Tehotenský príspevok

tinett
18. aug 2021

Ahojte baby chcela som sa opýtať či neviete ako je to stim tehotenskym príspevkom, patri to tím čo chodili do roboty alebo aj tím co su dlho dobo nezamestnaní ja som bola naposledy zamestnaná v roku 2019,,, za každú odpoveď Dakujem
,,,

hederamonstera
18. aug 2021

Ked si to das do googlu, tak ti to hned vyhodi, kto na to ma narok. Nie, nemas na to narok, pokial si si neplatila nemocenske poistenie

Na tehotenské má nárok:

-zamestnankyňa
-povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba
dobrovoľne nemocensky poistená osoba
-poistenka, ktorej vznikol nárok na tehotenské po zániku nemocenského poistenia v ochrannej lehote
-poistenka, ktorá má prerušené povinné poistenie z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky (zamestnankyňa) alebo poberania rodičovského príspevku (SZČO)

nafka0483
18. aug 2021

@tinett Vieme ako to je, je to 100x vysvetlene aj tu aj na googli.
Ak nesplnas podmienky, tak ti nepatri. Z toho co si napisala vyplyva, ze narok nemas.

majlo1234
18. aug 2021

Ja sa tu iba pripnem, baby neviete niektora ci tento mesiac este nechodil tehotensky? Lebo sa mi zda, ze nedosiel a ja som stale tehotna 😀 ale uz som na materskej, tak neviem ci sa to tym rusi alebo co?

nafka0483
18. aug 2021

@majlo1234 Mne uz prisiel a materska to nerusi, ms narok az do porodu. Materska ti uz prisla?

andy024
18. aug 2021

@majlo1234 mne prisiel prvykrat tehotensky v piatok 13.8.

mirka17
18. aug 2021

@majlo1234 mne prisla materska a tehotenske v 1 platbe spolu. Prerataj sito

majlo1234
18. aug 2021

@nafka0483 super, vdaka za odpoved
@mirka17 materska dosla prva akurat a dost vysoka, tak som sa cudovala, asi mas teda pravdu, a poslali to spolu…? Som sa tesila zbytocne😀

nafka0483
18. aug 2021

@majlo1234 Ked ti prisla materska, tak v tom uz mas aj tehotenske ;) vyplaca to SP a z neocenskeho poistenia, icze to posielaju spolu ;)

lilinka88
18. aug 2021

@majlo1234 tak ešte je teoretická možnosť ak si mala termín pôrodu v prvej polovici augusta, že ti prišla iba materská. Ale keď sa ti zdá vysoká,tak to bude skôr materská aj tehotenské, ak idú obe v rovnakom termíne, je to ako jedna platba

majlo1234
18. aug 2021

Dakujem vsetkym za odpoved! Vyzera to tak ze to poslali spolu, i ked som sa tesila, ze aku vysoku matersku budem mat. Porovnam buduci mesiac, ked uz hadam tehotna nebudem.

lilinka88
18. aug 2021

@majlo1234 veď na materskú ti prišlo rozhodnutie v akej výške bude. A pokiaľ si minulý rok nemenila zamestnanie, tak materská je takmer vo výške priernej čistej mzdy akú si mala minulý rok

majlo1234
18. aug 2021

@lilinka88 jasne, rozhodnutie som dostala aj denny vymeriavaci zaklad na matersku, len som to presne nepocitala a plus som si nebola ista, ci sa tam zaratavaju aj bonusy. Ja som v tychto veciach stratena a moc to nesledujem😀ale to, ze mi neprislo separe tehotenske, som si vsimla

mirka17
18. aug 2021

@majlo1234 mne to poslali spolu, tiez sami zdala vysoka materska