Ahojte baby zase otravujem 😀 Ale chcela som sa vas opytat ci mate niektora s tym skusenost, ze po svadbe som dala normalne vybavit OP uz ho aj od stredy mam 🙂 zatial som stihla tak akurat zajst na zdravotnu poistovnu, ale ja mam zmeneny aj trvaly pobyt a na urade prace som vedena tym padom este stale v mojom prechodnom pobyte ak sa chapeme 😀 a chcela som vediet ci teraz su nejake terminy,ze napriklad do 8 dni sa treba od vydania noveho OP dostavit na urad prace pre tu zmenu aby som bola vedena v mieste trvaleho pobytu alebo je to jedno kedy to vybavim? 🙂 dakujem 🙂
@m_ no prave,ze to tam neviem najst ...teda je to tam,ale to ked menis trvaly pobyt a je tam pisane iba o zdravotnej,ze do 8 dni co mi tiez velmi nepripadalo ekd som tam bola aby to bolo potrebne, ale po svadbe neviem ci su nejake dolezite terminy vybavovania alebo je to jedno
a dakujem 🙂 🙂
Na obciansky más mesiac
Ja som vybavila len to a zdravotnu kartu ale to cez internet som "objednala" novu 😉
@nikitta17 ja som si vybavovala občiansky,vodicak 7mesiacov po svadbe,lebo som menila aj bydlisko,ale čakali sme na kolaudaciu. Na polícii im to bolo uuuplne jedno. Čakala som pokutu a ani na mna nekukli. Jediný kto s tym mal problém bola tetuska na mestskom úrade,kde som sa bola s manželom prihlásiť na trvalý pobyt. Ta mi chcela robiť prednášku,ale ked videla,že ju mám ťažko v pazi,tak to vzdala. S ÚP,ale nemám skúsenosť. Ja som všade vlastne novy OP nahlasila az 7 mesiacov po svadbe (banky,praca,zdravotna poistovna, atd...) a nikto s tým nemal problém okrem tej tetusky. Ale na úrade sú podobne tetusky ako boli na tom našom mestskom (dôležité ako ....), tak tam by som to asi riešila čím skôr. blahozelam k svadbe. 🙂
Pekný deň prajem 🙂 Chcela som sa opýtať či mate skusenosť stým že ked sa mi narodila dcerka tak som jej nechala svoje priezvisko.....sme neboli zobratý a preživali sme krizu s partnerom......... no v maji sme sa zobrali a chcela by som jej zmenit priezvisko na manzelove neviete co ktomu budem vsetko potrebovat viem ze rodný list jej budu musiet zmenit na matrike a ho budem musiet doniest ale ze ci aj nejake ine doklady alebo nieco manzel figuruje ze je jej otec aj v rodnom liste aj v tých papieroch co sme dostali na matrike pred porodom Dakujem pekne za kazdu pomoc 🙂