Ahojte, neviete mi niekto poradit?Som zo Slovenska ale pracujem v zahraničí.Stratila som občianský preukaz a rodný list. Budem sa tam musieť dostaviť ... neviete či mi ho vôbec vydajú .Keď nemám doklady ? Alebo čo budem konretné potrebovať na to aby mi vydali občianský? ( ani zdravotnu kartičku poistenca nemám ) som zufala už
@veronikaszabova bohuzial nemám ...pracujem v ČR
Chod do Prahy na ambasadu a tam ti poradia. Alebo aspon tam zavolaj
@mirojak70 zavolaj alebo napis na matriku tvojho rodneho mesta. Mne vydali rodny list (potrebovala som "cerstvy" koli sobasu v zahranici) a posdlali mi ho normalne postou a nic nechceli. Ziadny preukaz totoznosti atd. A informuj sa na ambasade, ver, ze nie si ani prva a ani posledna, ktora stratila doklady.
Ao vies aspon kde a kedy si sa narodila ako sa volali rodicia kam si chodila do zakladnej skoly kontaktuj ambasadu v krajine kde sa nachadzas oni overia totoznost a vystavia doklady nanovo..ale prrpac cisto zo zvedavosti to ako sa.daju zapatrosit uplne vsetky doklady totoznosti?ved ked pracujes.musela.si.sa.preukazat nejakym.obcianskym.pasom.alebo europskym.preukazom poistenca.nie?
@mirojak70 ... https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
... ak nemas ani rodny list, ci pas, bude to komplikovanejsie. Hlavne to ries.
@mirojak70 mas aspon pas?