Ahojte mal niekto problem stym ze mu isli kable NN prismo cez stred pozemku na ktorom chcete stavat?najlepsie keby niekto tak z minuleho predminuleho roka lebo sa menia stale legislativy ci je mozna prekladka ako dlho to trva a ci to ma vyznam riesit
@hsjdudhdbd priamo takto nie, ale mali sme v rodicovskom dome uprostred predzahradky. Pisala som ziadiost, tak ze premiestnia na nase naklady, lebo je to vo verejnom zaujme. Cca pred 3 rokmi menili tie stlpy za nove a novy sme dali osadit uplne na hranicu pozemku. Ty chces stavat, je to tocha ina situacia, chod sa pytat osobne.
@hsjdudhdbd prekladka je velmi nakladna. Musis podat ziadost a na vlastne naklady preloziy
Tak asi tam možno boli písané lúky a pasienky,či orná pôda. Tiež nechápem,ako sa tak rýchlo môže predpísať typ pozemku. Keď vyrastie stĺp na stavebnom pozemku tiež nie je bežné bez vedomia majiteľa.
@klarissa25 tie kable vysokejo napätia vsm idu aj ponad dom ci len ponad pozemok
nám tak išli cez záhradu... lenže potom sme zmenili zo záhrady na stav. pozemok a elektrárne som oslovila že z akého dôvodu idú káble ponad môj pozemok... nedali sme NIKDY žiaden súhlas... tých káblov bolo 5 ...
všetky káble sa po krátkom čase podarilo zmeniť - na náklady daných spoločností...
@deti95060810 lebo my ked to mame pozemny pozemok nevieme ci riesit to ze by nam ponad dom isli kable NN alebo nechat tak ˇˇˇˇ chvalabohu je to NN
@deti95060810 normalne vam to skolaudovali aj stavebne povolenie dali bez problemov ?
@hsjdudhdbd a prečo nie... stav. povolenie sme mali bleskovo... za necelý mesiac - aj to bol pán z OU z toho 2 týždne na dovolenke...
my sme to vybavovali pred začatím stavby...
no ja osobne som to neriesila, ale cca rok dozadu, rok a pol... sa u nas stlp premiestnoval, dokonca dva.. viem ze si vyslovene davali ziadost njeka na premiestnenie. Ja ak by sa dalo, tak by som to riesila, nech si to prelozia, ono podla mnat to nie je bohvieco byt pod kablami. My sme pozemok s kablami odmietli, kefd sme chodili na obhliadky.
Ale teda cela dedina je "tu kabel, tu kabel" a vsetkych kolauduju. .Cize toi podla mna nebrani nicomu, ALE ak chces mat istotu, tak to je chvilkova zalezitost na stavbenom urade, spytats sa, povedia ti.
My máme stlp vedľa pozemku. Nie na našom pozemku. Ale ponad pozemok nám idú káble vysokého napätia