Zdravím v skratke chcem sa opýtať chcel by som si na Slovensko doniesť Thajsku ženu , chcel by som aby so mnou žila na Slovensku no keďže ma Thajsku národnosť a môže tu byt príklad len 90 dni v roku čo musí urobiť ako sa pri tomto postupuje prosím vás ? Aby mohla mať slovenské občianstvo a žiť tu. Hmmm?
@michalminich pozri si podmienky udelenia pracovnych viz pre nu, ak pochadza z vynimkovej oblasti, proces pojde pomerne rychlo, ak nie, je to na velmi dlhe mesiace a financne dost nakladne. Ked sa podari ziskat tie pracovne viza, bude tu pracovat, mozete spolu zit a otukate sa a uvidis ci ten osial nepominie a z nej sa nevykluje nieco ineho, ako ked si ju spoznal. Neskor sa teda prihlasi na skolu studovat jazyk, co bude neskor potrebovat, ak by chcela obcianstvo aj. Ked tu bude byvat a pracovat par rokov, moze si poziadat o trvaly pobyt a ak sa ozenis, tak sa to urychli cez povolenie na pobyt v rezime "zlucenie rodiny" ale rataj s tym, ze to tiez nebude uplne jednoduche a rychle. Nic vsak nieje nemozne, ak sa chce a obaja sa naozaj miluju.
@michalminich to si videl na TLC ...90 dní do svatby ? 😂😁😂♥️
"Doniest zenu z Thajska...."🙄ked s tymto zacnes na cudzineckej policii, tak budes rad ak ta hned nezavru za obchod s bielym masom...
Ja mám známeho čo žije v Thajsku a pozná mentalitu a tiež som u neho v Thajsku strávila na dovolenke 18dní. Zaujímavé vecí rozpraval o kultúre, pokiaľ žena nie je z vyššej vrstvy tak je odmalička vychovávaná k tomu, že sa bude starať o širokú rodinu, celá rodina jej to odmalička vtĺka do hlavy.. takže keď si ju sem prinesieš, nielen že ju budeš musieť živiť, šatiť, ale budeš musieť posielať aj peniaze jej rodine, ktorá je od nej závíslá.. budeš mať doma nákladnú cvičenú opičku, ktorá si bude plniť svoje poslanie a o nejakej láske nemôže byť reč.. mala som pár známych, buď ju potom ,,vrátili,, alebo utiekla.. jasne, že výnimka sa môže stať, ale predtým si treba overiť pozadie, aby si nebol sklamaný.. lebo pokiaľ by bola s dobrými mravmi bez vidiny zištných úmyslov, tak takéto niečo pre Thajku neexistuje, nájde si muža zo svojej kultúry a žije si šťastne tam a o Európana ani nezakopne..
@viestta presne to iste som si pomyslela ako keby hovoril o psovi🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Ten moj známy má veľvyslancovu dcéru, spoznal ju cez jej otca, keď vybavoval veci, kupoval tam čosi, neviem či aj nie nejaký ostrov a otec rozhodol, že je dobrá partia pre jeho dcéru, študovanú a nebránil im, ale jedine pod podmienkou, že on zostane v Thajsku☝️. inak to neexistuje vo vyšších vrstvách, že sa žena zamiluje, vydá a odide do Európy pracovať a žiť… to je veľký nezmysel😀 aj keď nejaká výnimka možno bude…
Tam väčšina žien má len základnú školu a veľmi časté aj normálne, že po vyučovaní 14 ročné dievča odchádza zo školy s nemeckým pedofilom…záleží kde autor dotyčnú spoznali a k čomu bola vychovávaná.. ja poznám aj toto pozadie veľmi smutné..
@macatt azijska mentalita je celkovo trosku ina ako ta nasa. Ale kladne u nich je, ze su vedeni, ze zena ma dokazat vytvorit domov a podporovat muza po oazdej stranke, aby ten potom dokazal zabezpecit svoju rodinu. Tam zena nevyhadzuje na oci, ze uz v tyzdni 2x varila a na rade je muz, alebo, ze treba k babatku v noci vstat, ked pride z 12tky, atd... Naopak tam su vedeni k tomu, aby sa o svojich rodicov aj postarali na stare kolena, lebo tam vacsinou ani dochodky neexistuju, alebo su len po vykone urcitych profesii a tiez nie nejako extremne vysoke. Tam nepocujes od zien, ze ide do cudziny a rodic nech ide starobinca...
Chlapov na celom svete laka prave to na aziatkach, ze su este stale zenami, iked ano, ako vsade existuju aj tam vynimky a potvory, ale to si uz chlap musi sam ustriehnut, alebo vediet odlisit.
Keby som na Slovensku spoznal serioznu slusnu aziatku, tiez nevaham s nou nadviazat vztah, lebo ich natura mi je milsia ako ta bezcitna/egoisticka so zapadu neustale vmasirovavana nasim zenam. A o tom, ze s nou si beres i celu jej rodinu? S tym sa da vzit, ak chlap je chlap a nie blbec a vie si to hned v pociatku ujasnit. Kazdy skace len do tej vysky, ako mu to dovolis.
@egonsk pretože nemáš na to aby si zbalil slovenku alebo inú západniarku 😉 o ničom inom tento výlev nebol... a s takýmto prístupom ti nebude mať kto uvariť ani tie 2 obedy a nebudes mať k akému dieťaťu vstávať 😀
@egonsk áno, si to vystihol, tu sa nám ,,vtĺka,, do hlavy niečo iné.. rodina no, tam sa mladá žena o deti nestará, deti vychováva rodina, ona ich len finančne zabezpečuje a preto musí robiť.. ja som si to všimla aj u nás tie vietnamky, jednu obetujú, krorá sa stará o deti a ženy krátko po pôrode už pracujú 12 tky v reštikách atd..
Pracovité určite sú.. ale s ostatným nie som si istá😀
@zuzanka.zuzu esteze si si ironicky kopla 😁... ukazala si tie ramena, ktore muzi nehladaju.
@egonsk to čo si opísal nie je len Aziatka, ale celkovo muslimská žena (z akejkoľvek časti sveta).
Pripomenulo mi to jedneho byvaleho kolegu... Pred rokmi si v thaisku "kupil" zenu za 2000 libier a k nej dostal dom a pozemok vo velkosti futbaloveho ihriska. Vraj bola taka "lacna" , lebo uz bola 2.trieda - bola predtym vydata.. najprv len za nou chodieval tam, myslim, ze po par rokoch prisla za nim do UK, ci navzdy, to neviem..
@viestta prečo hneď obchod s bielym mäsom?
Rôzni muži z Európy si chodia vybrať ženy do Ázie alebo Afriky. Pre tie ženy je to vidina luxusného života, a pre mužov "lacno" získaná manželka, ktorá nebude utekať do práce alebo sa chcieť po prvej hádke rozvádzať. Koniec koncov keď sú obe strany spokojné, tak nevidím problém v takomto riešení🙂
@stela01 áno, aj tu tie azijatky(robotnice) ktorá porodí preberá všetky deti z komunity a keď porodí ďalšia, tak tá zasa zostáva s deťmi.. v tomto je to brutal.. tu sa staráme každý o seba, si zober, že máš kamarátky, naplanujete si deti,,spolu,, a tá s tým najmladším varuje tie ostatné a ideš do roboty, zarábaš a podieľaš sa len finančne.. non sens😀
@lenkakravcova ty si to nepochopila. Zena sa nedovaza ako tovar. Aspon v nasej kulture zena nie je tovar, ktory sa dovaza z cudziny. Vsetko ostatne je kazdemu jasne, dokonca aj mne.
Moja známa má Epypťana už 15 rokov.. aj si ho zobrala a stále mal len víza, on myslím každé 2 roky sa musel vrátiť domov aj na mesiac koli papierom, má s ním 2 deti a nikdy si nebola istá, že sa vráti😀 to isté, možno aj prísnejšie to môže byť s Thajkou a tak to mali aj tí známi, že všetko klapalo, láska ako trám a už sa nevrátila.. zamilovávajú sa rýchlo proste 😀
@viestta nevieme akej kultúry je autor.
@lenkakravcova @viestta sa snazila poukazat na to, ze autor napisal, ze si chce "doniest" zenu odniekal. Zenu si nemoze doniest, nie je to vaza ani opicka a potom, autor si chce zenu doniest, ale vobec nevie, ako na to. Proste blby napad od zaciatku do konca 😀
Ten moj známy, ktorý žije v Thajsku už 20 rokov mi hovoril, že zo strachu pred HIV sa snažil ich zopár ,,vychovať,, dal im všetko, brával ich na HIV testy 3 mesiace, stále vysvetľoval, s jednou sa rozhodol mať dieťa, nepúšťal ju z oči, otehotnela a porodila černoška a on beloch🙄 a on proste pochopil, že s tou kultúrou nič neurobí a nedá sa to ustrážiť 😀našiel si potom, ale dcéru ,,bohatého,, veľvyslanca, ktorá bola vychovávaná úplne inak a ktorú by za iných okolnosti nenašiel len tak na ulici..