Nemali ste niekto pripad ze vam zadrzali fake tovar na colnici? Objednal som si botasky za 29eur a postovne dalsich 18eur. Cize spolu za 47eur. Ide o fake botasky nike. Objednane z cinskej stranky, ale ziadny aliexpress a podobne stranky. Prislo mi z colneho ze mam dolozit kopiu objednavky kde je hodnota tovaru a cena postovneho. Mam to poslat alebo zbytocne? Lebo co pozeram na diskusiach tak im potom len odpisu z colnice ze porusuju dusevne vlastnctvo znacky a tovar nedostanu. Ale zas nasiel som aj diskusie kde ludia pisali ze zalezi od sumy tovaru. Ze ak to su nike botasky a mam tam hodnotu tovaru 12eur aj s postou tak jasne ze je to fake. Ale pri 47eurach by to uz nemuseli povazovat za fake.
Ja si nemôžem odpustiť...fakt da niekto za fake nike obuv 50?
pošli na colnicu doklad o zaplateni a kopiu objednavky je to viac ako 22€ pošlu ti to a zaplatiš pri doručeni daň....mne vždy poslali aj ked bol fake a jednalo sa o jeden kus.....pošli a uvidiš lepšie mať aspoň nadej
@klarissa25 oregianl tento model stoji 1200eur, ja ho mam za 50. A mam tie iste uz modre a biele a drzia uz 3 roky uplne ziadne znicenie a pouzivam ich kazdy den, tu som si kupil nike botasky v deichmana a vydrzali rok to iste v spordirect adidas a vydrzali pol roka a odlepil sa spodok. Preto radsej dam za fake 50eur a to ze mam napriklad nike o 1cm nizsie ako ma byt, alebo ze na podrazke nemam nike v predu ale vzadu. Mi vobec nevadi. ked usetrim tych 1150eur a vydrzia 2-3 roky.
@oonnaganamakusai ano presne tak ty chudera 😀
Ahoj, ja som colník a presne tieto veci som riešil na letisku v BA, takže ti napíšem ako to funguje v praxi...pošli všetky doklady čo od teba colnica žiada a čakaj. Môžu nastať dve situácie...prvá: colnica bude akceptovať objednávku čo im pošleš, dovážaný tovar prepustia do voľného obehu, ty zaplatíš dovozné platby (clo + DPH, pri tovare do 150 Eur sa clo neplatí) a tovar ti doručia alebo druhá situácia: colnica začne riešiť, že sa jedná o fake (porušenie práv duševného vlastníctva zn. NIKE) a v tom prípade tovar zaistí (ty prídeš len o peniaze čo si zaplatil za tovar, ale bez pokuty) a tovar bude následne zlikvidovaný. A ešte ťa trošku poopravím, tovar zatiaľ nemáš zadržaný ako píšeš v prvom príspevku, iba prebieha colné konanie v rámci ktorého od teba žiadajú tú platbu, ak už budeš mať tovar zadržaný (zaistený) budeš o tom informovaný rozhodnutím a to je ten horší prípad čo môže nastať...nemáš za čo 😉
@adaadela ak je to poštou napíš na zakaznickyservis@slposta.sk uveď číslo zásielky, prilož doklad o platbe, koľko to stálo a čo tam je.
Neposlali ti list do schránky že máš poslať doklady k zásielke?
A toto je presne ten problém s ktorým sa v práci dosť často stretávam, že ľudia veria nejakej čínskej aplikácii na sledovanie zásielky a potom nadávajú colníkom (neber to osobne prosím, viem že ty nikomu nenadávaš 😉), že im zadržiavajú zásielky...skúsim poradiť, vykašli sa na to čo píše aplikácia (to je úplne bezpredmetné), čakaj kedy ťa bude kontaktovať kuriérska spoločnosť (DHL, UPS, TNT) alebo Slovenská pošta ktorá ti má na Slovensko tovar prepraviť a postupuj podľa toho čo ti povedia alebo napíšu... pokiaľ ťa doteraz nikto z uvedených spoločností nekontaktoval, to znamená že tovar ešte nie je na Slovensku a je úplne bezpredmetné čo Číňan napíše do aplikácie. Ešte je tu jedna možnosť, že to bude colne prejednané v zjednodušenom postupe a v tom prípade ti tovar doručia priamo domov a bez nejakého väčšieho zdržania na colnici, ale to je trošku komplikovanejší proces a ten sa mi tu nechce vypisovať. Ak by ťa ešte niečo zaujímalo kľudne píš 🤗
Dobry den pripnem sa tu ak sa da este: @pety7
Prosim vas ako je to s tovarom s kabelkou Chanel ku ktorej su certifikaty pravosti od Spol Entrupy, ktora pot rdila ze taska je original hoci colnici na lestisku tvrdia ze sa jedna o fake (porusenie dusevneho vlastnictva), nie je mozne tovar poslat spat odosielatelovi? Origi alitu potvrdila aj ina stranka ze tovar je pravy. Len na Sk udajne dostali odpoved od osoby kt sa zaobera chanel pripadmi kt tvrdi ze su tam nezrovnalosti. Colnici mi maju poslat vyjadrenie kde sa mozem odvolat. Zo zakona mozem k comu dospiet? Nie je mozne aby sa tovar dal vratit spat do HKG odosielatelovi? Tala moz ist neexistuje?
@aangelsecret Presne túto agendu (duševné vlastníctvo) som riešil na letisku aj ja, takže Vám viem presne povedať čo Vás čaká a neminie...ak tovar už kolegovia na colnici zaistili, tak ho už nie je možné vrátiť späť odosielateľovi do HKG a ak tovar označila oprávnená osoba (čiže zástupca značky CHANEL v EU, väčšinou sa jedná o právnickú kanceláriu) za falzifikát, tak neodporúčam sa odvolávať a už vôbec nie súdiť, skrátka sa musíte zmieriť s tým že o tovar prídete a tým aj o peniaze ktoré ste zaň zaplatila, mrzí ma to ale takáto bude realita, môže Vás tešiť aspoň to, že zatiaľ to je bez pokuty. Tak snáď som aspoň trošku pomohol 🙂
@pety7 Dobrý deň...viem že som niekoľkí v poradí kt. vás bombarduje otázkami, ale nevedeli by ste mi poradiť zo zadržaným balíkom? V poznámke je takisto duševne vlastníctvo-zákaz. Je možnosť zdokladniť objednávku, ale stále je možnosť ju vrátiť odosielateľovi, aspoň tak to píše na stránke dopravcu. Čo by ste mi odporučili? Aby neboli zbytočné opletačky? Asi nieje šanca že by mi ho po zdokladnení pustili, však? Za vašu odpoveď vopred ďakujem.
@marko89 Je váš balík skutočne zadržaný na colnici, tak ako píšete a máte o tom aj rozhodnutie o zaistení tovaru vydané colným úradom ? ? ? Lebo ak takýmto rozhodnutím nedisponujete, nejedná sa o zadržanie balíka na colnici v súvislosti s porušovaním práv duševného vlastníctva a v tomto prípade by ste nemal mať žiadne problémy pri prepúšťaní tovaru do voľného obehu. Ak takým rozhodnutím disponujete, tak to už máte problém a rozlúčte sa s tovarom...
@pety7 Dobrý deň, mám podobný prípad. Dnes mi prišiel list z colného úradu, o uhradení colného dlhu, v poznámke bolo uvedené duševné vlastníctvo. Po zadaní e colného konania mi prišiel mail, v ktorom bolo uvedené, že ďalší postup mi vysvetlia na colnom úrade, s tým že mi zaslali kontakt. Skutočne sa obávam. Nevedeli by ste mi povedať čo bude nasledovať?
ďakujem
@pety7 Odosielateľom tohto oznámenia je Slovenská pošta-Vyclievacie stredisko- uloženie zásielky v sklade dočasnej prekážky. Píšu že zásielka je tam uložená za účelom overenia správnosti deklarovaných údajov. Mohli by byť z toho nejake vážnejšie problémy ak balík nedam vrátit odosielateľovi ale poposielam údaje kt. vyžadujú ?
@marko89 Takže toto máte len oznámenie zo Slovenskej pošty, že Vám prišla zásielka zo zahraničia a jej doručenie bude pozastavené, nakoľko musí prebehnúť colné konanie. V tom oznámení by malo byť uvedené čo všetko (aké doklady) musíte predložiť colnému úradu aby tovar mohol byť prepustený do voľného obehu bez prieťahov v konaní. Najväčší problém je, že ľudia si pletú pozastavenie zásielky z dôvodu prebiehajúceho colného konania a zadržania (zaistenia zásielky colným úradom)...ak ide o pozastavenie zásielky, to je v pohode, ale ak sa jedná o zaistenie už máte problém...
Pošli tie dokumenty a čakaj. Lepšie ako nič.