Stratená zásielka na pošte a reklamácia

agatkamarek
26. sep 2018

Ahojte baby, stalo sa niektorej z vás to čo mne ? Pred dvoma týždňami som posielala balík, vracala som ho pretože bunda ktorú som si objednala mi nesadla. Balík sa však stratil na pošte tvrdili že ho vydali a naopak obchod tvrdil že takisto bundu nedostali spat. Hodnota zásielky bola 64eur, reklamáciu som spisala, balík však nebol poistený, ani má to len nenapadlo, poslala som ho doporučene 1.triedou. Viem že doba na vyhodnotenie reklamácie je 30 dni. Chcem sa však opytat ci sa niekomu stalo nieco podobne a reálne do koľkých dni a kolko z požadovanej sumy Vám vrátili? Mne tvrdili že vraj to bude len nejaký 10nasobok poštovného. Vopred dalukem za odpovede.

silvi70
26. sep 2018

@agatkamarek, kontrolovala si pohyb zásielky podľa podacieho čísla?

gabikas82
26. sep 2018

@agatkamarek pokiaľ nebol balík poistený tak žiaľ naozaj vrátia len nejaký násobok poštovného. A inak ak sa stratí poistený balík, tak musíte presne zdokladovať čo v ňom bolo, aby Vám poistnú sumu vrátili. Ak doklad nie je, tak smola. Ako s tou našou poštou je to katastrofa.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@silvi70 áno balík som stále kontrovala na pošte dodnes je vedený len ako uložený na našej pošte, proste ho stratili, priznali to aj pracovníčky. Bola som tam osobne. Doložila sok faktúru že ta bunda skutočne stala 64 EUR. Takze myslite že aj tak nedostanem celu sumu áno ?

zlte_kuriatko
26. sep 2018

@agatkamarek ahoj mam par skusenosti a realita je taka,ze ti vratia teda maximum co mozu a to je 15e

gabikas82
26. sep 2018

@agatkamarek pokiaľ nie je balík poistený tak nevrátia

silvi70
26. sep 2018

@agatkamarek, nevidím to ružovo: za nedodanie, stratu, poškodenie, odcudzenie alebo zničenie obsahu doporučeného listu je poskytovaná náhrada škody vo výške dvadsaťnásobku ceny za službu Doporučene v zmysle Tarify.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@silvi70 tak keby to bol ten dvadsaťnásobok tak to by bolo ešte super to by mi stačilo :D

silvi70
26. sep 2018

@agatkamarek, našla som na stránke pošty. Aj ja som si pomyslela, že bunda neváži 50g🙂

silvi70
26. sep 2018

@agatkamarek - len je tu otázka, či ti zásielku zobrali ako doporučený list alebo ako balík. Ak ako balík, tak platí toto: za nedodanie, stratu, zničenie, odcudzenie, poškodenie obsahu alebo za úbytok obsahu balíka je poskytovaná náhrada vo výške skutočnej škody, najviac však do výšky poistenia (ak bola vyznačená), inak do výšky dvojnásobku najnižšej ceny za Balík na poštu za každých aj začatých 500 g obsahu.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

ono to bolo poslane ako list, vaha este nebola na balik

silvi70
26. sep 2018

tak to je super, to by mali potom uhradiť náhradu vo výške dvadsaťnásobku služby

0silvia0
26. sep 2018

@silvi70 nerozumiem jednej veci: podľa podacieho čísla máš odsledované, že balík je uložený na vašej pošte kde si balík odosielala? V živote som sa nestretla s tým, že by balík ukladali na odosielateľskej pošte, pošta, ktorá balík prijme ho predsa dáva do prepravy a nie ukladá na pobočke. To vyzerá, že niekto cielene na pošte balík ukradol...

pininka
26. sep 2018

Pred dvoma tyzdnami sa mi to stalo, balik bol v pohybe ale nikto nevie ze kde, tak sme spisali reklamaciu, uviedla som cenu balika na 20 eur, vratili mi 15, aj tak dobre ako nic.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@0silvia0 posielala som ho z Čadce a balík bol posielaný takisto do Čadce pretože si ho mal kuriér vyzdvihnúť priamo z čadčianskej posty. On si tam každý utorok po tie balíky chodi, kuriér balíky prevzal ale môj mu nedali a ani ho nenašli, cize stratil sa priamo na tej nasej pošte, tiež mi to pride take ako keby ho čorkli.. nemám slov

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@pininka a do koľkých dni ti poslali tie peniažky ?

soldi
26. sep 2018

@agatkamarek to nie je 20 nasobok postovneho ale 20 nasobok sluzby doporucene. Zakladna tarifa za list je 80 centov ci kolko, doporucene stoji 1,35 cize Ti vratia 20 nasobok rozdielu tychto dvoch sum.

natalienka12
26. sep 2018

@agatkamarek aky balik? Ved pises ze si to poslala ako list a tie nedorucuje kurier.

natalienka12
26. sep 2018

@agatkamarek ak chces poradim ti fintu, chod za veducou a povedz jej ze ak do hodiny balik nenajdu ides podat trestne oznamenie. Posta ma sice svoje podmienky ALE to ju nezbavuje zodpovednosti za trestny cin porusenia listoveho tajomstva. Mne stratili 10 balikov podanych v 1 den. Ked som veducej povedal ze idem podat trestne oznamenie do hodiny baliky nasli.

radu_lienka
26. sep 2018

@agatkamarek posli mi do spravy cislo doporuceneho listu, viem pozriet kde co je

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@natalienka12 ok budem písať ,,zásielka”, aby sme sa neplietli. Posielala som to ako list. Obchod má s poštou takú dohodu že si po balíky chodi kuriér priamo z toho obchodu. Ten obchod sa vola LA Magdalena Fashion.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@radu_lienka oki píšem správu
@natalienka12 vies čo mne bolo povedané že trestne oznámenie sa podáva až nad sumu určitú neviem kolko má byt ta suma ale zda sa mi že 120eur ? Ci ty myslis podanie trestného oznámenia za porušené listové tajomstvo ? Dobrý nápad skusim to zajtra

agatkamarek
autor
26. sep 2018

Teraz som to kukala zase a stále píše že zásielka uložená na pošte Čadca.. a tam tvrdia že ju nemajú

radu_lienka
26. sep 2018

@agatkamarek tvrdenie proti tvrdeniu, zaktra ti napisem, co tam je.

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@radu_lienka dakujem 🙂

agatkamarek
autor
26. sep 2018

@radu_lienka teraz kde myslis čo je ? Ci je zásielka na pošte ? Ako sa ti to da overiť ak mozem vedieť ? Prepáč ak sok za hlúpu ešte sa mi takéto v zivote nestalo a to aj predavam na bazariku a takúto skúsenosť mam prvýkrát

pininka
26. sep 2018

@agatkamarek dosiel mi list asi dva tyzdne po reklaacii kde unali chybu a na druhy den dosiel sek s peniazmi.

agatkamarek
autor
27. sep 2018

Tak neuverite dneska mi prišlo rozhodnutie že reklamácia je zamietnutá a neopodstatne lebo že balík je v Cadci na pošte, prídel na postu tam len krútili hlavou že nič tam nie je a spísali mi reklamáciu odznova
:D

123mimka123
3. mar 2020

@radu_lienka dobrý večer, aj mne sa stratil balík, stále ukazuje ze je v preprave, podala som reklamáciu, vedeli by ste mi pozrieť kde sa nachádza? Ďakujem

veronikaszabova
4. mar 2020

@123mimka123 ved bez na postu, oni ti v systeme pozru, na ktorom prekladisku bol balik naposledy. Nim v systeme neukazuje len "v preprave"

123mimka123
6. mar 2020

@veronikaszabova bola som sa pýtať dávnejšie vraj im nič neukazuje preto som to zisťovala tu.