Ahojte s priateľom máme 2 ročného syna chcem mu zmeniť priezvisko keďže máme v pláne sa rozísť a keďže má syn priezvisko po ňom ja odchádzam 250 km naspäť do svojho rodného mesta takže priateľ sa oňho starať nebude
(možno len raz za mesiac nejaká návšteva a to je všetko) Tak sa pýtam že ako mám postupovať.. Priateľ povedal že súhlas dá
@kvietok2891 veď píše že otec dieťaťa s tým súhlasí. Takže žiadny súd nie je potrebný. Navyše neexistuje žiadny zákon, že dieťa musí mať meno po otcovi. Úplné bludy píšeš.
@kvietok2891
""podľa zákona má dieťa priezvisko po otcovi keďže sa k nemu prizná""
Hluposti pises. Dieta moze mat v RL zapisaneho otca a v pohode moze mat priezvisko po matke.
@kvietok2891 Prosím ťa to ako si prišla na takú kravinu,že keď sa otec prizná k dieťaťu,tak ma automaticky dieťa jeho priezvisko? Napíš mi prosím ťa zákon aj konkrétny paragraf,lebo je to taká sprostosť,že až..Ja vážne nedokážem pochopiť,ak niekto nemá pravdivé a relevantné informácie k niečomu,tak prečo sa preboha k tomu vyjadruje?? Okrem toho,jasne autorka píše,že priateľ súhlasí so zmenou priezviska,tak aký súd?
ja som dávala na súd... ale mňa ex poslal do čerta... takže nič som nedosiahla...
@lucylaw no ak matka skúša a nie sú dohodnutí s partn. tak sa dáva na súd...
@mariska30 vyplníte žiadosť "Podanie žiadosti o zmenu mena, zmenu rodného priezviska - rodičia za dieťa " a zaplatíte polovicu z 33€
Potrebujete mať občiansky preukaz vydaný po 7/2021, ak je starší tak ho bezplatne vymenia.
@deti95060810 áno, máš pravdu. Ale autorka píše, že otec dieťaťa s tým súhlasí. Tak načo komentáre o tom, ako to je keď otec dieťaťa nesúhlasí?
@deti95060810 Áno ja viem,že ak otec dieťaťa nesúhlasí,tak potom sa matka musí obrátiť na súd,ale tu autorka výslovne píše,že jej priateľ súhlas dá..