Dnes mi volali z UPSVARu v Košiciach, že sa mi prednedávnom narodilo dieťa a že potrebujú prísť spísať papiere o sociálnych dávkach. Akurát na budúci mesiac budem prechádzať z materskej na rodičák. Prídavky na dieťa som si nevybavovala. Je to štandardný postup, aby prišli s papiermi domov? Príde mi to veľmi zvláštne.
no zrejme preto, ze napr. o prispevok po narodeni dietata sa da poziadat iba do 6M dietata - ak si si o to este neziadala bola by hlupost prist o viac ako 800E a mozno si to pani vsimla a chce ti pomoct a usudila, ze sa tam nevies dostat
rodinne pridavky myslim tiez sa vyplacaju iba za 6M spatne - to si ale nie som ista, cize aj tam by si o par penazi prisla
@petamich príspevok pri narodení som už dostala dávno, jedine čo som nežiadal boli prídavky na dieťa a teda rodičák tiež zatiaľ nie no ten budem poberať až od marca a papiere už mám vypísané
Zavolaj na UPSVaR a pýtaj sa či je to bežný postup. Nechce sa mi veriť,že teraz v covidovej dobe a ešte nejaká teta z úradu by k tebe prišla domov. Veľmi zvláštne.
Zavolajte na upsvar Košice, či je to štandardný postup, aby chodili za Vami domov vypisovať papiere.
O tom,zeby ludia z upsvaru chodili domov kvoli papierom pocujem 1x
ak sa ti to nezda, tak si to u nich over alebo jej skratka povedz, ze prides ty osobne 🙂
Zavolaj tam, podla mna to nie je bezne
Určite si over , ci ide o bežný postup -zavolaj na upsvar- pracovala som na upsvare pred par rokmi ale takto sa taketo veci neriesili .. a uz vobec v tejto dobe ? Pride mi to nejaké veľmi okaté , davaj pozor dnes sa ti moze ktokolvek nasackovat do bytu..a po dalsie urcite nevpustaj dovnutra nikoho kym sa ti nepreukazu , zamestnanci upsvaru maju preukazy z ministerstva prace, soc.veci a rodiny s fotkou a s peciatkou
Volala som tam naspäť, pani mi povedala, že papier o pridavky na dieťa, rodičák, či má manžel trvalý pobyt inde než ja a malý a čestné vyhlásenie o spracovaní údajov. Keď som jej povedala, že papiere na rodičák a prodavky mám už vypísané, povedala mi, že sa opýta na postup kolegyne na úrade a dá mi vedieť
u kolegyne boli tiež pred časom doma, doniesť papiere na preukaz ZŤP. Možno majú teraz nejaké nové postupy, že môžu aj zabehnúť domov, ak sa dohodnete.
UPSVaR ma cez projekty na urade zamestnanych socialnych pracovnikov, ktori by mali chodit aj na setrenia vramci domacnosti (maju presne pocty kolko musia presetrit), tak pravdepodobne to bude ono. Samozrejme nebudu nikde sliedit po byte, medzi dverami sa popytaju na dake zakladne veci a daju podpisat papier. Pocas korony sa nechodilo ale mozno im to uz znova nakazali.
Nie,, vôbec to není zvláštne.. Mala som tiež takú návštevu.. Predtým zavolali,, dohodli sme si termín..medzi bránkou som si všetko prečítala,, podpísala,, zdar.. Za mňa super.. Nikde som nemusela chodiť 👍
aj mne to pride zvláštne. Dala by som si bacha kto to je