Stavebné povolenie

macik525
7. jan 2024

Ahojte,
Prosím Vás chcela by som sa informovať,resp poradiť.
Na záhrade sme cca pred 5 rokmi postavili "drevený domček na náradie", ktorý stojí iba na patkach,ale je rozlohou väčší ako 25m2.
Samozrejme,že vtedy to bolo na rýchlo spravené riešenie,bolo to treba spraviť rýchlo a lacno. Samozrejme,že čas sa prejavil na "stavbe" a bolo treba opraviť strechu,lebo zatekalo a už je potrebné riešiť aj novú podlahu.
K danému domčeku sme dorobili betónovú časť,kde sme plánovali odkladať bicykle a následne dorobili aj prístrešok na autá.
A samozrejme,že ohlasovanie obci ani stavebné povolenie sme nespravili.

Čo teraz robiť? Čo nám "hrozí" keď sme to neurobili hneď? Spraviť dodatočné stavebné povolenie už na všetky "stavby"? (Domček na náradie, na bicykle a prístrešok na autá?)

Ďakujem pekne za rady

zuzkaa1991
7. jan 2024

@macik525 ak vas nik nenahlasi tak nic jedine nejaka smiešna pokuta co by dala obec...my ideme robiť dakedy altanok a rozmýšľam ci budem hlasit kedze tolko papierov.dokonca projekt 🙈 chcu...

macik525
autor
7. jan 2024

@zuzkaa1991 však to,že je k tomu toľko kadejakých papierov potrebných,že až 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
A vôbec neviem,čo by sa mohlo stať keby to necháme tak 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Keby nás teda nikto nenahlásil (čo dúfam,že nie,keďže to za 5 rokov nikto neurobil), ale je iná možnosť ako prísť k pokute???

zuzkaa1991
7. jan 2024

@macik525 neee len nebude to zakreslene v katastri pri predaji resp na hodnoteni "stavby " by bolo ze znizena suma asi🤷‍♀️ ale si myslim ze nic ine jedine by ste dostali vyzvu doplnit stavebne plus pokuta....vela ludi ma "mensie" stavby tak takze neriesila by som to...určite je ine ked niekto nema stavebné na dom a take stavby a nie "altanok"

draik
9. jan 2024

Legalizujte si to. Nikdy neviete, či Vás niekto neudá, ale hlavne by to bola komplikácia, ak by bolo potrebné záhradu predať, o to viac, ak by kupujúci bral hypo.

monikkatt
9. jan 2024

@macik525 urcite si to dajte naporiadok. Viete ze to mate mat zapisane tak to urobte.. lepsie ako cakat ci ma niekto nahlasi. Aj dobuducna s tym mozu byt problemy a potom to budete narychlo vybavovat.

mima1608
9. jan 2024

To ešte aj na altánok treba stavebné povolenie? 😳😳😳 My sa chystáme altánok robiť na jar, toto som ani netušila 😳

karkana
12. jan 2024

Prosím Vás,skolaudovalu sme dom,neviem dan bude demet platiť obci,,,ale ešte nejakú do konca januára že treba?

doris11
12. jan 2024

@macik525 dodatocne stavebné povolenie. Za dom sme platili pokutu 500€ 😀 myslím že za altanok bude určite nižšia