Treba ísť na úrad práce?

29. nov 2023

ahojte, ku včerajšiemu dňu mi skončil PP, ktorý som ukončila v skúšobnej dobe a oddnes som na PN, nakoľko mám zdravotné ťažkosti a do minulej práce sa vrátiť už nechcem. Tipujem PN na pár týždňov. dá sa potom evidovať na úrade práce, ak si nič nenájdem? či sa mám zároveň evidovať na úrade práce a poberať pn? to asi nie 😀

tradaaa
29. nov 2023

Zaeviduj sa po ukončení PN.

autor
29. nov 2023

@tradaaa ďakujem - a to teda nebude problém, že napr. sa zaevidujem až v januári? normálne sa mi bude rátať 6 mesiacov podpory, ak by som si nič nenašla? :-/

eleanor2510
29. nov 2023

Podpora zavisi od toho, kolko mas odpracovane. Za posledne 4 roky musis mat odpracovane minimalne 2 roky. To, ze sa zaevidujes neskor, lebo si teraz na PN, nevadi

autor
29. nov 2023

@eleanor2510 za posledné 4 roky mám odpracované 4 roky 😀

eleanor2510
29. nov 2023

Tak potom ziaden problem 🙂

bublinka1426
30. nov 2023

dalsia PN v OL ...a mne sa velmi paci ako kazdy dopredu vie ze to bude par tyzdnov.
asi mate vestecku gulu vsetci.🙈

qwert87
30. nov 2023

@bublinka1426 prečo taky koment? Pani jasne píše ze za posledne 4 roky odrobila 4 roky. Takže asi nebude z tých čo sedia doma a čakajú na dávku. A pri diagnóze vie lekár približne predpovedať dĺžku liečby. Tak kde je problém?

sasa1310
30. nov 2023

Pokiaľ človek pracuje, tak je práceschopný a pokiaľ už sedi doma kvôli výpovedi, už je práceneschopný. Logika mi to neberie

autor
30. nov 2023

@sasa1310 nemusím nič vysvetľovať, ale vysvetlím - výpoveď som dala práve preto, že sa mi zdravotné ťažkosti pri predchádzajúcom zamestnaní zhoršili a malo to vplyv na môj výkon - a je logické, že ak chcem opäť normálne robiť, tak sa musím dať dokopy - od ukončenia vysokej som mala "voľno" len 4 mesiace, ináč celé roky som mala neustále TPP

bublinka1426
30. nov 2023

od ukoncenia VS som nemala ''volno ''12 rokov.

to je zvlastny argument. o tom volne...len pri PN mysli na kontroly, a to v dobrom pisem, idu sviatky a oni vedia ze to ludia budu zneuzivat ...( teraz nepisem o tebe)

sasa1310
30. nov 2023

nemusíš vysvetlovať, len som tak rozmýšľala. Ani si nemusela dávať výpoveď. Stačilo ísť na PN

bublinka1426
30. nov 2023

@sasa1310 potrebuje volno. zjavne. ale to by mala aj pocas trvania PP....ked by bola na PN

tradaaa
30. nov 2023

Prajem ti nech si čo možno najskôr zdravotne v poriadku ❤️

autor
1. dec 2023

@tradaaa ďakujem! 😀