Ahojte, neviem ci sa to tu hodi ale potrebujem poradit. S priatelom chystame svadbu az po porode aj pol roka, lenze nasi nam radia aby sme sa vzali aspon civilne ze sa vyhneme zbytocnym papierovackam. Mate s tym niekto skusenost? Naozaj treba vela vybabovaciek ak sa vezmeme az potom? ... dakujem vam vopred za kazdu radu🙂
@93erika93 Nechápem, aké vybavovačky. Dieťa nech má priezvisko po otcovi, ak mienite používať spoločné priezvisko budúceho manžela a vybavené. Tiež sme sa brali s našim pol ročným drobčekom na svadbe 🙂 Po nej som vybavovala zmenu mojich dokladov rovnako, ako by som to robila pol roka dozadu.
To je jasne ze priezvisko mu dame hned priatelove. Ja si tiez myslim ze to je blbost len som si chcela byt ista 🙂 .. A napr. do rodneho listu dietata nebude potom treba pridat moje nove priezvisko? Tam bude mat asi len moje rodne ci?
ide aj o to, ci sa ti tie zmeny dokladov chce obehavat s babom v kociku, ci mas niekoho, kto ti nan da pozor. aj to, aku velku svadbu chcete, ak malinku, tak to asi v pohode pripravite, velku si neviem predstavit chystat s drobcom.
my sme sa brali 3 mesiace pred porodom, ked som videla potom ten zahul s novorodencom, tak urcite by sa mi v tom obdobi nechcelo chystat svadbu a riesit doklady 😉
@93erika93 ako pisu baby... papierovaciek je +/- rovnako - ci budes ty menit priezvisko, prip bydlisko je to to iste ako ked to menis teraz alebo ked je dieta na svete, nic sa tym nemeni. co je "navyse" je ze ak by bola svadba po narodeni dietata - tak v tom pripade musite ist na matriku pred narodenim dietata a urobit vyhlasenie o otcovstve, ale to je jednoduchy uradn ukon.
My zme sa brali ked mal maly 1 rok,pred porodom zme na matrike sepsali zapisnicu o priezvisku,ta sa predlozi v porodnici aby dieta malo priezvisko po ocovi,a preto ze ja som z Cr ma syn aj cesky RL,ktory vybavila zvlastna matrika Brno,kde miaj poradili,zeked somsa vydala mam istna matriku na SVK kde bol po porode vydany RL,ze mi daju novy na nove priezvisko,
podľa mňa je tých papierovačiek presne rovnako, najmä ak bude mať dieťa rovno prizvisko po otcovi a aj bude uvedený v rodnom liste, čiže nebudeš musieť meniť jeho/jej meno a tak...my sa tiež ideme brať až po pôrode ale toto sme vôbec neriešili 😅