Dobrý deň som študentka a teraz si kvôli korone privyrábam iba z domu. Na úrade mi povedali že nemám nárok na žiadne peniaze od štátu no ja si platím byt a pod a tak sa chcem opýtať či mi nevie niekto poradiť kde a na koho sa mám obrátiť v takomto prípade a či nemám nárok aspoň na príspevok na bývanie či nejaký príspevok v hmotnej núdzi. Vopred ďakujem 🙂
Mozes sa obratit jedine tak na rodicov. Mozno este socialne stipendium, ale to zavisi od toho, ake mate doma pomery. Inak nemas na nic pravo. Si student a za studentov su oficialne zodpovedni rodicia.
Na to sú internáty 🤷♀️ a podľa mňa hmotná núdza vyzerá inak, nie že si študent nemôže platiť byt 🤷♀️
@s_a nie vzdy je to mozne. Asi sa rodicia nestaraju a tak sa musi postarat sama o seba.
@artszal od statu mozes skusit hmotnu nudzu, ale musis dokazat, ze rodicia sa nestaraju. Inac len socialne stipendium a mozno prospechove stipendium na skole. Alebo hladat pracu na plny uvazok a individualne studium. Takto to riesila znama- pocas 5 rokov vyskusala vsetky 3 varianty, dokym dokoncila studium...
@hettinka nie sú...sú otvorené..nezatvorili ich hlavne kvoli zahraničnym študentom..a tym pádom strácaju ludia právo na vrátenie platieb za internáty 🙂
@miskakyska no ako kde. Kamoskina dcéra musela intrak opustiť. Mohli zostať len medici a zahraniční. A tusim neplatia teraz.
@hettinka no..my sme zaplatili 300e ..deti odtiaľ tento x nevyhnali...že možu študovať dištančne tam...😀 dobre no..kto by tam už ostával v studenej,chladnej,s prepáčením zaprdenej internátovej izbe ked nemusí a može sa učiť z pohodlia tepleho domova 🙂
dcera bola pred časom nutená ísť pre veci,ktoré jej chýbali a vratnik sa smial,že slovenskí študenti sa hufne vracaju na intraky,že potrebuju vypadnuť z domu 🙂 😀
@miskakyska my platíme dcere byt. Nechceme on prísť, ale znížili nám platbu na polovicu. A dúfame, že sa tam do leta dostane aspoň pozrieť. Bola tam len týždeň. Ako, mohla by byt aj tam, len by bola v byte sama. Spolubývajúce tiež sú doma.
@artszal To, ze ty si platis byt, ti nezaklada narok na nejaku davku od statu. Ak si studentka denneho studia a si teda v sustavnej priprave na povolanie, tak sa obrat na rodicov - ak sa nestaraju, tak sud urci vyzivne.
Napis viac okolnosti, kolko mas rokov, ci studujes denne, ci je to tvoja prva VS...
@artszal Sociálne štipendium si neskúšala žiadať?
No kym si studentka denneho studia do 26r, maju ta zivit rodicia