Ahojte staci mi ohlaska alebo potrebujem stavebne povolenie ked menim dispoziciu bytu - kupelna ide nad obyvacku bytu podomnou. To sa jednej tete na urade nepacilo a odporucala podat rovno ziadost o stavebne povolenie + chce od projektanta akusticke riesenie a vykonat akusticke skusky ku kolaudaci hoc do nosnych priecok nezasahujem. Mam ale znameho ktory takuto prestavbu robil a stacila mu ohlaska. Ako to je? Mam podat ohlasku alebo rovno stavebne povolenie? Ku stavebnemu povoleniu chcu samozrejme vsetky profesie komplet projektovu dokumentaciu co sa mi z hladiska ze idem pristavit dve priecky a dve priecky umakartu zburat nezda.
@tvaroch777 akoze ked ti toto schvalia tak to je uz konecna na urade. Ked si predstavim ze sedim v obyvacke a pani nado mnou si splachuje 😱
Vdaka za taku “tetu” na urade. Tebe by sa pacilo, ak by byt nad tebou dal wc nad tvoju obyvacku ci nebodaj spalnu?!
@simsalabim bola tu davnejsie taka diskusia, ze suswdia trieskaju s hrncami. Nakoniec vysvitlo ze si stazovatelia zmenili dispoziciu a dali si spalnu pod a nad kuchyne susedov. Ludska blbost je nekonecna.
Mňa by celkom zaujímalo ako chcete napojiť hajzlikovu misu "v obývačke " na kanalizačný zvod v stupackach.
@simsalabim nad nami si asi načierno vymenili kuchyňu s obývačkou. Majú veľké a ťažké stoličky a zasadne ich ťahajú po zemi. Najmä v čase obedneho spánku deti a po 21 🤦♀️
Ak podáte ohlasku, tak vám to môžu vrátiť a požadovať stavebné povolenie, statický posudok a teda aj ďalšie náležitosti. My sme teraz prerábali jeden byt, aj dispozične, hoci do nosnej steny išli iba 3 malé otvory na rúry a komín. Nám stačila ohlaska - no my sme si dali vypracovať celý projekt architektom a rovno sme mali statický posudok. Čiže na ohlasku to už išlo s kompletnou dokumentáciou.
@tvaroch777 ved skus si podat ohlasku. lenze ta teta z uradu,ktora ti osporucila podat stavebne,ti ju pravdepodobne "neprijme",resp ti to preklasifikuje na ziadost o stavebko a vyzve ta na doplnenie dokladov.
a poviem ti,ze robi sa to na kazdom urade inak..niekde riesia cez ohlasku aj veci,ktore su jasne definovane v zakone na stavebne povolenie..takze mozno mas len smolu a byvas v nespravnom meste 😀
Pri zmene dispozície povolenie