Stačí deťom do Bulharska občiansky preukaz?

pajdusinka
27. máj 2024

Zdravim, chcem sa opýtať, či bol niekto s deťmi cca do
8rokov na dovolenke v Bulharsku. Či deťom stačil občiansky preukaz alebo museli mať pas. OP pre deti mám, ale neviem či je nutné robiť aj pas.ďakujem.

zic
27. máj 2024

@pajdusinka no, predpokladam, ze potrebuju doklad s fotkou...

A inac opat sme pri tom, ze MK nie je google.. .a ja by som radsej veril info priamo z MZV SR ako od anonymneho diskutera

https://www.mzv.sk/staty/cestovanie-s-maloletym....

slavomira236
27. máj 2024

@pajdusinka ano staci im obciansky s fotkou

ola101
27. máj 2024

Občiansky áno ale ten s fotkou 🙂

maranco
27. máj 2024

@pajdusinka tu je zoznam krajín kde stačí občiansky ako cestovný doklad, samozrejme ten s fotkou
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

rusalinka
27. máj 2024
pajdusinka
autor
27. máj 2024

@zic máme pre deti občiansky s fotkou. Len v cestovke tvrdili,že pre leteckú dopravu pre deti treba pas... A zdá sa mi to hovadina, keď v OP máji fotku aj všetky údaje ako v pase, a cestujeme v rámci schengenu.

pajdusinka
autor
27. máj 2024

@zic a viem,že mk nie je Google. Ten tvrdí,že netreba pás, že stačí OP aj pre deti. Len chcem vedieť či má s tým niekto skusenost, cestovať s deťmi len s OP

maranco
27. máj 2024

@pajdusinka nájdi si stránku danej leteckej spoločnosti a pozri ich prepravné podmienky, prípadne im napíš
to by potom nemali diskriminovať aj dospelých a tiež od nich pýtať PAS 🙂

dokonca v PASe máš menej údajov nemáš tam adresu a biometria v čipe by mala byť rovnaká

mondolina
27. máj 2024

@pajdusinka
určite stačí op s foto aj pre deti. tiež sme leteli do Bulharska s Op.

mondolina
27. máj 2024

@pajdusinka
nejaká divná cestovka keď toto neovláda.
leteli sme do Bulharska s Ryanair aj s inou leteckou spoločnosťou a stačil op.

pajdusinka
autor
27. máj 2024

@mondolina ďakujem toto som chcela počuť 👍

tenerifka
27. máj 2024

ZIADNA letecka spolocnost nemoze ziadat od obcanov EU pri cestovani v ramci EU iny cestovny doklad, aky je oficialne uznavany a ziadany, teda bud OP alebo cestovny pas.
CK nech sa aktualizujena rok 2024, asi zaspali v komunizme

emao
29. máj 2024

@pajdusinka pridám sa, tiež akurát toto isté riešim do Bulharska.. už si zistila prosím, či stačí??
Ak ideme z Viedne do Bulharska, tam to snáď tiež nebude problém..??

pajdusinka
autor
29. máj 2024

@emao bola som sa pýtať u policajtov na oddeleni dokladov. Tam mi povedali,že mal.by stačiť,keďže je to shengen.Ale že to závisí od leteckej spoločnosti, či im bude stačiť iba OP. Že to zaručiť nevedia, či stačí len občiansky. Tak som urobila aj pasy. Človek nikdy nevie,kedy ho použije.

emao
29. máj 2024

@pajdusinka ďakujem, skúsim sa informovať v leteckej spoločnosti.. 😊