Striedanie s manželom na OČR.

martinka13
22. mar 2020

Ahojte. Riešili ste prosím niektora podobnú situáciu? Chceme sa s manželom na očr striedat vždy po týždni. Musíme obaja chodiť aspon takto do prace. Riešili ste to niektora? Zajtra skusim zavolat na sociálku, len skúsim aj tu. Ďakujem za reakcie.

evittam
22. mar 2020

@martinka13 Je to možné ale po 10dnoch

vamajka
22. mar 2020

@martinka13 prave som to citala, ze je to mozne po 10 dnoch

martinka13
autor
22. mar 2020

Ďakujem Vám veľmi pekne.

elik81
7. apr 2020

DOBA POSKYTOVANIA PANDEMICKÉHO OŠETROVNÉHO A ĎALŠIE PODMIENKY

Ošetrovné sa vypláca za každý kalendárny deň trvania nároku (teda po celú dobu zatvorenia jaslí, škôlky, školy resp. zariadenia z dôvodu mimoriadnej situácie).

Rodičia sa môžu pri poberaní pandemického ošetrovného prestriedať tak ako im to vyhovuje. Napríklad jeden týždeň bude pandemické ošetrovné poberať matka, ďalší týždeň otec a ďalší týždeň znova matka atď. Doba poberania pandemického ošetrovného jedným rodičom nie je nijako omedzená - môže to byť napríklad tak, že matka poberá pandemické ošetrovné štyri dni, následne otec 17 dní atď.

Ak je v rodine viac detí, na ktoré si rodičia budú chcieť uplatniť pandemické ošetrovné, nie je možné postupovať tak, že rodičia si deti "rozdelia" - nárok na pandemické ošetrovné si rovnako ako na bežné ošetrovné môže uplatniť len jeden rodič.

*