Viem.. dokola omielana tema.. ale prosim vas o radu. Nieco som zachytila v spravach, ze skolky a skoly budu vyzadovat negativny vysledok testu "az" od stredy 10.2., nie od pondelka 8.2. ako chceli povodne - je to tak?? Dnes rano nam totiz dosiel mail z MS, ze deti mozu ist do skolky od pondelka, ale okrem ineho len s negat. vysledkom testu rodica, nie starsim ako 7 dni. Cize ale toto vlada teraz zmenila a budu skolky a skoly ziadat testy az od stredy, cize pondelok-utorok odo mna nemozu vyzadovat vysledok testu?? Vopred dakujem za objasnenie. A poprosim bez blbych poznamok. Vdaka.
Mne sa na celom tomto napade s testami paci to, ze test nema byt starsi ako 7 dni. Cize rodicia mozu ist na testy ktorykolvek den v tyzdni a nasledne ucitelka si asi bude viest zoznam rodicov, kto bol kedy na teste a kto ma kedy ist na novy a zaroven kazdy den kontrolovat prislusnu skupinu rodicov, ci na ten test znova boli. Velmi zaujimave opatrenie
@uhnakova nebudu to kontrolovat, kazdy tyzden daju podpisat cestne prehlasenie. Si myslim. Fyzicky mi nikdy test nekontrolovali
@1aduliatko1 v novembri, ci kedy bol prvy osial s testami, u nas kontrolovali testy rodicom osobne ucitelky z kazdej triedy pred skolou. Celemu prvemu stupnu. Chaos to bol strasny. Ked si predstavim, ze teraz znova, s tyzdennnou pravidelnostou a kazdy rodic testovany inokedy, nie je mi vsetko jedno. Vsak prva hodina ani nebude 😅
teraz nemusíš ukazovať škole test...jednoducho podpíšeš čestné prehlásenie že máš test negat. a dieťa do školy zoberú. Ak príde problém a zistí sa že si klamala - budeš niesť zodpovednosť...😉
u nás škola robí test pre všetkých rodičov ktorí plánujú dať dieťa do školy - prvý stupeň...
My sa v dedine kde byvam testujeme povinne-dobrovolne v sobotu,,ideme obaja,muz kvoli praci,ja kvoli detom,konecne mozu ist od pondelka do skolky,podmienka je neg.test oboch rodicov,prip.vsetkych 15+ co ziju v spolocnej domacnosti,tak pisu v usmerneni na strankach nasej skolky. Ideme,ak sme obaja negativny, v pondelok do skolky..a pojdem kazdu sobotu ak bude treba,len nech idu deti do skolky,,ja mam coskoro sa vratit do prace.
@deti95060810 čo to v praxi znamená - co mi kto môže spraviť, ak by čosi? Teda sú niekde popísané dôsledky, ak by som podpísala vyhlásenie a test nemala?
ja osobne neviem - nezažila som, ale asi nejaké bu bu bu by bolo.... isto nie basa....😉
@deti95060810 bass nie, to je jasné, skôr že či by bola 1) finančná pokuta alebo či 2) by dieťa vylúčili, teda vyhodili zo skolky.. Slovné bu bu neriesim. ;)
No nam kontrolujú v škôlke, do práce sbs bez negatívneho testu nepustí.nemam s tým problém a celkom ma mrzí,že to neberú prísnejšie všade lebo som si nie celkom istá či sa na tie cestné prehlásenia dá spoľahnúť.
aj nam skola zaslala info, ze pondelok treba doniest ....kto nebude mat, poslu ho domov
teraz Krajci na tlacovke povedal stredu ...tiez nechapem, este su novinarske otazky, tak snad sa niekto opyta este blizsie info k tomu ....lebo je to nelogicke....ved nech potom otvoria skoly od stredy a nie od pondelka