Ahojte žienky tie čo ste už mali sobáš chcela by som sa opýtať keď podpisujete cez sobáš papiere tak podpisujete ešte starým podpisom/priezviskom alebo už tým novým, akým sa budete po sobáši? Celkom v tom mám zmätok a už sa to blíži🫣
Novým. Po obrade si už vydatá s novým menom.
@mysicka238 novym.
Ale ziadne obavy, ak budes milion sto piata nevesta, co sa bud podpise v tom strese zo zvyku starym, alebo automaticky zacne pisat prve tahy stareho priezviska.
A potom neobratne napise prvykrat svoje nove priezvisko.
Takych dokumentov s preskrtnutym a opravenym priezviskom na matrike a fare maju, ze az. 🙂
Aj mne sa to stalo. A potom na uradoch a kdekolvek som sa musela podpisat, sa to dialo este par dalsich mesiacov. Nez som si zvykla automaticky pouzit nove priezvisko.
Rovnako pri predstavovani, napr. v telefone.
@mysicka238 jeden podpis starym menom a druhy novym.
Povedia ti ako sa mas podpisat, nestresuj a tes sa na svadbu
@mysicka238 novým priezviskom sa podpisujes, keďže po sobáši už máš "nové" meno
Povedia ti 😉
@mysicka238 svojím
@mysicka238 podpísala som sa s novým, ale ešte len takým písaným (nemala som ešte domyselný podpis) 😁 na OP, VP a CP už som mala domyselný za tri dni riadny podpis 😁 aj na sobášbom liste som podpísaná manžel.priezviskom jak prváčka 😂
@mysicka238 spytaj sa matrikarky. Ja som mala svadbu v cr a podpisovala som sa 2x - najprv starym, potom novym priezviskom.
S novým, nakoľko si už v tom momente vydatá
@mysicka238 mne nepovedali vopred tak som sa podpísala aj aj 🤣🤣a potom hneď to musíte novým 😃
@mysicka238 po manželovi 🥺
@mysicka238 novým, mne to pripomenul farár tesne predtým ako som išla písať .
@mysicka238 novým priezviskom ☃️ bolo to zvláštne ho 1x napísať 😅
@mysicka238 aj ja som nad tým polemizovala 😂
Podpisuje sa novým!