Študent - nárok na príspevok

artszal
11. apr 2021

Dobrý deň som študentka a teraz si kvôli korone privyrábam iba z domu. Na úrade mi povedali že nemám nárok na žiadne peniaze od štátu no ja si platím byt a pod a tak sa chcem opýtať či mi nevie niekto poradiť kde a na koho sa mám obrátiť v takomto prípade a či nemám nárok aspoň na príspevok na bývanie či nejaký príspevok v hmotnej núdzi. Vopred ďakujem 🙂

sisa_s
11. apr 2021

No kym si studentka denneho studia do 26r, maju ta zivit rodicia

amelie2017
11. apr 2021

Mozes sa obratit jedine tak na rodicov. Mozno este socialne stipendium, ale to zavisi od toho, ake mate doma pomery. Inak nemas na nic pravo. Si student a za studentov su oficialne zodpovedni rodicia.

s_a
11. apr 2021

Na to sú internáty 🤷‍♀️ a podľa mňa hmotná núdza vyzerá inak, nie že si študent nemôže platiť byt 🤷‍♀️

hettinka
11. apr 2021

@s_a internaty sú zatvorené

vevesh
11. apr 2021

@s_a nie vzdy je to mozne. Asi sa rodicia nestaraju a tak sa musi postarat sama o seba.

@artszal od statu mozes skusit hmotnu nudzu, ale musis dokazat, ze rodicia sa nestaraju. Inac len socialne stipendium a mozno prospechove stipendium na skole. Alebo hladat pracu na plny uvazok a individualne studium. Takto to riesila znama- pocas 5 rokov vyskusala vsetky 3 varianty, dokym dokoncila studium...

sasa1310
11. apr 2021

@artszal tak keď pracuješ z domu, tak môžeš pracovať aj odtiaľ, kde máš trvalý pobyt a nemusíš si platiť byt.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miskakyska
11. apr 2021

@hettinka nie sú...sú otvorené..nezatvorili ich hlavne kvoli zahraničnym študentom..a tym pádom strácaju ludia právo na vrátenie platieb za internáty 🙂

hettinka
11. apr 2021

@miskakyska no ako kde. Kamoskina dcéra musela intrak opustiť. Mohli zostať len medici a zahraniční. A tusim neplatia teraz.

miskakyska
11. apr 2021

@hettinka no..my sme zaplatili 300e ..deti odtiaľ tento x nevyhnali...že možu študovať dištančne tam...😀 dobre no..kto by tam už ostával v studenej,chladnej,s prepáčením zaprdenej internátovej izbe ked nemusí a može sa učiť z pohodlia tepleho domova 🙂
dcera bola pred časom nutená ísť pre veci,ktoré jej chýbali a vratnik sa smial,že slovenskí študenti sa hufne vracaju na intraky,že potrebuju vypadnuť z domu 🙂 😀

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
11. apr 2021

@miskakyska my platíme dcere byt. Nechceme on prísť, ale znížili nám platbu na polovicu. A dúfame, že sa tam do leta dostane aspoň pozrieť. Bola tam len týždeň. Ako, mohla by byt aj tam, len by bola v byte sama. Spolubývajúce tiež sú doma.

nafka0483
11. apr 2021

@artszal To, ze ty si platis byt, ti nezaklada narok na nejaku davku od statu. Ak si studentka denneho studia a si teda v sustavnej priprave na povolanie, tak sa obrat na rodicov - ak sa nestaraju, tak sud urci vyzivne.
Napis viac okolnosti, kolko mas rokov, ci studujes denne, ci je to tvoja prva VS...

lenkakravcova
11. apr 2021

@artszal Sociálne štipendium si neskúšala žiadať?