Těhotná a nezletilá

viktoriacech
29. jún 2016

Dobrý den. Potřebovala bych pomoc.. :( jsem v 31.tt. Jsem slovenka přítele mám taky slováka mě je 16 let, přítelovy 20 let. Já bydlím s rodiči v Čr už 9 let ale trvalý pobyt mám na SK.. Můj problém je takový že se chci osamostatnit a jít bydlet s miminkem a přítelem na SK..ale nevím jestli mám porodit v Čr a nebo na SK kde to pro mě bude lepší..kdybych prý rodila na SK museli by moji rodiče chodit z Čr vyřizovat věci se mnou na SK..tak by mě zajímalo jak by to bylo kdybych porodila v Čr a pak se přestěhovala na SK. je Jestli bych měla nárok pobírat rodičovský příspěvek a jestli dostanu kočikovné když jsem nezletilá a školu jsem přerušila. Doufám že mě někdo pochopí 😔 potřebuji to vysvětlit mám už v tom zmatek..

skoupilka1
29. jún 2016

@viktoriacech ahoj, zostaň doma pri rodičoch. Budeš ich potrebovať. S bábätkom to nie je také ľahké. Potrebuješ pomoc maminy hlavne v začiatkoch. Myslim,ze sú rodičia za Teba zodpovední,kym nedovrsis 18. Bez ohľadu na kocikove-zostan pri rodičoch...

zanta3
29. jún 2016

ono by bolo najlepsie keby si sa informovala konkretne na uradoch, co by to pre teba znamenalo. Budes mat aspon info z prvej ruky

glorikarebeka
29. jún 2016

@viktoriacech urcite porod v Cechach,bola som na izbe so 16 a mamina ako zak.zastupca vsetko podpisovala za nu a nie len co sa tykalo babatka,ale aj byvanie a pod.A urcite zaciatok s maminou a rodicovsky by si mala dostavat.Taketo mlade rodicky nedostavaju matresku,lebo neni z coho kedze si nepracovala.A este obdivujem a chvalim,ze si nechavas babo,klobuk dole,ale bude to tazkeeeeee.A ako napisala
@zanta3 obehat urady uz teraz sa informuj

zanta3
6. júl 2016

@glorikarebeka no asi tak nejako🙂