Titul v zdravotných kartách

20. feb 2024

Ahojte, ako si dať dodatočne zapísať titul do zdravotnej karty, keď v ZP ho nemám (mám kartičku k OP s čipom a do tej titul nezapisujú)? Prídem a poprosím sestričku dopíšte mi tam titul? 😂

stanulienkat
20. feb 2024

Sestrička ti ho dopíše a možno ti dopíše ešte aj niečo iné.... Ja sa vždy smejem, že títo titulovaní ľudia si to ešte aj na náhrobný kameň vycapia, ako keby to uz nebolo jedno...

michaela329
20. feb 2024

Kvôli titulu si vieš zmeniť OP - za poplatok aj s titulom. Fo karty si to zapisuje Dr. Mne ho tam dopisoval nedávno sám Dr, ked zistil podľa pracoviska, že som MGR. Nikdy by mi nenapadlo ho používať mimo práce...a teda neviem, prečo je to také dôležité pre Teba. Nie je povinné ho uvádzať ani na OP (ani ja a ani manžel ho tam nemame).

pribinak
20. feb 2024

Mam titul (3.stupen vs vzdelanie), ale nikde okrem práce ho nepoužívam.
Vsak povedz sestričke nech Ti tam ten titul teda zápise a buď spokojná
A ak chceš, vieš si za poplatok zmeniť doklady. Polícia aspoň zarobí

belllinka
20. feb 2024

A kvoli comu tam potrebujes mat titul?

januska12323
20. feb 2024

Môžeš si ho zapísať do občianskeho ale načo ti je u lekára to neviem.

rebeka7501
20. feb 2024

@pribinak polícia nezarobi nič. Správne poplatky idú do štátnej kasy 😉

autor
20. feb 2024

Nikde titul zapísaný nemám ani si ho neuvádzam, to skôr čiste zo zvedavosti, keď som prišla na poradňu a takmer všetky ženy mali tituly ešte aj na výmenných lístkoch 🫠 Že ako sa to stane, že niekomu dopíšu titul do zdravotnej karty.

petronelaproki
20. feb 2024

No neviem, asi len povedať sestričke, nech napíše.... Ja to zas neznášam, mám titul na Kartičke poistenca- netuším už ako som k tomu prišla, a takmer všade u lekárov ma oslovujú pani Inžinierka.... a topka bola pri pôrode.... Pani Inžinierka tlačte...

aaadkaaa
20. feb 2024

Aj ja mam u gyn titul, akurat ze bakalar, co uz davno nie je aktualne. Netusim, odkial to ma😂 a este v zamestnani mam ze student,to uz som jej 3x povedala,ze nie som a aj tak..ale ten titul som neriesila s nou nikdy, fakt neviem,ako sa tam ocitol😂

koniarova
20. feb 2024

Musíš priniesť k dr. červený diplom. 😁😁😁Srandujem. Treba to na rovinu povedať, že chceš zapísať titul. A uvidíš reakciu. Mne by to ale úprimne bolo jedno. Osobné mi je ale divné, keď sedím u dr. a sestrička ma zavolá Ing. XY nech sa páči dnu.

cakanka22
20. feb 2024

Ja mam tretí stupeň VŠ a v 90% prípadoch, keď dám OP alebo ZP, sa ma pýtajú čo znamená za menom ten titul, resp. že ako ma majú osloviť. 😀 keď poviem že som doktorka, tak nasleduje "ale veď nemáte tam MUDr." 😀

veverickav
20. feb 2024
michaela329
20. feb 2024

Stačí, že vypisujú dotazník pre Dr. - napríklad keď k nemu nastupujú, alebo idú do nemocnice. Prípadne prídu z pohotovosti a tam vypisovali, no a už to tam všade svieti.

simca06022011
20. feb 2024

Stane sa to tak ze keď sa.karta vypisuje, pýtajú sa na titul =nadiktujes, napíšu. Potom program.tlaci výmenné lístky a všetko s titulom. Ak titul získaš neskôr, prídeš a povieš pri návšteve ze ho.mas, natukaju do pc a napíšu na kartu papierovú.
Žiadna veda.
Úrady, poisťovne = úplne bežne sa tam píšu tituly, čiže nie je sa čomu čudovať a.vobec to nie je vec, ktorú treba prežívať štýlom "na čo si to tam ti ľudia pisu". Maju ho, tak ho v úradnom styku používajú. Vybavené.

pribinak
20. feb 2024

@rebeka7501 off topic, polícia žije zo štátnej kasy 😁

nelca0510
20. feb 2024

Normalne jej povedz,že nastala zmena osobných údajov. Detto si zmeň občiansky,prídi tam s diplomom. Nikto z toho nebude robiť vedu a osočovať tá,ako tu.

rebeka7501
20. feb 2024

@pribinak ako mnoho ďalších inštitúcií a nezamestnaných priživníkov 🤔

zobaka
20. feb 2024

@stanulienkat ja som minule videla v nejakej internetovej diskusii ako sa jedná podpísala Mgr. 🙈😂 strašne dôležitý titul má😂

pribinak
20. feb 2024

@rebeka7501 a to má čo spoločne s touto témou??

derdia
20. feb 2024

Mne raz jedna pacientka na otazku aku mate vysku?
Odpovedala :polnohospodarsku, magistra😁😁😁
Tak teraz sa radsej pytam kolko mate centimetrov🙈

michaela329
20. feb 2024

@zobaka Jedna dôležitá pani pri reklamácii topánok zahlásila vedúcej, že ona je Bc. a nech to rieši čo najrýchlejšie. Vedúca sa nezdržala a zakričala na mňa: “Magisterka Miška, nahoď to pani Bakalárke hneď teraz". 😅 ( Bola som čerstvo po štátniciach, dobiehala som tam brigádu).

rebeka7501
20. feb 2024

@pribinak ospravedlňujem sa ti. Asi to nie je diskusia 😉

barbie2023
20. feb 2024

Mne pri tejto otázke napadlo ako kamoška, ktorá s jej partnerom mala už 10 ročnú dcéru sa dozvedela nahodne medzi rečou, že jej muž má titul Ing 🤣🤣🤣🤣 dovtedy ani netušila, že on má vysokú školu nie to ešte titul lebo on si to nikde nepísal 🤣

pribinak
20. feb 2024

@rebeka7501 diskusia je úplne o inom, ale nevadí, niekedy ludom unika pointa

viestta
20. feb 2024

Pribeh z porodnej saly: Pani inzinierka, a teraz budeme tlacit...

simsalabim
20. feb 2024

No ja mam pocit, ze akurat lekari si na titul potrpia. Viackrat som videla, ako sa spravali k niektorym pacientom v nemocnici a ako pekne k pacientovi “panovi docentovi”. Tituly ja v niektorych zaznamoch mam, v inych nie - asi to je iniciativa danej sestricky, co opise - a ked sa tak nad tym zamyslim, aj ma titulom oslovuju. Ale preco je to v kontexte lekar-pacient take dolezite, netusim 🧐

angeli121212
20. feb 2024

Ja mám tiež na zdravotnej dokumentácii titul a prišla som k nemu tak že hned po skončení vysokej sme sa s mužom brali a aj som sa sťahovala a keďže som si musela meniť občiansky dala som si tam rovno všetko zapísať a teda hned potom som aj menila lekára kde som prišla už s novým občianskym a proste mi to tam zapísali neviem teraz či pri vypisovaní karty sa ma na to nepýtali náhodou

zobaka
20. feb 2024

@derdia 😂 hned na to si sa jej mala opytat aj na vysku IQ 😂

zobaka
20. feb 2024

@michaela329 na druhej strane je fajn, ked s tym zacnu, aspon clovek hned vie s akym tupcom ide jednat 😀

zorkahorka
20. feb 2024

Akoze na co ho tam potrebujes? 🙈🙈🙈