Je pravda ze do budúcnosti všetci čo sa nedajú testovať nedostanú karantennu PN alebo OCR?
@andrejka999??? Pani sa pýtala normálnu otázku, a testovať choď nech sa páči 😁😂
@marci77 fuha ďakujem. Akurát sa čudujem ze deti sú v karanténe ak sa rodičia nedajú testovať. Véd sa hovorí o zákaze vychádzania, nie o karanténe... Toto mi nesedí s tým co viem z vyhlásenia vlády. Ďakujem za poslanie
a to čo?? ja som pochopila, že je to takto: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/567140-z...
a teda deti môžu ísť normálne do školy a škôlky.
@evamarek77 Blbosť, dnes to zmenili a každý občan bez nároku na preukázanie sa negatívnym testom má právo si ísť nakúpiť, k lekárovi a pod.
@beezmeenaa áno, ja som to tiež tak pochopila, že to bude v podstate tak, ako teraz, akurát s tým, rozdielom, že bez testu ľudia nesmú ísť do práce. A teda sa majú pohybovať iba v nutných prípadoch. A tiež ako doprovod maleletých detí. Ako teda neviem, ak sa mýlim opravte ma.
@evamarek77 áno s tým súhlasím, že žiadna PN ani OČR. To je vlastne aj otázka v tejto diskusii. Ale uvoľnili iné veci pre ľudí bez testu, teda zatiaľ, kým to znova nezmenia.
@anjelaa no to práve vôbec neviem. Ci dieťa môže do školy, či ho môžem odviezt. Pripadne ho zo školy ospravedlnia keď nepôjdem na testy...
@beezmeenaa neviem, co myslis pod pojmom "v buducnosti..." o tyzden, o mesiac? Matovic nevie, ani co bude pozajtra. kto bude o mesiac a ako zistovat, kto bol na covid testoch. sam Matovic dnes na tlacovke povedal, ze nevie, kto vobec z pravneho hladiska moze kontrolovat covid pass. je celkom mozne, ze ustava to neumozni ani policajtom. moje dieta ma na stranke skoly info, ze v pondelok je potrebne doniest len potvrdenie o bezinfekcnosti, covid passy sa od rodicov vyzadovat nebudu (co dnes potvrdil aj Grohling)
@matkahelka no ved to... Ale nejakú databázu majú. Véd všetko spisuju a evidujú. Kto bol na testoch.
@beezmeenaa jedna vec je nejaku databazu mat, druha, ci je v sulade s ustavou SR ju pouzit.
@matkahelka toto cele tiež nie je s ústavou. Ale nakoniec kopec ludi môže mať výnimku a to už nevedia asi až tak dat do databázy.
@mogaa nezavadzaj. skus si pozriet aktualne zmeny na stranke ministerstva zdravotnictva.
@beezmeenaa výnimky sú na dve veci.....dôchodcovia a ľudia ktorým testovanie neumožňuje zdrav.stav ajú zákaz vychádzania s výmimkami - čiže len najbližšie potraviny, lekár, lekáreň......žiadna prechádzka s dieťaťom či nákup v inom obchode ako potraviny.....
@matkahelka no toto hovorili včera na tlačovke
@mogaa ano a uzavreli to tym, ze vecer si este sadnu a daju v pisomnej forme aktualne info. bez testu potraviny, lekar, lekaren, sobas, krst, pohreb, vencenie psa, starostlivost o blizku osobu, odvoz deti do skolky/skoly...
@matkahelka veď toto som aj ja písala že zákaz vychádzania s výnimkami....odvoz detí do škôlky/školy tam je ale nie prechádza s dieťaťom po meste.....
@andrejka999 to patrilo komu, ja som pijavica?
@evamarek77 raz píšete ze karanténa, inokedy obchod áno. Ujasnite si to a nedávajte zmatocne info. Palec ste dala na to ze je niekto pijavica. To mam byt ja alebo niekto iný koho nepoznáte, nepoznáte jeho situáciu, názory a podobne. Uvedomte si aký jed sirite a potom rozmýšľate kto je pijavica. Nič v zlom, ale toto fakt nikomu nepomôže, či vy sa cítite lepšie?
@andrejka999 odporúčania naozajstných odborníkov nepočúva ani minister co nariadil testovanie. Jeho ako nazvete?