Mame susedov kt. su narkomani. Majitel bytu je dlhodobo odcestovany v Austrálií a byt prenajal sestre tejto narkomanky, nie jej. Kedze je mimo, nechodi sa do bytu ani pozerat.
V noci k nam chodia policajti pretoze ich navstevy su hlucne, konfliktne a casto sa biju medzi sebou a robia bordel vo vchode.
Mna osobne to az tak velmi neobtazuje, ale je mi luto ze v tom byte su dve male dievcatka (2r a 4m), hlavne na tej strasiej vidno ze ju rodicia zanedbavaju. Asi taky najvacsi sok bol pre mna ked som isla domov a nasla som ju samu vo vchode… vyvreli ju na chodbe a ona sama zisla az dole ku vchodovym dveram. Celkovo je to tam ako zo serialu o drogach. Jeden sused uz socialku volal, ked prisli tak im otvoril chlap kt. tvrdil ze tam byva ale deti nema. Takze nevyriesili nic.
Je toto normalne? A dalsia vec, kedze tam policajti chodia castejsie, to oni akoze nevidia co sa deje? Nevidia alebo nechcu riesit to ze su tam male deti a nie je to pre nich dobre prostredie?
Určite zavolaj
Určite by som volala, to je strašne
Mam 2r dieta ...fakt si neviem predstavit ju vymknyt na chodbe🤦🏻♀️🥺 chudatko. Volaj 10000% a povedz ze nech sa nedaju oklamat a nech rovno s policiou pridu. Kur*a toto je strasne .... taka sebranka ze ma deti...stale ma to extremne vytoci🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Áno, určite volaj. A povedz im, že v minulosti sa stalo, že ten chlap sociálku oklamal, tak nech sa nedajú oklamať zas. Je to hrozné, chúďatká dievčatká ☹
Keď budete volať políciu kvôli hluku, treba spomenúť tie deti. Nech zoberú aj sociálnu pracovníčku.
Bolo tu xy príspevkov ako terorizovali slušné rodiny napr. pre veľkosť izby a pod., lebo neprajný sused nahlásil z trucu a závisti rodinu, ale keď je reálne dieťa týrané a zanedbávané, tak sa na to kašle.
Jezisi 😵 Nenechajte to tak, ved tam trapia dve male deticky 😮 Naco takym dieta ? Viem si predstavit tu situaciu . A ze socialka a ani policia na to nereaguje ? No skus v skolke nevyplatit seky, alebo v obchode ukradnut 1 rozky , hned by na teba volali .... 😵
Urcite by som zavolala...kym sa im cosi stane
Áno,zavolajte.
Určite konajte,kým nie je neskoro......
V záujme tých detí volaj
urcite zavolaj na kuratelu (socialku) a hlavne ak budu robit hluk tak ako ti radili rovno na policiu ze su tam deti a robi sa tam hluk a ze je to pravidelne a uz toho bolo na teba dost, aby nesli policajti za rodicmi ale kvoli detom vtedy mozu odobrat dieta priamo z miesta a bude sa to riesit, popr. ked najdes dieta same vonku vtedy to nahlas policii a nech si ju vezmu a riesia to s rodicmi vtedy sa tiez vola socialka popr. umiestna dieta do decaku a rodicia musia preukazat ze su schopny starat sa o dieta
Treba volat urcite... ak budu sfetovany a ozraty, vezmu tie deti hned zo sebou... takze ak budes pocut hluk, tak policii povedat aj o tych detoch, ze v com to ziju...
rozhodne volaj a upozorni ich, nech prídu s políciou. Pracovníka sociálky nie sú povinní pustiť do bytu, políciu musia. Policajtom nenahovoria, že tam nie sú deti, tí sa o tom môžu sami presvedčiť
Keď si dieťa našla mimo bytu, hneď si mala volať policajtov, oni si už prizvu sociálnu pracovníčku, ak je to potrebné. To len pre budúcnosť.Určite to treba nahlásiť, dá sa aj anonymne. Nahlás ak vieš meno,adresu a vek detí. Samozrejme aj to, že oficiálne tam nebývajú, aby sa nedali odpinkat
Mne príde zvláštne že sociálka akože nič keď tam boli zavolani a nejaký chlap im povedal že deti nema, to nijako nepreverovali? Deti nie sú vedené u doktora? Žena nerodila v nemocnici pred 4m? Ako áno, u nás sa asi deje fakt čokoľvek ale toto? Stačí povedať že deti nemám, sociálka sa otočí a neriesi a polícia si nič nevšimne keď prídu kvôli oznámeniu o hluku?
@jana_eyre_2 tak vieš, ak tam oficiálne nebývajú, otec v rodnom liste uvedený nie je a pustiť do bytu po pracovníčku vôbec nemusí
@skeblicka77 a tá pracovníčka nie je povinná upovedomiť políciu, keď ma podnet na zanedbávanie deti?
@jana_eyre_2 či je povinná to ti neviem povedať, určite môže požiadať o asistenciu, ale keď je tam v čase jej príchodu ticho, kľud. Tak asi odišla. Fakt neviem.
@danica2711 nie, ani políciu pustiť nemusia a takýto ľudia to dobre vedia.
mala si volať keď vymkli dievčatko, že je týraná a teraz ju vyhodili von, nech pre ňu príde polícia. toto by už riešiť museli. aj pomery v rodine by riešili.
Ak viete, ze su to narkomani, netreba na nic cakat, nieto este, ked bolo dvojrocne dieta vyvrete na chodbe. Za mna urcite nevahat. Dajte potom vediet, ako to dopadlo, drzim palce
Chúďatká dievčatká 😏 áno treba zavolať sociálku, takých rodičov a prostredie si nezaslúžia.
Volaj a dozaduj sa riesenia. Tiez nechapem,ze to policajti neriesie. A urcite by som kontaktovala aj majitela bytu. On je zodpovedny za byt. Napis mu,ze byt je zdevastovany,neboj,hned sa bude zaujimat
Tak zienky neskoro, dievcata su uz u “starych” rodicov a riesia to ze by si ich zobrali do opatery. Neboli sme doma ale vraj to bola riadna drama aj s bitkou a poriadnym krikom:( Kazdopadne som napisala aj podnet na socialku aby to presetrili ci sa naozaj dostali do lepsich ruk. Ale verim tomu ze ano.
Hneď by som si tie deti zobrala 😳
zavolaj