Dobrý deň, rada by som sa poradila ohľadne môjho partnera. Je SZČO a pracuje subdodávateľsky pre firmu. Začiatkom septembra mu však nastali zdravotné problémy o čom firmu aj informoval s tým, že niekoľko týždňov do práce nenastúpi. Mal k dispozícii firemné auto, pre ktoré si asi pred dvoma týždňami prišli nakoľko firemné auto potrebovali. Teraz pred termínom splatnosti jeho faktúry sa mu začali vyhrážať zmluvou, že porušil zmluvu, hrozia mu sankciami, že neodovzdal zverený majetok, že nedodržal výpovednú lehotu a teda že faktúru mu nevyplatia.
Po preštudovaní zmluvy je v zmluve písané o sankciách v prípade ak nedrží dvojmesačnu výpovednú, v prípade nevratenia zvereného majetku ale hlavne je tam písané, že zmluvu ju možné vypovedať len písomne.
On zmluvu nevypovedal a ani mu žiadna výpoveď nebola doručená ale nakoľko zo zdravotných dôvodov do práce nechodí (o čom vopred informoval) zobrali to tak, že porušil zmluvu a teda idú ho sankciovat. V zmluve nie je nič písané o prípadných zdravotných problémoch alebo o prípadnej mimoriadnej situácii. No berú to tak, že keď to tam nie je porušil zmluvu tým, že do práce nenastúpil. Vie mi niekto poradiť ako sa brániť? Ďakujem
@natalienka12 a boli by ste ochotná sa na to pozrieť?
@gansi napíšte mi správu
@gansi Ja som právnik, ale musela by som zmluvu vidieť, bez toho sa odborne poradiť nedá.