Telenákup - zrušenie zmluvy

bea2804
3. dec 2020

Dobrý deň. Dnes mi volala nejaká pani z nejakého prieskumu ohľadom zdravej výživy. Za to, že som jej pomohla s “dotazníkom”, mi zadarmo poslala nejaké výživové doplnky. S tým , že zaplatím len poštovné nejaké 4€. Ja sprostá som jej dala adresu, a niečo v telefonáte mi vravela ohľadom, toho, že môžem odstúpiť od zmluvy, keď sa mi nebudú páčiť doplnky. Keďže som mala naponáhlo, súhlasila som so všetkým, čo mi povedala. Žiaľ až po telefonáte som si uvedomila, že mi to bude posielané každý mesiac. Chcem sa opýtať, že keď jednoducho nepreberiem balík, bude mi uhradená nejaká sankcia? Alebo mi to budú posielať stále? Nestretli ste sa niektoré už s tým? Naozaj ďakujem za radu.

berenika39
3. dec 2020

No, už se stalo. Sama víš, že to byla chyba. Chybama se člověk učí. Určitě oslov třeba https://www.soi.sk/, jak postupovat, protože tyto pochybné firmy to mají dost dobře ošetřené. Doporučuji se předem připravit na to, co dělat v případě další zásilky.

deedol
3. dec 2020

kedy to bolo? ide o zmluvu uzavretu na dialku, mas pravo do 14 dni odstupit. pogoogli na nete nejake info ("odstupenie od zmluvy uzavretej na dialku") a vzor, ako to ma vyzerat, a urcite to urob pisomne a posli to mailom aj postou doporucene.

deedol
3. dec 2020

aha citam ze dnes 🙂 takze mas este par dni cas na odstupenie, ale cim skor, tym lepsie (aby sa nevyhovarali, ze ti uz nieco poslali, mali naklady atd.)

bea2804
autor
3. dec 2020

@deedol chcela som, len som si nezapamatala presny názov firmy :( a telefón mi nezdvihali, tak to asi preberiem aby som vedela názov firmy, a v ten deň Odstúpim od zmluvy. Alebo neviem, normálne som zúfalá :/ každopádne ďakujem 🙂

tncka
3. dec 2020

@bea2804 🤦‍♀️

deedol
3. dec 2020

@bea2804 v ten den uz moze byt neskoro. mas cislo v mobile? hod ho sem a skus pogooglit, skusim aj ja.

deedol
3. dec 2020

moja babka takto odstupovala od zmluvy prilis neskoro a platila zmluvnu pokutu 200€ (neslo o vyzivove doplnky, ale o nieco ine). ver mi, tomu sa chces vyhnut ;)

bea2804
autor
3. dec 2020

@deedol podľa čísla som zistila , že sa jedna o helvetia apotheke.

deedol
3. dec 2020

@bea2804 no fajn, tak vies, kam mas pisat 🙂
mozno toto pomoze:
https://nakupujbezpecne.sk/docs/form/odstupenie...
alebo nieco podobne vygooglis.
ked vies nazov firmy, mala by si vygooglit aj adresu, ICO atd.

deedol
3. dec 2020

prestuduj aj toto, mozno najdes podobny pripad a postup:
https://www.google.com/search?q=helvetia+apothe...

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bea2804
autor
3. dec 2020

@deedol zajtra ráno tam hneď zavolám, som zvedavá, čo mi povedia , dúfam, že sa to bude dať ešte zrušiť

veronikaszabova
4. dec 2020

@bea2804 normalne preberies, zaplatis postovne 4e. V papieroch budes mat cislo zakaznika a taktiez mail, kde im napises, ze si prajes zrusit zasielanie zasielok. Nic zlozite. Nasledujuce zasielky ti nebudu posielat.

marca12
4. dec 2020

@bea2804 daj do googlu vyhladat cislo urcite najdes o nich aj diskusie

simca06022011
4. dec 2020

@bea2804 normálne ten jeden balík môžeš prevzuat a budú tam k tomu dokumenty - vrátiš a napíšeš / to je istejsie ako volanie/ k tomu aj odstupenie od zmluvy. Alebo sk vieš komu a kam tak vieš odstúpiť aj hneď a mlozno ten prvý balík ani neposlu.