotnej poistovni.Dakujem vopred krasne za odpoved 🙂

daridari11
14. máj 2021

To by mal urobiť UP.

sonka_miro
14. máj 2021

@nela01 ano najskor sa vyplna tlacivo na upsvr a nasledne socialnej poistovni. Na zdravotnej sa neriesi nic. Socialna je dolezita nakolko oni vyplacaju davku v nezamestnanosti.

mattkapd
14. máj 2021

@nela01 stačí elektronický na úrade práce následne záleží ci idete na podporu to tiež za vás vybaví ta istá pani už sú prepojený ak chcete riešiť dotáciu tak sa najprv zahlasite na úrade práce a následne cez stránku sociálnej poisťovne vyplníte žiadosť o dotáciu.. Na ZP nemusíte hlasit nic

sonka_miro
14. máj 2021

@mattkapd sa nieco menilo? minuly rok ked bol manzel 2mesiace bez prace tak to nebolo tak.

miskahrncarikova
14. máj 2021

@sonka_miro myslim,ze od 15.6.2020 to zmenili,staci sa zaevidovat na urade prace a oni vsetko odoslu soc.poistovni.Minuly mesiac som sa hlasila

mattkapd
14. máj 2021

@sonka_miro ja som sa zaevidovala 1.1.2021 následne som z pani z úradu práce riešila aj zápočtove listy na podporu.. Keďže mi ale v marci prišiel papier ze si vyhradzuju ďalších 60 dní na posúdenie zažiadala som už cez socialku zatiaľ o sos dotáciu ktorú musím v prpiapde že mi potom priznaju podporu samozrejme vrátiť.. Od 1.4. Som sa opäť zamestnala a tak som len napísala na úrad práce kde ma vyradili z evidencie..

nela01
autor
15. máj 2021

@mattkapd
@sonka_miro ale ja nemam narok na podporu tak preto sa pytam ci aj napriek tomu treba hlasit soc.poistovni ze som na urade ?

nela01
autor
15. máj 2021

@mattkapd a viete mi povedat ze ako to je ked 1.nemam narok na podporu tak neviem ci aj tak to treba hlasit ze som na urade soc.poistovni ?
2.sos dotaciu mam a nic som nenahlasovala soc.poistovni mne to na urade vybavili aj to treba hlasit ? Dakujem

mattkapd
15. máj 2021

@nela01 jaj tak to netuším ja som si dotáciu vybavovala cez socialku a teda vedeli ze nemám robotu keďže podmienka na získanie dotácie je aby ste boli nezamestnana a vedená na úrade prace

nela01
autor
15. máj 2021

@mattkapd aha no to som nevedela ze na soc.ste to vybavovali ako pisem mne to na urade vybavili chodi mi normalne dotacia len neviem ze ako som pisala v 1.bode ako to je :/

sonka_miro
15. máj 2021

@mattkapd to som nevedela, zmenilo sa to, ale dobre vediet, dakujem za info 🙂 pekny den