Manžel by potreboval poradiť ja sa v tom moc nevyznám
Zdravim. Potrebujem radu.
Dostali sme papiere od stavebného úradu že nám povoľuje stavbu (rekonštrukcia rodinného domu+prístavba s terasou)
Je pravda, že už to máte zrealizované 🤷♂️🙂
Ale problém je taký, že zavolal som geodeta, spravil všetko čo bolo treba dal papiere na kataster a nakoniec som sa dočítal že ešte príde právoplatné rozhodnutie zo stavebného úradu až potom mozem stavať a rekonštruovať.
Chceli sme to tak, aby ti časovo- dátumovo všetky papiere sedeli, ale nevedel som, že ešte taký papier má prísť zo stavebného úradu. Bude niejaky problém pokuta adt.???
Ďakujem za radu
@melly90 Ano mali ste začať stavať az po vydaní právoplatného rozhodnutia pretože dovtedy je možné sa k tomu vyjadrit ostatným dotknutým… ale hrozne vela ludi začína stavať pred vydaním povolenia…stavebný úrad to vacsinou riesi v prípade sťažnosti nejakej osoby ci uz dotknutej alebo aj uplne cudzej..napríklad kebyze dakto ide okolo a vidi, ze staviate moze dat podnet na úrad, ci mate právoplatne stavebne povolenie alebo teda staviate na čierno….som projektant este som sa nestretla s tym, ze by to úrad riešil…jediná fakt len vtedy ked dotyčných niekto udal
Za to, že ste stavali bez povolenia môžte dostat pokutu, to je samozrejme. O tom rozhodne SÚ.
A ten papier náhodou nie je kolaudačné rozhodnutie? Ten vám vydá SÚ po kolaudácii, o ktorú musíte požiadať.