Sťahovanie na z Čiech na Slovensko

lenka9153
13. feb 2024

Ahojky všem potrebuji poradit.Jsem z ČR.Bydlím u pritele na Sk i s dětmi z predchozího vztahu.
Potrebujeme si vyridt trvale bydlište nebo za pár měsícu budeme mit miminko.Dokážete mi poradit co vše je potřeba a zkušenosti jestli máte někdo.? Mockrát děkuji

bluemoon24
13. feb 2024

@lenka9153 pritel je pritel a ne manzel? Kde mas aktualne pracovni pomer? Kde jsi pojistena?

lenka9153
autor
13. feb 2024

ano pritel je jen pritel obcanem SK,pojistena jsem v CR a v CR mam i neschopenku -tehotenstvi

bluemoon24
13. feb 2024

@lenka9153 trvaly nebo prechodny pobyt vybavis na cizinecke policii podle mista bydliste (vygoogli si, kde spadas), pokud jsi v CR zamestnana, muzes pozadat o formular S1, abys mohla vyuzivat lekarskou peci na Slovensku (klasickou ne jen akutni), S1 ti bude platit ale jen po dobu pracovniho pomeru nebo na materske, jakmile prejdes na RP, tak S1 se rusi. Mas lekarskou peci na Slovensku aktualne vyresenou? Dite se narodi na Slovensku? Pokud chces otce v rodnem liste, musite si pred porodem zajit na matriku.

alickapusinka
13. feb 2024

Pokiaľ máš PN v CR tam sa počas PN musíš aj zdržiavať. Ak by TI prišla kontrola a nie si v bydlisku kam si nahlásila môžeš prísť o peniaze. Ako môžeš mať PN s CR a zdržiavať sa na Slovensku podľa mňa sa to nedá.

lenka9153
autor
14. feb 2024

@alickapusinka ano mám Pn z Česka ale nahlaseno že podobu Pn budu na adrese na Sk