Stop karanténnym PN a OČR tým, čo sa nedajú testovať

beezmeenaa
28. okt 2020

Je pravda ze do budúcnosti všetci čo sa nedajú testovať nedostanú karantennu PN alebo OCR?

andrejka999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ika1992
28. okt 2020

@andrejka999??? Pani sa pýtala normálnu otázku, a testovať choď nech sa páči 😁😂

marci77
28. okt 2020

taketo nejake pokyny dostali pediatri ...teda co som si vsimla v okoli

beezmeenaa
autor
28. okt 2020

@marci77 fuha ďakujem. Akurát sa čudujem ze deti sú v karanténe ak sa rodičia nedajú testovať. Véd sa hovorí o zákaze vychádzania, nie o karanténe... Toto mi nesedí s tým co viem z vyhlásenia vlády. Ďakujem za poslanie

anjelaa
28. okt 2020

a to čo?? ja som pochopila, že je to takto: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/567140-z...
a teda deti môžu ísť normálne do školy a škôlky.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beezmeenaa
autor
28. okt 2020

@marci77
@anjelaa mne aj riaditeľka v škole povedala ze dcéra môže do školy. No neviem co to ide byť...

anjelaa
28. okt 2020

@evamarek77 Blbosť, dnes to zmenili a každý občan bez nároku na preukázanie sa negatívnym testom má právo si ísť nakúpiť, k lekárovi a pod.

anjelaa
28. okt 2020

@beezmeenaa áno, ja som to tiež tak pochopila, že to bude v podstate tak, ako teraz, akurát s tým, rozdielom, že bez testu ľudia nesmú ísť do práce. A teda sa majú pohybovať iba v nutných prípadoch. A tiež ako doprovod maleletých detí. Ako teda neviem, ak sa mýlim opravte ma.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelaa
28. okt 2020

@evamarek77 áno s tým súhlasím, že žiadna PN ani OČR. To je vlastne aj otázka v tejto diskusii. Ale uvoľnili iné veci pre ľudí bez testu, teda zatiaľ, kým to znova nezmenia.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beezmeenaa
autor
28. okt 2020

@anjelaa no to práve vôbec neviem. Ci dieťa môže do školy, či ho môžem odviezt. Pripadne ho zo školy ospravedlnia keď nepôjdem na testy...

matkahelka
28. okt 2020

@beezmeenaa neviem, co myslis pod pojmom "v buducnosti..." o tyzden, o mesiac? Matovic nevie, ani co bude pozajtra. kto bude o mesiac a ako zistovat, kto bol na covid testoch. sam Matovic dnes na tlacovke povedal, ze nevie, kto vobec z pravneho hladiska moze kontrolovat covid pass. je celkom mozne, ze ustava to neumozni ani policajtom. moje dieta ma na stranke skoly info, ze v pondelok je potrebne doniest len potvrdenie o bezinfekcnosti, covid passy sa od rodicov vyzadovat nebudu (co dnes potvrdil aj Grohling)

beezmeenaa
autor
28. okt 2020

@matkahelka no ved to... Ale nejakú databázu majú. Véd všetko spisuju a evidujú. Kto bol na testoch.

matkahelka
28. okt 2020

@beezmeenaa jedna vec je nejaku databazu mat, druha, ci je v sulade s ustavou SR ju pouzit.

beezmeenaa
autor
28. okt 2020

@matkahelka toto cele tiež nie je s ústavou. Ale nakoniec kopec ludi môže mať výnimku a to už nevedia asi až tak dat do databázy.

mogaa
29. okt 2020

@anjelaa bez testu len najbližšie potraviny, lekáreň, lekár......ale žiadny nákup v iných obchodoch ako potravinách a ani prechádzka s dieťaťom....

matkahelka
29. okt 2020

@mogaa nezavadzaj. skus si pozriet aktualne zmeny na stranke ministerstva zdravotnictva.

mogaa
29. okt 2020

@beezmeenaa výnimky sú na dve veci.....dôchodcovia a ľudia ktorým testovanie neumožňuje zdrav.stav ajú zákaz vychádzania s výmimkami - čiže len najbližšie potraviny, lekár, lekáreň......žiadna prechádzka s dieťaťom či nákup v inom obchode ako potraviny.....

mogaa
29. okt 2020

@matkahelka no toto hovorili včera na tlačovke

matkahelka
29. okt 2020

@mogaa ano a uzavreli to tym, ze vecer si este sadnu a daju v pisomnej forme aktualne info. bez testu potraviny, lekar, lekaren, sobas, krst, pohreb, vencenie psa, starostlivost o blizku osobu, odvoz deti do skolky/skoly...

mogaa
29. okt 2020

@matkahelka veď toto som aj ja písala že zákaz vychádzania s výnimkami....odvoz detí do škôlky/školy tam je ale nie prechádza s dieťaťom po meste.....

andrejka999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beezmeenaa
autor
29. okt 2020

@andrejka999 to patrilo komu, ja som pijavica?

beezmeenaa
autor
29. okt 2020

@evamarek77 raz píšete ze karanténa, inokedy obchod áno. Ujasnite si to a nedávajte zmatocne info. Palec ste dala na to ze je niekto pijavica. To mam byt ja alebo niekto iný koho nepoznáte, nepoznáte jeho situáciu, názory a podobne. Uvedomte si aký jed sirite a potom rozmýšľate kto je pijavica. Nič v zlom, ale toto fakt nikomu nepomôže, či vy sa cítite lepšie?

beezmeenaa
autor
29. okt 2020

@andrejka999 odporúčania naozajstných odborníkov nepočúva ani minister co nariadil testovanie. Jeho ako nazvete?

andrejka999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz