Dobrý deň, chcem zapísať do katastra garáž, ktorú som skôr postavil skolaudovaná už je, ma 100m2. Je rozdiel v niečom, keď požiadam o supisne číslo, alebo ostane stavba bez supisneho čísla? Dakujem
@h2
Ak by garaz na katastri zapísali bez supisneho čísla, dá sa na takúto garáž spraviť vecne bremeno?
Je rozdiel v niečom v poplatkoch, daniach atď keď garáž ma alebo nema supisne cislo? Ci sa týmto nič nemení?
@gabriel11122 Vecné bremeno sa dá urobiť. Predpokladám, že geometrický plán na zameranie garáže ste dali previesť, čiže má parcelné číslo. Vecné bremeno sa dá urobiť na tú parcelu. Garáž, ako stavba, ani nemusí byť zapísaná na katastri. Čo sa poplatkov týka, tak za stavby sa platí ináč, ako len za pozemok. Ale či s tým má niečo spoločné súpisné číslo, to už neviem. Ale nemyslím si.
@gabriel11122 Bez súpisneho čísla ti garáž do katastra nezapíšu. Prípadne zapíšu, ako stavbu bez súpisneho čísla, ak obecný (mestský) úrad vydá rozhodnutie o nepridelení súpisneho čísla z dôvodov, akceptovaných katastrom. Záleží na konkrétnom úrade. V prípade, že by si vybavoval pridelenie súpisneho čísla, budeš potrebovať zameranie adresného bodu. Zrejme si riešil geometrický plán (GP), keď je garáž už skolaudovaná, tak možno ti ho geodet už spravil. Keď nie, požiadaj toho, ktorý robil GP, nech ti ho urobí.