Ahojte baby chcela som sa opýtať či neviete ako je to stim tehotenskym príspevkom, patri to tím čo chodili do roboty alebo aj tím co su dlho dobo nezamestnaní ja som bola naposledy zamestnaná v roku 2019,,, za každú odpoveď Dakujem
,,,
Ja sa tu iba pripnem, baby neviete niektora ci tento mesiac este nechodil tehotensky? Lebo sa mi zda, ze nedosiel a ja som stale tehotna 😀 ale uz som na materskej, tak neviem ci sa to tym rusi alebo co?
Dakujem vsetkym za odpoved! Vyzera to tak ze to poslali spolu, i ked som sa tesila, ze aku vysoku matersku budem mat. Porovnam buduci mesiac, ked uz hadam tehotna nebudem.
@lilinka88 jasne, rozhodnutie som dostala aj denny vymeriavaci zaklad na matersku, len som to presne nepocitala a plus som si nebola ista, ci sa tam zaratavaju aj bonusy. Ja som v tychto veciach stratena a moc to nesledujem😀ale to, ze mi neprislo separe tehotenske, som si vsimla
Ked si to das do googlu, tak ti to hned vyhodi, kto na to ma narok. Nie, nemas na to narok, pokial si si neplatila nemocenske poistenie
Na tehotenské má nárok:
-zamestnankyňa
-povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba
dobrovoľne nemocensky poistená osoba
-poistenka, ktorej vznikol nárok na tehotenské po zániku nemocenského poistenia v ochrannej lehote
-poistenka, ktorá má prerušené povinné poistenie z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky (zamestnankyňa) alebo poberania rodičovského príspevku (SZČO)