Ahojte, cakam babatko a zamestnavatel mi nepredlzil zmluvu. Sla som sa registrovat na urad prace a pytaju tam odo mna potvrdenie o tom, ze som praceschopna. Moj gynekolog ma mna pozeral ako na blazna, ze predsa nie som PN, tak to znamena, ze som praceschopna. Stretli ste sa s tym niektora? Co je to za potvrdenie a ma pravo to odo mna pani na urade prace pytat? Lekar mi nic take nechce dat, ze on mi moze dat alurat tak potvrdenie, ze som tehotna. Dakujem
Ja som bola tiez tehotna na UP, ked som sa tam bola zahlasit, hned som to povedala, ukazala som tehu knizku, poznacila si to aby ma neposielali na pohovory a ze keby mi bejaka pozvabkanaj prisla, nemusim tam ist..ale potvrdenia ,ze si hladam pracu som nosit musela, aj ked mi povedala, ze nebude riesit, kto mi opeciatkuje
Tak jasne, ze si praceschopna. Nie si rizikovo tehotna. Pracu si takto asi nenajdes, ale mozno ti dovolia si najblizsie tyzdne spravit nejaky rekvalifikacny kurz, aspon ti nebude nuda..
Max. tehotensku knizku prefotenu mozu pytat. Nic ine. VK aj tak nie su momentalne, iba VPM sa moze objavit. Ale normalna pracovnicka neposle tehotnej odporucenku, kto uz by ju len zamestnal. Aj tak sa porodom vyradi z evidencie.
@ditavan záleží v ktorom si mesiaci a či máš nárok na podporu....je jasné že ak si v pokročilom štádiu tehotenstva a nemáš nárok na podporu, tak by bola PN pre teba výhodnejšia.....možno ti chcela pracovníčka len v dobrej viere poradiť.....ak ťa lekár nevypísal, naspäť na UP a nech ťa zaregistruje, normálne jej povedz že gynekológ ťa nechcel vypísať lebo nemáš žiadne problémy....
Ja som skoncila tiez takto na UP, bez naroku na podporu, nie na PN a tak, ale mne rovno povedala pracovnicka, ze nic nepotrebuje, ziadne potvrdenia ani tehotensku knizku, proste ma oni beru ako kazdeho ineho, kto sa uchadza o pracu. Kedze na UP nie je povinnost byt registrovany, avsak ak by sme neboli, tak si platime zdravotku ako samoplatcovia. Mna ale nikam neposielali, bola som tam dokopy za cele tehotenstvo 2x a uz som na materskej. Zavisi to teda od pracovnicky podla mna. Ale v dobe korony, ked bezny "netehotny clovek" si nevie najst pracu, je kazdemu normalnemu jasne, ze tehotnu nikto nezamestna. Ani za normalnych okolnosti. A este, ak je v ochrannej lehote, tak duplom...prist o narok na matersku🤔
@anjelicek26 na slovensku rekvalifikacny :D a ze nebude nuda 🙂 soms a zasmiala. Oni ju poslu pre potvrdenie o hladani prace aj v siestom mesiaci.
Vidno ze tu nezijes.
na potvrdenie, ze si tehotna, by im mala stacit knizka. aj ked - roky dozadu - moju tehotnu sestru posielali este aj s viditelnym bruchom na VPP - az im musela povedat, ze s ozranmi teda ozaj ulice zametat v 7mom mesiaci nejde (tiez na UP nastupovala uz tehotna) .... oni ta stale mozu posielat na pohovory a ak odmietnes pracu, vyradit, mozno uradnicka chce aspon zoficializovat to, preco ta nebude buzerovat takymto postupom. lebo - ako sorry, malokto zamestna tehotnu pred porodom - ale na to casto na upsvare nemyslia ...