Ahojte mám otázku.
Prišlo mi rozhodnutie o tom že mi nevznikol nárok na tehotenske dôvod nesplnených 270 dni nem.poistenie
Lenže prišiel mi papier bez podpisu osoby ktorá to rozhodnutie posudzovala a spracovala, ďalej nemám dobre napísané moje osobné údaje, a ešte aj tie dni nemám úplne dobre napísané a spocitane keďže tam mám len terajšie zamestnanie a zamestnanie pred tým mi nepocitali... A ešte najviac na konci tohto listu je že rozhodnutie sa poslalo ešte jednej osobe, ktoru vôbec nepoznám, volala som jednej pani zo soc.poistovne a oni ju tam tiež nepoznajú... tak by ma zaujímalo či môžem nejakú závažnejšiu sťažnosť poslať na soc.poistovnu keďže si myslím že je to naprd vystavene a ešte to aj poslala nejakej cudzej osobe aj s mojimi údajmi... Pozerala som si že majú aj nejakú zvlášť "kolonku" na stránke na sťahovanie ale toto je podľa mňa dosť záväzná vec s tým že porušila moje práva o ochrane osobných údajov... Či ?
Skor ak mas dojem, ze ti nedobre vyratali dni podaj odvolanie. Platil ti zamestnavatel v predoslom zamestnani odvody? Aj to moze byt problem, ak nie... ale skor jeho ako 5voj, ty sa mozes dopatrat vysvetlenia, preco ti to nezaratali. A tiez by som sla osobne na pobocku, ak by sa ti dalo.
@nikk3y v prvom rade, podpis bol pravdepodobne elektronický, keďže v dnešnej dobe už všetko posielajú elektronicky, takže to že tam nie je podpis nemusí nič znamenať. V druhom rade, u toho zamestnávateľa predtým si mala trvalý pracovný pomer alebo na niektorú z dohôd o prácach mimo pracovného pomeru? V treťom rade, ako si prišla na, že nemáš dobre napísané dni? Nebola si PN alebo OČR počas trvania pracovného pomeru? V štvrtom rade nutne to nemusela byť cudzia osoba, možno to dávali na vedomie iba nejakej pracovníčke, ktorá ma na starosti vyplácanie tehotenského, byť tebou zavolám priamo na pobočku, z ktorej mi rozhodnutie prišlo, resp. pozri či tam niekde nie je je vybavuje meno a kontakt a spýtala by som sa, čo to má znamenať.
@nikk3y Urcite chod na SP nech to preveria a opravia tie udaje co nesedia. Dni, ktore ti nezaratali asi nemaju v systeme, cize pracovala si naozaj na riadnu zmluvu? Bud si nebola prihlasena v SP, alebo je mozne ze urobili chybu.
Mne sa viackrat stalo, ze mi prislo z nejakeho uradu vyjadrenie a v texte udaje nesedeli a aj dole ze komu posielaju na vedomie. Stalo sa to preto, ze oni si zobrali vyjadrenie co posielali niekomu inemu a len prepisovali prislusne udaje, samotny text ostal - nechali si to ako "sablonu". Lenze to dobre neskontrolovali, cize neprepisali vsetko co prepisat mali.
Mne to pripadá tak, že niečo prepisovali, zistili, že je to zle, možno to aj prepísali, ale poslali to pôvodné omylom, určite sa informuj, ale neriešila by som to hneď sťažnosťou, ak sa to vysvetlí.
@nikk3y https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/nie-som-nemocensky-poistena-270-dni/
Prosim ta a ake dni ti teda nezapocitali, ked v tejto diskusii bol zaver, ze ten pocet dni jednoducho nemas a narok nesplnas? Tak co sa zmenilo? Fakty sa odvtedy zmenili, alebo vtedy si nenapisala pravdu? Alebo ju nepises teraz?
@nikk3y Pises, ze si bola studentka, zmaturovala v maji, do agusta mas statut studenta. Ak si aj pracovala, tak na dohodu o briadnickej praci studenta, tam sa odvody na NP neplatia. Od septembra si zamestnana na riadnu zmluvu, od 1.9.2020 do 1.4.2021 mas 213 dni NP. To je od 270 dost daleko, nie us to ani tie 3 dni ktore pises v druhej diskusii.
13tt s dovrsila pred 1.4., cize splnenie naroku sa ti posudzuje k 1.4. a narok na tehotenske nemas.
Písomnú sťažnosť si len tak preletia a vôbec sa jej nemusia nejak venovať. Normálne by som sa vzala a šla tam proste osobne. Toto sa nemôže stať v žiadnom prípade
@monka105 po 1. keby elektorinicky tak by mi asi niečo prišlo či?
po 2. normálnu pracovnú zmluvu som mala
po 3.no bola som PN ale aj tie sa mi počítajú ale počas prvého zamestnania som nebola pn a tie dni tam nemám napísané, zqpocitane,
a vypocitala som si to normálne pozrela si PZ-y a dátumy a počítala mesiace ... no a neskôr som volala aj na SP
po 4. tak ale mohli to tam napísať keďže vždy keď príde úradný list dobre stylizovany tak je tam napísané že kto dostane ešte kópiu alebo niečo na ten spôsob no ja tam mám len meno adresu a nič viac ani kto to je ani nič ... A cez mobil som si zistila kto to posudzoval
@nikk3y podpisane to uz byt nemusi visc citaj zakon o eGovernmente a prislusne vyhlasky
zo zamestnania ako student si neplatila odvody na NP preto te dni tam nie su
toto rozhodnutie nemalo mat preco rozdelovnik tj byt posielane na viac osob pravdebodobne pozostatok z ineho resp zle sa dotiahla sablona to je asi jedine na co sa mozes stazovat nech ti ho vydaju nanovu aj ked vyrok o nepriznani to neovplyvni poziadaj o to mailom
@nikk3y Moja zlata, nikto nic nedomrvil. ved sme ti to uz vysvetlovali v predchadzajucich diskusiach, stale nerozumies?
Do augusta si bola student a pracovala si na zmluvu o brigadnickej praci studentov, z ktorej sa neplatia ziadne odvody do socialnej poistovne. Poistena si az od septembra, ked si uz nebola student a dostala si riadnu zmluvu, nie brigadu pre studentov.
Ved si to uz mala jasne, teda pisala si v tych diskusiach ze chapes, ze narok proste nemas, tak co ti zasa nepasuje?
Študent môže vykonávať prácu na základe dohody o brigádnickej práci študentov len najneskôr do konca kalendárneho roka, v ktorom dovŕšila 26 rokov veku.
a vtedy si uplatnuje odvodovy bonus a neplatia sa za teba odvody takze nic domrvene
@nafka0483 prepáč ale ak narazas že ojebavam.. tak kľud hej? ...
ja som sa chcela len informovať keďže neviem ako to chodí a nezdá sa mi ten papier čo mi poslali .
no a tie dni mi zapocitali čo som robila len v tomto zamestnani od septembra do apríla odkedy začal platiť ten blby zákon o tehotenskom... A predtým čo som robila v lete na normálnu zmluvu nebolo to ani na dohoodu ani nič podobné, všetko za mňa platil. keďže som mala normálnu vyplatnu pasku a na nej vsrtko spísanie a za dlasie sa mi tento rok aj z toho obdobia robilo daňové.
A podstata tu bol domrveny papier (rozhodnutie) a nie to že riešim dni a že sa voči tomu chcem odvolať.
Ďakujem snáď pochopíš .
@nikk3y danove su preddavky na dan na FS to je ine ako odvody ale sak sa odvolaj uved veci co sa ti nezdaju a odpovedia ti
@nikk3y tak odfot tu vyplatnu pasku z leta a bude to jasne zacierni osobne udaje
@eliaska101 nemám možnosť ísť osobne 🤷♀️ som z levíc a mňa psoudzuje ba pobočka
@loginexistuje presne o to mi ide viem že nemám nárok na tehotenske keďže som to riešila už pred tým a chýbali mi 3 dni do 270 dní... A pracovníčka mi našla aj obdobie pred septembrom a aj to mi tam zapocitala ale iba cez mobil sme to riešili
@nikk3y Pozri sa, v te druhej teme si pisala inak. Narazam na to, ze uvadzas teraz ine informacie a vtedy si uvadzala ine.
Ale to lahko vyriesime - mas este tu zmluvu z leta a aj vyplatne pasky? Ak mas, napis mi prosim ako sa zmluva vola - "pracovna zmluva" alebo "dohoda o brigadnickej praci studenta" alebo ako? A tiez pozri vyplatnu pasku a napis ake odvody si mala zaplatene - alebo jednu pasku tu odfot a zakry si osobne udaje.
No to by som išla riesit osobne na pobočku z ktorej ti to poslali..a nech to láskavo dajú do poriadku a znova posúdia..a nech si vyhľadajú čo za pracovníčku to takto dovrzala