Tehotná na PN - vychádzky

13. nov 2024

Ahoj, som tehotná a na PN. Vychádzky mam stanovené na 2 hodiny doobeda a 2 poobede. Dá sa urobiť nejaká výnimka.. Zmena pobytu, pripadne neobmedzené vychádzky na par dni? V rodine mame svadbu... Vyznamna udalosť avšak je to mimo a na 3 dní by sme mali byť preč. Plánované dlho, predlho ale nepočítali sme ze budem PN... Je to na gynekologičke, al. Ako?
Vďaka za odpovede.

klarissa25
13. nov 2024

Si na rizikovom?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
13. nov 2024

Ak si na rizikovom, tak svadbu by si mala ozeliet. Treba si ujasnit priority. Ak mas marodku pro forma, tak ked mozes ist na svadbu, mozes ist aj do roboty (ano, som hnusna, ale pravda je taka)

klarissa25
13. nov 2024

Tak keď si na rizikovom tak asi nie len tak zo srandy...tak v záujme vlastnej bezpečnosti resp bezpečnosti pre dieťa by som určite na svadbu nešla

really8
13. nov 2024

Svadba je ti prednejsia ano?

aurora33
13. nov 2024

Tak buď som na rizikovom a dodrzujem predpísaný liečebný režim, alebo sa terigam po svadbách.

adeladulova
13. nov 2024

Možno keby si sa dala par dni/týždeň pred tým do práce, vzala na svadbu dovolenku, a zasa sa dala vypísať. Ale.. baby majú pravdu, ak máš rizikové preto lebo tvoj zdravotný stav to vyžaduje, tak ostaň doma a posli iba muža.

tanyan
13. nov 2024

Odporúčam čerpať informácie primárne zo stránky sociálnej poisťovne:
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob... a konzultovať s lekárom.
Vychádzky sú plne v kompetencii lekára, tie 2+2 hodiny sú len odporúčanie, najčastejšie využívané. Tvoj lekár vie s akou diagnózou a kvôli čomu si na PN a on môže rozhodnúť o zmene vychádzok.
Adresu môžeš zmeniť elektronicky alebo kontaktovaním príslušnej pobočky SP.
Ja som bola napríklad na rizikovom s takou diagnózou, že som mala neobmedzené vychádzky. Môj lekár povedal, že vzhľadom na moju diagnózu nebude mať ani najmenší problém obhájiť si to pred posudkovým lekárom v prípade, že by mu prišla kontrola a opýtali by sa na to.

januska12323
13. nov 2024

Je ti prednejšie zdravie bábätka alebo nejaká svadba v rodine? Keby išlo o tvoju svadbu pochopím dilemu ale takto nie.
Ale k veci, môžeš si dať pobyt počas PN inde, ale tam tiež treba dodržať vychádzky alebo ju na tie dni zrušiť čo by mohlo byť chápané ako účelové.

ajko2011
13. nov 2024

Pozri....len ty naozaj vieš prečo si PN
Ak je skutočne tehotenstvo rizikové, nechoď nikde...pre istotu...
Ale ak si PN len preto, že si tehotná a nechce sa ti robiť tak choď... ALE nezabudni, že aj tehotným chodia kontroly a tak isto nezabudni na dobroprajné susedy a kamošky, ktoré vedia že na svadbu chceš ísť/ pôjdeš...aby ťa nenahlásili
O akýchkoľvek zmenách PN sa informuj o gynekológa

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
13. nov 2024

nie, výnimka sa dá povoliť na vlastnú svadbu a na 1 deň....nič také ako výnimka na neobmedzené vychádzky na pár dní sa neudeľuje

aurora33
13. nov 2024

Neviete čo to tu autorka vymazala?

autor
13. nov 2024

@viestta oželela by som áno, keby nešlo o sestru... Uvidíme co povie, poradí gynekologicka...

tinalia
13. nov 2024

Mne nedovolila posunut cas vychadzok ked som potrebovala ist na predporodny kurz k sukromnikovi 😅 ze ked to raz nastavi, tak to nemoze menit.

monika8899
18. nov 2024

@klarissa25 Ach jaj nevieme prečo je autorka na PN, môže to byť aj vyšším vekom napríklad, nemusí mať vážnejšie problémy/musí ležať, lebo je ohrozený plod..../
Ja som tiež napríklad na rizikovom len preto že mám po 40 -ke,ale ja niesom PN

monika8899
18. nov 2024

Autorka informuj svojho gynekológa a uvidíš, čo sa dá robiť

tanyan
18. nov 2024

@tinalia Jedna z tých lenivých... Všetko sa dá, keď sa človeku aspoň trochu chce.