Testy zadarmo

17. aug 2021

Dobrý deň, vie mi niekto povedať ako to vlastne je alebo bude v najbližšej dobe? Ešte nedávno mala presadiť Sme rodina to, aby boli testy pre neočkovaných zadarmo a aby sa mohli bez poplatku dostať všade, kde aj očkovaní, nevie niekto o tom niečo bližšie?

chadkroeger
17. aug 2021

Dnes v teleráne hovorili niečo o testoch do domácnosti pre deti, ktoré sa nebudú chcieť dať testovať v školách.

miriam_s
17. aug 2021

Zatiaľ platí že antigen bude len za manipulačný poplatok 5€, ktorý vykryje náklady na testovanie, to bude v nemocniciach a rokuje sa o počte pcr testov ktoré by boli hradené, hovorí sa o 2-3 testoch na mesiac. To že by mohli byť zadarmo by platilo len do práce/školy/ pre pendlerov ak by bol opäť núdzový stav a vážna epidemiologická situácia

matkahelka
17. aug 2021

padlo to. neraz uz bolo povedane, ze stat nema € na to, aby to ludom preplacal. nejake pcr su zadarmo, ale tiez sa nedohodli, kolko testov mesacne, antigeny su najnizsie 5€ vo vybranych nemocniciach.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
17. aug 2021

@hazelgracegus ockovanie je zadarmo, to je argument vlady.
Sukromnik si moze za testy vypytat kolko chce, u nas v KE je to od 9- 40€.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domka222
17. aug 2021

Antigén stojí 5€. Zdarma jedine po styku s pozitívnou osobou a pred operačnými zákrokmi

matkahelka
17. aug 2021

@hazelgracegus ti co sa nemozu ockovat, na zaklade potvrdenia od lekarov budu mat status ockovaneho. riesia ako to dat do appky. tiez sa ma to tyka.

matkahelka
17. aug 2021

@domka222 aj pri ceste zo zahranicia, aj pri priznakoch, viac je tych vynimiek. ale to su pcr nie antigeny

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarinka2012
17. aug 2021

@hazelgracegus
@matkahelka
Testy za 5 eur su iba na vybraných miestach: https://www.health.gov.sk/?ag-mom na ostatných je to rozne od 10-15 eur cca.

matkahelka
17. aug 2021

@sarinka2012 a co som napisala? presne to iste, co ty 😃

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz