Dobrý večer, pracovala som v zahraničí a po návrate na SK som bola nezamestnaná. Teraz asi po 4 mesiacoch mi uznali podporu a posledné dni som pracovala na dohodu. Spätne mi vyplatia mesiace kým som čakala na rozhodnutie zo zahraničia kvôli podpore a ide o toto: presiahla som dohodu 40dní, čiže ma určite vyradili z ÚP, konkrétne dňa 18.11.
30.11 mi skončila aj dohoda, na danom mieste som skončila, čiže sa pôjdem zaevidovať ako nezamestnaná. Moja otázka znie: stopnú mi podporu kvôli vyradeniu? Keď sa naspäť zaevidujem na ÚP, budem ďalej poberať podporu? Ďakujem krásne ❤️
Je ťažké dovolať sa k nám na úrad a keďže bývam inde ako mám trvalé bydlisko, nemám ľahkú možnosť vycestovať. Určite ma vyradili.
A preco taketo veci neriesis osobne?
Ak ta vyradili napriklad pre nespolupracu - zaevidovat sa mozes ist az po 6m.
Lebo som bola chorá, do toho sa priateľovi pokazilo auto čiže denne využíva moje na cestu do práce- preto som nemala možnosť vycestovať a opakujem, katastrofa dovolať sa.
Mesiac si sa nemohla dovolat?
Cesta - autobus, vlak...
Mam pocit, ze sa iba vyhovaras.
Jedine, ze si tam zajdes a zistis osobne, ci ta vyradili. A ak hej, ci pre nespolupracu. Podla toho sa zariadis.
Ked si sa bola od 1.12 zaevidovat na zdr.p ako samoplatca, nepovedali ti, dokedy za teba platil stat zdr.poistenie?
A k podpore - ak ta vyradili, logicky ti stopnu aj podporu.
Presne tak, nemôžem sa tam dovolať, už som volala aj niekoľkokrát denne a prestalo ma to baviť. A keďže bývam inde, na každú jednu cestu som používala auto, vlakom ani autobusom by som prestupy nedala 😉 keďže odkedy mám vodicak, v autobuse som ani nesedela. Pýtala som sa či mi po spätnom zaradení na ÚP bude ďalej chodiť podpora- to je všetko. Ďakujem.
Dalsia moznost mail na upsvar.
Ak sa zasa zaevidujes ( podla toho, na zaklade coho ta vyradili - ci ta zaeviduje hned alebo az za 6m ) - o podporu si musis potom zasa poziadat a budu ti ju platit aj potom.
Ano, mailom som posielala príjem, keďže v deň keď som sa mala dostaviť, dátum ktorý mi reálne oni sami dali, mali zatvorené. Písala som tam, že sa nemôžem dovolať, odpísala mi že v ten a v ten deň jej mám zavolať do 12:00, volala som konkrétne 3x a nič 🙂 takže si názor urobte sama…. Každopádne ďakujem za radu
tak si mala poslat dalsi email aj so screenshortom ze si volala kazdopadne ak ta vyradili tak sa znovuzaevidovat mozes az po pol roku
Toto tu ti nikto iny nepovie, iba na tom UP. Takze jedina sanca ist osobne, ked sa nemozes dovolat. Oni dovody ako pokazene auto neakceptuju.
Za ten mesiac, čo si mala výhovorky, by si tam prišla aj peš. Apropo skús si hľadať prácu a zamestnať sa. To je tiez riesenie.
Neviem čo sa hneď navážate, keď konkrétne vás nikto o radu neprosil @stanulienkat. Mám svoje dôvody a svoje plány pre ktoré sa mi neoplatí zamestnať sa. Na úrade práce som už bola a normálne ma znovu zaevidovali. A mesiac to asi nebude, keďže som normálne pracovala do konca novembra. Lenže ma nikto neupovedomil, to je chyba 😉 ďakujem za rady a tému Uzatváram 😊
Je 11.12 - tak snad po mesiaci vies, ci si evidovana na upsvar, alebo ta vyradili... Nie?