Dobry den. Popisem strucne situaciu mojej kamaratky – v praci vznikol pracovny konflikt medzi nou a veducou ineho strediska. Kamoska si len plnila svoje povinnosti a pravomoci, ktore jej vyplyvaju z jej funkcie (okrem ineho, ze moze nariadit ulohy aj inym veducim, kontrolovat ich a pod.), ale dotycna to zobrala osobne – ze si kamoska na nu zasadla. Dotycna neustale provokovala a psychicky pravdepodobne nedokazala zniest ten napor prace a zodpovednost, tak to poriesila tak, ze sa dala na PN s tym, ze udajne ju kamoska napadla a udrela ju. Dotycna podava informacie len jej spriaznenym osobam v praci, je dlhodobo PN a vraj bola v nemocnici (nosila golier na krku), stratila sluch na 60%, je psychicky zrutena, nahana si lekarov a spravy, len aby mohla kamoske poskodit – vyhraza sa jej trestnym oznamenim a hovori dookola, ze kamoska jej vsetko bude platit, lebo jej sposobila tazku ujmu na zdravi. Kamoska si nie je vedoma toho, ze by jej nejako ublizila (bolo by to pod jej uroven), nie su ziadni svedkovia. Ja osobne, ked som v danej firme pracovala, tak som mala osobnu skusenost s dotycnou, takze viem o com to je, ako sa s nou spolupracovalo, co je to za osobu.
Chcela by som sa opytat, co robit, ako sa pohnut? Je to psychicky vycerpavajuce, ked sa kamoska dozveda na svoju osobu klamstva a pod. ..... kam to vsetko moze zajst a ako sa branit?
@seemani ...no zranenia - ze ju bolela ruka, ale ktovie od coho, dotycna jej dava za vinu predovsetkym tu stratu sluchu, ale ked si spominam, tak mala problemy uz aj v case, kedy som tam pracovala aj ja......dotycna proste kamosku nemusi, preto ju chce vystvat, potupit jej cest a pritom je to VS vzdelany clovek...
@ootaznik no tak bolesť ruky nie je ťažká ujma na zdraví, stým asi neprejde a čo sa týka toho sluchu, ak to mala aj predtým, tak podľa mňa tam budú nejaké lekárske záznamy a ešte ak by si to vedela dosvedčiť, tak bdue mať slečna dotyčná dosť problém za krivé obvinenie. Možno by pomohlo ju trochu naplašiť, ako som písala podať na ňu trestné oznámenie a dať jej ajsne najavo, aké dôsledky pre ňu vyplývajú za krivé obvinenie a možno jej reakcia bude priznanie 😉
toto je tazke... ale asi by som fakt zavolala advokatovi.... a sla sa poradit.. pretoze ona fakt tie zranenia evidentne ma, akurat klame ze ako k nim prisla.... no tvrdenie voci tvrdeniu..... ufff.... blbe
@ootaznik Cele divne...keby prisla k lekarovi a nahlasila by, ze ju v praci napadla kolegyna, tak su zdravotnici povinni toto nahlasit na policii. A kedze je dlhodobo PN, tak uz by policajti tvoju kamosku navstivili a vysetrovali by, co sa stalo.
Krive obvinenie zatial nie, ved teda asi ju oficialne este neobvinila, ale ohovaranie by preslo.. 😉
V kazdom pripade, nech sa naozaj poradi s advokatom ako tu kocky radia...
u nas sa stalo nico podobne, manzel zavinil dopravnu nehodu , celna zrazka a v druhom aute si zenska povymyslala, ze mala zlomene rebra ruku, nohu , a pritom mala , len narazeny hrudnik, policajti na to prisli a mala ona velke opletacky
@ootaznik v prvom rade - keby bola napadnutá na pracovisku s takým dopadom ako sa tvári, tak to musí hlásiť ako pracovný úraz a existoval by o tom záznam... a keby sa to naozaj stalo, tak verím tomu, že by si dotyčná dala záležať na tom, aby to nahlásila a mala o tom aspoň nejaký dôkaz, takto je to v lepšom prípade len tvrdenie proti tvrdeniu a v horšom prípade krivé obvinenie... pokiaľ dotyčná nepodá trestné oznámenie (čo si aj myslím, že neurobí, lebo ak má aspoň dvojciferné IQ, tak jej musí byť jasné, že s tým veľmi nepochodí), tak nie je čo riešiť, akurát možno nejaké ohováranie, myslím, že aj na to je §...
@ootaznik tazka ujma na zdravi je vtedy ak je clovek PN dlhsie ako 4 tyzdne , z toho ma aj hospitalizaciu
@sissy27 prepac, ale neda mi... dvojciferne IQ maju aj osoby s velmi tazkou mentalnou retardaciou - a tie by to nepochopili... Ale viem co si chcela povedat 🙂
@kaktusik007 ano, ja viem, kto disponuje dvojciferným IQ - a chcela som tým povedať len toľko, že aj blbec si ľahko spočíta, že za takýchto okolností by trestné oznámenie nebolo na akom základe postaviť...
@sissy27 oponujem - dvojciferne IQ maju ludia trpiaci idiotizmom a ti si to nespocitaju 😝
chytam za slovicka, sorry 😀 😀 😀
@kaktusik007 😉
@ootaznik fuh, mňa hneď napadlo jediné: kto ju zbil a prečo (možno ju zmlátil partner, keď je taká ako hovoríš) a využila situáciu a hodila to na ňu. lebo zranenia očividne má, keď behá po lekároch a získava doklady. Bude ťažké dokazovať kamarátkinu pravdu, je to slovo proti slovu a keď ona má aj zranenia.. No neviem si to predstaviť, jak by ste mohli postupovať, snáď by bola šanca zistiť, kde sa jej čo stalo, ale to asi nezistíte,. A ak má spriaznené duše v práci, je možné že bude mať aj "svedkov". Nech sa obráti na právnika a nech urgentne podá na ňu trestné oznámenie za osočovanie.. Tadiaľ by cesta viesť mohla.