Staré údaje v katastri

17. aug 2022

Ahojte, práve som úplne náhodne zistila, že na katastri mám uvedené staré údaje - predsvadobné. Pritom po svadbe (pred 4 rokmi) som prehlasovala všetko, neviem, či som na toto zabudla alebo to len oni nezmenili. Je to nejaký problém, keď tam svietia staré údaje - predošlé meno a starý kontakt?

andrea_82
17. aug 2022

pravdepodobne si zabudla. Treba ísť na kataster, vypísať tlačivo, údaje opravia bez poplatku.

patka06
17. aug 2022

V podstate to problém nie je, pokiaľ z nehnuteľnosťou nič nerobáš / hypotéka, predaj ... a pod./
Údaje jednoducho zmeníš na katastri žiadosťou, ku ktorej priložíš kópiu OP.

kris_tin257
17. aug 2022

Ja som polroka menila údaje a nie žeby som ja zabudla ale oni to nejak pomotali... Písala som žiadosť maily nikto nič neodpisoval až po vyše polroka konečne svietili správne udaje.
Dokým s nehnuteľnosťou nerobíš nič problém to nie je, môže sa ale stať že kvazy potenciálny kupca ktorý by chcel vyslovene tvoju nehnuteľnosť by ťa vďaka katastru kontaktoval na zlej adrese so zlým menom

zuzanaete
17. aug 2022

Ani pri predaji s tym nemusi byt problem. Kupovali sme byt, kde na katastri bolo stare priezvisko. Zaroven s kupno-predajnou zmluvou sa dokladali aj veci k zmene priezviska. Ale tak jednoduchsie urcite je si to zmenit, ked si si toho vedoma.

panelacikova
17. aug 2022

problém to nie je. zároveň úplne jednoduchou žiadosťou s kópiou sobášneho listu (alebo originál k nahliadnutiu) vieš na katastri bez problémov tieto údaje zmeniť. to isté platí o adrese a iných náležitostiach. pri predaji to problém nie je, ani pri iných ďalších prevodoch. máme s tým už z minulosti skúsenosti. v súčasnosti mám všetko na poriadku, je to tak prehľadnejšie 🙂