Dobrý deň je tu niaka nastávajúce maminka ktorá má schválené tehotenské štipendium? Chcela by som sa informovať v akom termíne vám ho vyplácajú. Keďže v rozhodnutí o schválení nemám uvedený presný dátum.
Autorka: Vysokoskolacka by mohla byt schopna vygooglit zakladne informacie, ale nevadi, urobila som to za teba, nech sa paci:
"Vysoká škola poskytuje tehotenské štipendium v mesačnej výške najneskôr desiaty deň príslušného kalendárneho mesiaca na bankový účet vedený v Slovenskej republike, ktorého číslo uvedie študentka v žiadosti o priznanie tehotenského štipendia."
Malo by ti chodit vtedy, ako sa vyplacaju aj klasicke stipendia. Tie sa vyplacaju k 10.dnu v mesiaci. Informuj sa na SO, alebo u referentky ktora ma na starosti vyplacanie stipendii.
Ďakujem za všetky odpovede, informácie som si samozrejme vyhľadala. Len ma zaujímali reálne skúsenosti s vyplatením keďže na štipendium mám nárok od 1.4 rozhodnutie o schválení mi prišlo 1.6 ale peniažky ešte neprišli, takže pravde pravdepodobne ich môžem očakávať budúci mesiac.
Ked ti prislo rzhodnutie o schvaleni 1.6. tak do 10.6. si uz stipendium mohla mat, no ale asi to nestihli vsetko spracovat v systemoch. Mozes sa informovat na studijnom u prislusnej referentky, ktora ma na starosti stipendia. Ak si neurobila chybu v cisle uctu, tak ti potom pravdepodobne pridu do 10.7. a doplatia ti spatne od 1.4.
Záleží od toho, kedy uzatvárajú štipendiá pre daný mesiac. Mne referentka telefonovala, či jej stíham dodať potvrdenia do konca mája, lebo ak nie, bude mi štipendium vyplatené až v júli. Pretože do konca mája uzatvárali všetky, ktoré mali byť vyplatené v júni 🙂 A u nás posielajú štipendiá zvyčajne 4-5. deň v mesiaci.
Dobrý ja by som sa ešte tiež chcela opýtať, že keď chodím na strednú školu s vybavovala som to 6.6 dostanem to kedy približne?
Čo študuješ?