Terénne úpravy - neuznaná reklamácia

katarina97
21. jún 2024

Ahojte,

Chceli by sme sa poradiť. Minulý rok v marci sme kúpili novostavbu, ktorá už mala terénne úpravy z prednej aj zadnej časti spravené, t.j. návoz zeminy, sieťka proti krtkom a pokladanie umelého trávnika + stromčeky pri plote na oboch stranách, nakoľko je to radová výstavba dvojdomov.

No už od samého začiatku pri nasťahovaní, nám pri každom daždi stojí voda na určitých častiach pozemku a pozemok je jednoducho nepoužiteľný, viď foto. ( na fotke sú už nami robené zmeny na pozemku, no mláka tam bola aj pred tým)

Kontakovali sme developera nakoľko máme dom ešte v reklamačnej lehote, ten nás odkázal na firmu, ktorá terénne úpravy robila a tá nám najpr povedala že reklamáciu neuzná, lebo sú na pozemku už nami konané stavebné zmeny, no po opätovnom zaslaní fotiek nášho pozemku ešte z čias, kedy tam stavebné zmeny neboli nám zrazu povedal, že reklamácia sa na takéto terénne úpravy nevzťahuje, aj napriek tomu že sme stále v reklamačnej lehote.

Dom sme kupovali už s terénnymi úpravami a tie jednoducho neboli spravené dobre, nakoľko je pozemok celý krivý a všade nám stojí a nepreteká voda. Preto nevidím dôvod, prečo by sa na to reklamácia nemala vzťahovať.

Viete mi prosím niekto poradiť? To čo tvrdí firma je pravda alebo nie? Doteraz sme ani neobdržali definitívnu písomnú odpoveď a reklamácia bola podaná 22.5.2024.

martinkatinka
21. jún 2024

Kontaktuj SOI

katarina97
autor
21. jún 2024

@martinkatinka ja len chcem vediet ci su terenne upravy domu sucastou reklamacie novostavby

martinkatinka
21. jún 2024

@katarina97 tak neviem co mas v zmluve.... Ale evidentne sa ti ani k reklamacii nevyjadrili nacas, tak to postup dalej.

trgypadl
21. jún 2024

@katarina97 urcite to ries dalej.pozemok je zle vyspadovany.,aby nezacalo podmacat aj dom

katarina97
autor
21. jún 2024

A ešte jedna otázka, náhodou mi prosím neviete povedať, či môže developer v stavebnom povolení napísať že namontuje určitý typ tepelného čerpadla a nakoniec namontuje úplne iné? Máme problémy aj s ním, tak preto sa pýtam 😂

luccija
21. jún 2024

@katarina97 napíš na FB právnik radí...my máme na pozemku trativod bola to vraj podmienka?pri stavbe.

luccija
21. jún 2024