Stanú sa splnomocnenia neplatné?

21. mar 2023

Dobry den, prosim o radu. Rodinni prislusnici, ktori odisli na dlhsi cas za pracou do zahranicia, nam tu nechali dve splnomocnenia, keby bolo nieco treba vybavit. Tie su notarsky overene, vsetko ok. Splnomocnenia su pisane na mena a su tam uvedene cisla obcianskych preukazov. My sme ale dnes pri podaju danovych priznani zistili, ze budeme potrebovat oba obcianske preukazy vymenit (teda obe osoby, na ktore su splnomocnenia pisane. Stanu sa tymto krokom splnomocnenia neplatne, alebo sa da nejakym ukonom zabezpecit, ze splnomocnenia ostanu nadalej platne? Rodinni prislusnici urcite kvoli tomu domov nepricestuju, toto nie je riesenie.
Dakujem za radu

matullienka
21. mar 2023

Veď nech vám nové splnomocnenia napíšu a pošlú poštou keď budeš mať nové doklady

macilaci
21. mar 2023

Áno. Budú neplatné. Treba urobiť nové.

autor
21. mar 2023

Dakujem za odpovede. Len neviem, ako maju vybavit nove, ked su v krajine, kde sa nehovori anglicky, nemecky, ani pismo nie je nam zname. Preto riesime, ako predlzit platnost tych uz predtym vydanych, ale asi to nepojde, a tym padom ich tu nebude moct nikto zastupovat a ani sa postarat o ich zalezitosti

vroni
21. mar 2023

Vypisu vam nove splnomocnenia s cislom pasu (ten snad platny maju) a daju ich overit ma slovenskom velvyslanectve v krajine, v ktorej sa nachadzaju. Alebo je na splnomocneni formulka, ze plati do odvolania a potom nie je podstane cislo OP.
Inak na daňovom - davala som splnomocnenie na uctovnika, ked sme zakladali firmu. Som si milionpercentne ista, ze ma od roku 2005 iny obciansky. Daniarom je to úplne a na totalku fuk. Obcianskym sa prihlasuje do systemu, takze tu nezhodu maju stale pred ocami. A nevadi im.

maranco
21. mar 2023

Splnomocnenia by mohli napísať aj elektronicky a podpísať ich občianskym preukazom a vy ich tiež podpíšete elektronicky.
Potom si na pošte urobíte zaručenú konverziu na papier.

autor
22. mar 2023

Dakujem za rady, toto mi velmi pomohlo. Pekny den zelam

1didiana1
22. mar 2023

@maranco toto by bolo najjednoduchsie