Starostlivosť o člena rodiny

kkatrink
13. apr 2024

Ahojte.
Potrebujem poradiť s jednou situáciou.
Moj stryko bol vo vazenii ale presunuli ho do nemocnice do Trencina kde mu stanovili diagnozu ale neviem konkretne aku, zosypal sa a nevie sa sam o seba postarat. Nikto z nasej rodiny sa nevie o neho postarat a rodicia jeho (babka a dedo) su tiez umiestneni v zariadeni pre seniorov. Stryko ma aj dceru.
Tym, z rodicia sa postarat nevedia asi by to pripadlo na moju mamu ? je nejaka moznost ako sa zrieknut starostlivosti ? Len mi prosim nepiste, ze zdravotny posudok mamy od doktora, ze neni sposobila, o tom vieme. Potrebujem vediet ci su aj ine moznosti.
Vopred dakujem za odpovede.

viestta
13. apr 2024

Zacnite mu vybavovat umiestnenie do zariadenia. Teda dcera nech vybavuje. Je to jej povinnost postarat sa o otca, nie jeho sestry

thirstymonk
14. apr 2024

@kkatrink nic nepripada na tvoju mamu. Preco by malo?

kkatrink
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkatrink
autor
14. apr 2024

@thirstymonk dakujem za odpoved. No neviem ako sa to berie, ale v nemocnici spomenul, ze ma sestru a oni ju nasli. A povedali jej, ze ked ho nemoze vyzdvihnut v Trencine tak jo deportuju do KE a tam moze pre neho prist.

kkatrink
autor
14. apr 2024

@viestta dakujem za odpoved. s jeho dcerou nemame kontakt vobec, davnejsie som jej skusila pisat ale neozvala sa. Stryko s nou nema kontakt 25 rokov. Cize urady budu automaticky kontaktovat jeho dceru?