Stavebné povolenie - rekonštrukcia

tvaroch777
3. nov 2022

Ahojte staci mi ohlaska alebo potrebujem stavebne povolenie ked menim dispoziciu bytu - kupelna ide nad obyvacku bytu podomnou. To sa jednej tete na urade nepacilo a odporucala podat rovno ziadost o stavebne povolenie + chce od projektanta akusticke riesenie a vykonat akusticke skusky ku kolaudaci hoc do nosnych priecok nezasahujem. Mam ale znameho ktory takuto prestavbu robil a stacila mu ohlaska. Ako to je? Mam podat ohlasku alebo rovno stavebne povolenie? Ku stavebnemu povoleniu chcu samozrejme vsetky profesie komplet projektovu dokumentaciu co sa mi z hladiska ze idem pristavit dve priecky a dve priecky umakartu zburat nezda.

viestta
3. nov 2022

Pri zmene dispozície povolenie

eeffka
3. nov 2022

@tvaroch777 akoze ked ti toto schvalia tak to je uz konecna na urade. Ked si predstavim ze sedim v obyvacke a pani nado mnou si splachuje 😱

simsalabim
3. nov 2022

Vdaka za taku “tetu” na urade. Tebe by sa pacilo, ak by byt nad tebou dal wc nad tvoju obyvacku ci nebodaj spalnu?!

eeffka
3. nov 2022

@simsalabim bola tu davnejsie taka diskusia, ze suswdia trieskaju s hrncami. Nakoniec vysvitlo ze si stazovatelia zmenili dispoziciu a dali si spalnu pod a nad kuchyne susedov. Ludska blbost je nekonecna.

viestta
3. nov 2022

Mňa by celkom zaujímalo ako chcete napojiť hajzlikovu misu "v obývačke " na kanalizačný zvod v stupackach.

janka_266
3. nov 2022

@simsalabim nad nami si asi načierno vymenili kuchyňu s obývačkou. Majú veľké a ťažké stoličky a zasadne ich ťahajú po zemi. Najmä v čase obedneho spánku deti a po 21 🤦‍♀️

raffaella
3. nov 2022

Ak podáte ohlasku, tak vám to môžu vrátiť a požadovať stavebné povolenie, statický posudok a teda aj ďalšie náležitosti. My sme teraz prerábali jeden byt, aj dispozične, hoci do nosnej steny išli iba 3 malé otvory na rúry a komín. Nám stačila ohlaska - no my sme si dali vypracovať celý projekt architektom a rovno sme mali statický posudok. Čiže na ohlasku to už išlo s kompletnou dokumentáciou.

raffaella
3. nov 2022

@viestta všetko sa dá, toto nie je problém, od toho sú architekti aby to vedeli správne zakreslit a stavebná firma, ktorá to cele zastreší. Dôležité je, aby to mali aj úradne schválené.

baluinka
3. nov 2022

@tvaroch777 ved skus si podat ohlasku. lenze ta teta z uradu,ktora ti osporucila podat stavebne,ti ju pravdepodobne "neprijme",resp ti to preklasifikuje na ziadost o stavebko a vyzve ta na doplnenie dokladov.
a poviem ti,ze robi sa to na kazdom urade inak..niekde riesia cez ohlasku aj veci,ktore su jasne definovane v zakone na stavebne povolenie..takze mozno mas len smolu a byvas v nespravnom meste 😀

viestta
4. nov 2022

@raffaella ja viem, že sa dá. Mňa zaujíma konkrétne toto, čiste z technického hladiska