Strata občianskeho a rodného listu

mirojak70
31. okt 2023

Ahojte, neviete mi niekto poradit?Som zo Slovenska ale pracujem v zahraničí.Stratila som občianský preukaz a rodný list. Budem sa tam musieť dostaviť ... neviete či mi ho vôbec vydajú .Keď nemám doklady ? Alebo čo budem konretné potrebovať na to aby mi vydali občianský? ( ani zdravotnu kartičku poistenca nemám ) som zufala už

veronikaszabova
31. okt 2023

@mirojak70 mas aspon pas?

mirojak70
autor
31. okt 2023

@veronikaszabova bohuzial nemám ...pracujem v ČR

viestta
31. okt 2023

Chod do Prahy na ambasadu a tam ti poradia. Alebo aspon tam zavolaj

yanni
31. okt 2023

@mirojak70 zavolaj alebo napis na matriku tvojho rodneho mesta. Mne vydali rodny list (potrebovala som "cerstvy" koli sobasu v zahranici) a posdlali mi ho normalne postou a nic nechceli. Ziadny preukaz totoznosti atd. A informuj sa na ambasade, ver, ze nie si ani prva a ani posledna, ktora stratila doklady.

mirojak70
autor
31. okt 2023

@yanni
Díky za radu . Chcem sa opytat a to ako na základě coho ti to odoslali ten rodný list to co stačilo napísať meno ? A poštou to šlo jako ? Bez nějako preukazania ?

yanni
31. okt 2023

@mirojak70 postou to poslali doporucene ale nie do vlastnych ruk, cize som to mala normalne v schranke. Uz je to davno ale ja som normalne len mail napisala na matriku, co potrebujem. Normalne moje data a rodne cislo.

saxana000
31. okt 2023

Ao vies aspon kde a kedy si sa narodila ako sa volali rodicia kam si chodila do zakladnej skoly kontaktuj ambasadu v krajine kde sa nachadzas oni overia totoznost a vystavia doklady nanovo..ale prrpac cisto zo zvedavosti to ako sa.daju zapatrosit uplne vsetky doklady totoznosti?ved ked pracujes.musela.si.sa.preukazat nejakym.obcianskym.pasom.alebo europskym.preukazom poistenca.nie?

mirojak70
autor
31. okt 2023

@saxana000 dufam že to nějako pojde.ano pracujem tu ale už 6 rokov ..sťahovala som sa minulý tyždeň takže peňaženku som kdesi vytratila. A Rodný list ten už nemám dlhšie .

ukulela
31. okt 2023

@mirojak70 neposielala si niekedy aspon mailom kopiu dokladov? Ja mam doklady nafotene acaj z mailu vutiahnem kopie....

ukulela
31. okt 2023

@mirojak70 ... https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
... ak nemas ani rodny list, ci pas, bude to komplikovanejsie. Hlavne to ries.