Štatistický úrad a nesplnenie povinnosti

kristy95
7. jún 2022

Ahojte chcem sa spytat ze ci hrozi nejaka pokuta za nesplnenie povinnosti na vypnenie statistiky. Prislo nam na firmu ze sme vybraty na rocny vykaz ale mali sme odklad DP tak sme to ignorovali, ze az neskor to vyplnime a teraz ked sa prihlasim na statisticky urad tak uz ten formular na vyplnenie tam nie je. Ked som to pozerala pred mesiacom tak tam bol. Tie co posielame mesacne tak tam su, len ten rocny uz zmizol. Neviete preco?

anos18
7. jún 2022

@kristy95 a nezabudla si sa prekliknut na r.2021? Tam by si mala vidieť ten ročný,lebo je za minulý rok.

kristy95
autor
7. jún 2022

@anos18 preklikla a nic tam nie je, pred mesiacom ked som to pozerala tak tam bol. Ale ani neotravovali telefonatmi. Realne nam len 2 maily poslali.

anos18
7. jún 2022

@kristy95 tak neviem. Skús zavolať pracovníkovi,čo vás má na starosti

kristy95
autor
7. jún 2022

@anos18 nemoze byt, ze nas vyradili? Stalo sa to uz niekomu? 😅

moonlight1210
7. jún 2022

@kristy95 oni napisu april, ale chcu to do konca maja (zvycajne). My to tiez podavame a v podstate im posielam odhady, ak nemam este ciste cisla, tzv. kvalifkovany odhad. Im je to jedno. Potrebuju svoje cisla, ktore im system zaradi a vypluje im vysledky.

Nevolali vam? Lebo k nam volavaju a zvycajne sa s nimi dohodnem, kedy naneskor to mozem poslat (teraz som to mala do 4.6., ale nakoniec som stihala 31.5.).

My posielame aj kadejake ine podklady a kazdy raz, ked nemam este hotove vysledky z ucto, akurat upravim cisla tak, aby mi nevyhadzovalo chyby. Ozvu sa spat len ak viem, ze to vyhadzuje chyby a iba tie chcu po mne opravit. Ak je to bez chyb, tak neriesia. Aj keby som si tie cisla vycucala z prsta.
Takze to vzdy upravim, aby to krasne vsetko sedelo a mam klud.
(Uplne prvy raz som si myslela, ze to bude hrozny pruser, ked oni maju nejake cisla a potom v podanych vykazoch na danovom urade budu o nieco ine. Ale nic nebolo.)

Pokutu sme ale nedostali zatial nikdy. Ani ked som bola chora a mesacny vykaz som vtedy nepodala ani za jednu firmu, a potom v navale prace na to uplne zabudla, ze ich mam dopodat (tiez moja posledna starost, nejake taketo vykazy).

Vlastne neviem o nikom, kto by dostal z tohto uradu pokutu.

Skus pockat a uvidis. Podla mna sa nic nestane.

kristy95
autor
7. jún 2022

@moonlight1210 no aj my minuli rok sme to poslali o 2 mesiace neskor ako sme mali lebo samozrejme na tieto hluposti nikto nema cas.. ale vravim ze ten vykaz proste zmizol 🤷‍♀️ ...teraz neviem ci sa mam tesit ale sa bat. Pritom nam poslali vyzvu zaciatkom maja ze do konca maja to mame poslat len asi im ani nikto z firm neodpisal lebo maj bol total tazky... teraz som si isla k tomu sadnut a nic, rocny je fuc... len mesacne zostali.

moonlight1210
7. jún 2022

@kristy95 zmizol akoze len svieti, ze je ukonceny, i ked nepodany, alebo uplne zmizol?

kristy95
autor
7. jún 2022

@moonlight1210 uplne zmizol, vobec tam nie je 😅

rikarika
7. jún 2022

@kristy95 ako sa ten vykaz volal? Ja vidim celu historiu vykazov roky dozadu, ked zabudnem poslat do terminu, hned ma urguju mailom alebo tel. Pokutu nikdy nedali.

anos18
7. jún 2022

@kristy95 myslím,že vás nevyradili. Ale veď zavolaj im

kristy95
autor
7. jún 2022

@rikarika rocny vykaz produkcnych odvetvi za rok 2021... no ved, minuly rok ked sme nemali cas tak vyvolavali ale teraz ani jeden telefonat, len 2 maily. Tiez vidim celu historiu, vsetky roky za ktore boli podane statistiky.

moonlight1210
7. jún 2022

@kristy95 tak vas asi naozaj vyradili. Ale zavolaj im, ak chces.

Lebo ja tam tie nepodane vykazy stale vidim. Akurat maju napisane, ze "zber ukonceny". Aj ked su vlastne nevyplnene.