Stratená zdravotná dokumentácia

petulda555
2. júl 2018

Ahojte, potrebovala by som pomoc, radu, čokolvek.
Prechádzala som po pôrode k inému gynekológovi. Tento cez podateľňu v danej nemocnici v meste A odoslal moju kartu novému gynekológovi do mesta B. Karta neprišla. Teda, lekárka ju nemá, verím jej, hoci na pošte v meste B ževraj odovzdané do rúk adresáta. Pátrala som a neviem sa dopracovať k podaciemu číslu. Vedeli mi na podateľni nemocnice mesta A povedať 2 podacie čísla, jedno z toho je moje ale nevedia ktoré, keďže to nepriraďujú k menu. Cez poštu to prešlo a v meste B to bolo údajne prevzaté. Pošta sa dištancuje, v meste B lekárke na 100% verím že to u seba nemá.

Čo teraz? Veď tam mám citlivé údaje :/

janage
2. júl 2018

@petulda555 ahoj pravdepodobne ta zavadzaju v meste A cokolvek ide doporucene cez podatelnu musia byt schopni priradit k menu podacie cislo. Ak posta ma podpis ze bolo odovzdane do ruk adresata tak musi mat napisane kto prevzal, cislo dokladu danej osoby napr. Normalne pisomne podat potom reklamaciu na poste. A oni pisomnu odpoved nech daju. Nie ze pani pri okienku povedala...

petulda555
autor
2. júl 2018

@janage dakujem. Na podatelni tvrdia ze kedze moze ist aj viac kariet v jednej obalke tak nepriraduju k menu. Cize bud maju v tom bordel alebo ma klamu hej? :/

veronikastrickova
2. júl 2018

@petulda555 ako moze byt viac kariet v jednej obalke? Cize ste prechadzali minimalne 2? Cize ani ta druha nema kartu u gynekologa B? Strasna hlupost toto, zavadzaju ta, mudia vediet priradit meno k podaciemu cislu, ci posielaju cez klasicky podaci papier, ci cez EPodaci.

matazirafa
2. júl 2018

@petulda555 ja keď som prechádzala tiež mi u nového doktora sestricka mesiac tvrdila ze moju kartu este nemajú. Volala som teda tej starej, povedala mi číslo podania aj kedy posielali. Volala som späť k tomu novemu, potom tu sestričku napadlo sa pozrieť ešte niekam a zrazu sa našla, takže je aj len dosť možné že v tom má nová doktorka/sestrička len pekný bordel a v nejakej hromade ju tam už dávno má.

petulda555
autor
2. júl 2018

@veronikastrickova prechadzali sme vraj 3, kazde ale poslali v iny datum. Nevedia mi povedat v ktory datum posielali mna, preto mi nevedia ani povedat ktore podacie cislo je moje. Takisto mi nevedia povedat mena tych ostatnych 2 pacientiek cize si to nevie sestricka v meste B okontrolovat, ci ich karty ma.

@matazirafa Ja som uz skusala vsetko, poziadala som ju nech prehlada karty ci nie je ta moja zalozena v inej, pod mojim rodnym priezviskom, nech pozrie ci jej od doktora z mesta A neprisla karta nejakej zeny ktora sa neprisla zaevidovat, verim tomu ze sestricka z miesta B to prehladala poctivo...

ostava mi len donutit pani v podatelni v meste A zistit to podacie cislo... bez toho sa nepohnem, nemozem ani len reklamaciu podat.

slapina
2. júl 2018

Ako to môže byť na pošte prevzaté ale vlastne neprevzaté? Treba reklamovať aj na pošte, muselo to byť doporučene takže tam musia mať niekoho podpis

veronikastrickova
2. júl 2018

@petulda555 treba zatlacit v meste A, ci tym zvysnym 2 zenam karty do bodu B prisli, ak ano, treba porovnat podacie cisla, ktore boli dorucene a ktore nie. Ak je vsetko dorucene, chyba je na strane B. A samozrejme ze na podatelni staci na www.posta.sk zadat cislo a vyskoci to takto, ked dorucena nieje je bud v preprave alebo oznamena. Ale zistit sa to da uplne jednoducho.

veronikastrickova
2. júl 2018

A ked to je prevzate, da sa jednoducho overit kto to prevzal, lebo sa podpisuje a hlavne dava cislo obcianky

petulda555
autor
2. júl 2018

@veronikastrickova jasne, toto som pozerala ako prve. Problem je ze pise na obe podacie cisla co mam ze PREVZATE. Lenze neviem ani reklamaciu poslat kym neviem MOJE podacie cislo.

@slapina ano, len kym nemam moje podacie cislo tak si neviem vyziadat aby mi ukazali doklad o prevzati...

veronikastrickova
2. júl 2018

Ostatne 2 posielali osobitne? Tie ma uz doktor B?

veronikastrickova
2. júl 2018

Ak by aj s tebou v obalke posielali druhu kartu, musi to doktor vediet. Vie ze cakaju karty.

veronikastrickova
2. júl 2018

A tiez neposielali iba vypis z karty? Ked som ja prechadzala od gyn, tsk len vypis nie kartu posielali

petulda555
autor
2. júl 2018

@veronikastrickova ja to zistit neviem, mne mena inych pacientiek nepovedia. A hlavne na podatelni v mieste A vobec udajne nevedia co je v obalke. Do obalky dava sestricka. Ta je tam s lekarom A iba v piatky

petulda555
autor
2. júl 2018

@veronikastrickova neposielali dve v jednej. To mi len v podatelni v meste A povedala pani do telefonu ako “vysvetlenie” toho, ze ona nepriraduje podacie cislo k menu. Ze co ked su dve mena v jednej obalke. Kravina ja viem, ale neprijemne su vsetky ci na podatelni alebo na poste, sa so mnou rozpravaju ako s handrou, akoby som ja bola na vine

veronikastrickova
2. júl 2018

@petulda555 treba ich bombardovat dookola, mojmu malemu ked sme prechadzali od dr. tiez dlho posielali kartu, ale u noveho dr, sestricka na to naliehala a bombardovala ma az volam ku staremu dr. Tam bolo naozaj vidiet ze karta dorucena nebola

fokuska
2. júl 2018

@petulda555 Ako mohli v jednej obalke poslat viac kariet, ale zaroven kazdu poslat v iny datum? Kedze ty nie si odosielatel ani prijimatel, tak nemocnica A, alebo B musi ziadat postu o info, alebo podat reklamaciu.
Vygoogli si "Ziadost o info sluzby" - vyhodi ti tlacivo, treba ho vyplnit, ziadat info o dodani zasielky (je to druha alebo tretia moznost v tom tlacive). Opravnene osoby su odosielatel, prijimatel, alebo sud, policia a pod.

Moze to teda podat aj tvoja nova lekarka - posta ma 30 dni na to, aby ti poslala doklad o tom presne kto a kedy zasielku prebral.
Potrebujes ale to podacie cislo. Nemconica B si moze poziadat o info o oboch zasielkach. Spoplatnene je to tusim 7,50 za jednu ziadost.

veronikastrickova
2. júl 2018
petulda555
autor
2. júl 2018

@veronikastrickova vies najhorsie je ze to riesim uz mesiac. A vsetci ruky davaju prec. Aj keby to bol vypis, je tam moje meno, rodne cislo, rodne cislo mojho syna, citlive udaje, sprava z porodu. Ktovie kde je to, kto to ma v rukach.
@fokuska ked to ma pomoct tak posleme reklamacie z kazdej strany, aj A aj B, len to podacie cislo. Hneva ma ze maju v tom taky bordel a ze moje citlive udaje sa povaluju niekde

chrumka333
2. júl 2018

@petulda555 ak posielali doporučene tak sa vráti doručenka a na nej je podpis osoby, ktorá to prevzala (niekedy aj pečiatka inštitúcie)......to by mali mať na podateľni, odkiaľ sa to posielalo

petulda555
autor
2. júl 2018

@chrumka333 vrati sa do mesta A potvrdenie o tom ze to niekto prebral v mieste B? To vazne?

veronikastrickova
2. júl 2018

@petulda555 ak to niekto prebral, na poste sa da zostit kto, povedz v obidvoch ze ides na policiu a bude to vyriesene velmi rychlo

chrumka333
2. júl 2018

@petulda555 Ja posielam úradné dokumenty v robote.... doručenka sa mi vráti podpísaná, zakaždým si to priložím k predmetnému spisu a viem, že to dotyční prevzali...

fokuska
2. júl 2018

@chrumka333
@petulda555
Dorucenka sa vrati, len ak je zasielka poslana s dorucenkou. Inak je to "len" doporucena zasielka a teda odosielatel ma podaci listok s podacim cislom ako dokaz ze to odoslal. Posta ma podpisane potvrdenie o prevzati.
Dorucenka je sluzba navyse, tak ako do vlastnych ruk a pod. o ktoru sa musi poziadat a musi to byt takto vyzancene.

@petulda555 Spominala si, ze mas 2 podacie cisla a ze ti ukazuje na stranke posty, ze boli prevzate. Poslite teda Ziadost o info sluzby 2x - jednu s jednym podacim cislom a druhu s druhym 😉

veronikastrickova
2. júl 2018

Toto je tak jednoduche zistit, ked na podatelni nechcu povedat idem za veducimi, ak je to prevzate, idem za dr. B a pojdem s nim na postu nech ti ukazu kto to prebral, a dohladali mi takto list, ktory prebral cudzi clovek za mna.

chrumka333
2. júl 2018

@fokuska
@petulda555
áno áno pardon stále posielame s doručenkou...som si tak nejak myslela, že aj zdravotná dokumentácia sa takto posiela 🙂

fokuska
2. júl 2018

@chrumka333 Tak je to najistejsie, lebo ako pises, priamo tebe sa vrati doklad o prevzati. Ja som sa na tom tiez "popalila", takze som poucena, ze vzdy s dorucenkou.

petulda555
autor
2. júl 2018

@fokuska
@veronikastrickova no, takze vylucovacou metodou sa mi podarilo pravdepodobne zistit ktore podacie cislo je asi moje. Na nete pisu ze prevzate, zistila som ze gynekolog B ma P.O.Box, kam chodia aj doporucene zasielky. Volala som na postu, tu ziadost o sluzbu info o zasielke moze podat len opravnena osoba teda odosielatel alebo adresat, ja som uplne neopravnena, aky to paradox :D cize teraz stoji otazka ze cez koho to podat. Jedine tak mi vedia povedat ze kto a kedy to prebral a ci sa preukazal...
jediny kto moze na isto vediet moje podacie cislo je sestricka A, na podatelni A to nevedia. Sestricka A ma dovolenku.
Nikto nespravil chybu, vsetci davaju ruky prec 🤷🏻‍♀️ Zblaznim sa

fokuska
2. júl 2018

@petulda555 Ano to som ti pisala, nie si opravnena osoba. Kedze s lekarkou B je asi lepsia komunikacia, tak by som poprosila ju aby poziadala o info sluzby, ako prijimatel na to ma pravo. Dohodni sa, ze jej to preplatis.

To je "len" tvoje tvrdenie, ze v zasielku su tvoje osobne udaje, cize pre postu su opravneni len odosielatel a prijimatel (pripadne ten sud, policia a pod.), preto tebe info neposkytnu.

veronikastrickova
2. júl 2018

@petulda555 je to prebrate cize zodpovednost nesie gynekolog B

fokuska
2. júl 2018

@petulda555 A myslim, ze posta nemoze doporucenu zasielku nechat v P.O.Boxe. Takato zasielka moze byt vydana len na podpis, cize v P.O.Boxe mali nechat zlty listok s oznamom o ulozenej zasielke.