Ahojte. Chcem sa opýtať či má svokra nárok na voľno zo zákona keď sa ideme s jej synom brať. Ďakujem
Nech sa normálne dohodne so zamestnávateľom. To si bežné berú rodicia aj dovolenku v týždni keď je svadba...
akoze volno v den svadby ? je to v sobotu? Tak by som sa so zamestnavatelom dohodla ze moj syn sa zeni, samozrejme ze normalny clovek nebude cakat ze bude svadobna mama v robote...
hoci teda moja kolegyna v UK... jej dcera sa vydavala v stredu a ona este dobrovolne odpracovala den (do 14tej) a potom o 15tej uz stala na obrade.... ale to normalne clovek takto nerobi
Nie. Však ona nie je nevesta
Zo zákona nemá nárok, voľno patrí iba na vlastnú svadbu, t.j. neveste a ženíchovi.
Ziadne volno jej zo zakona nepatri. Normalne si zoberie dovolenku. Pokial pracuje na zmeny, tak si mohla zmenu vymenit s niekym z kolegov. Predpokladam, ze termin svadby viete uz davnejsie.
ZP § 141:
e) svadba; pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na jeden deň na účasť na vlastnej svadbe a pracovné voľno bez náhrady mzdy sa poskytne na účasť na svadbe dieťaťa a rodiča zamestnanca.
Má nárok na voľno bez náhrady mzdy, 1 deň na účasť, t.j. v deň svadby.
@klarissa25 a na co potrebuje rodič týždeň dovolenky?
@blondinka95 to by aj mna zaujimalo 😂
No veď predsa musí všetko vybaviť keď sú mladí neschopní. 🤭
@blondinka95
@zoja1234
@januska12323 ...pise ked je svadba v tyzdni...cize pocas tyzdna...nie ze tyzden volna potrebuju
@mila23 @klarissa25 beriem späť, zle som precitala klarissin príspevok. Ďakujem 🙂
Nie