Takto... bývame v rodinnom dome s rodičmi, ale vlastne každý máme svoje poschodie, "svoju domácnosť" 2 vstupy, 2 kuchyne, 2 kupelne, spolocnymi priestormi je teda v podstate len dvor. Môžem byť po dovolenke v karanténe iba ja alebo musia ísť aj rodičia, ktori samozrejme len tak nemozu si vybrať volno z práce kvôli mojej karanetene? Berie sa toto ako byvanie v spoločnej domacnosti ? Alebo mám počkať 5 dni na test niekde pod mostom lebo neviem kde mam ist do karanteny 🙈 momentálne sa stihol zaočkovať iba manžel, takze ten do roboty asi môže ísť 🤷
Bohuzial berie sa to ako jedna domácnosť. Moja teta toto riešila, tiez maju s dcérou samostatne bytové jednotky ale v karanténe museli zostat komplet vsetci. Teraz budu musiet mat este navyše aj rodicia PCR testy ak budu chciet skor ukončiť karantenu. Cele je to take na….
To nie je pravda. Máte dve samostatné bytové jednotky. V karanténe ste len vy.
Nie neberie sa to ako spoločná domácnosť. To by musel byt v karantene cely panelák, keď niekto príde z dovolenky.
Ale nesmiete sa vôbec stretnúť.
Rodičia nie sú zaockovani? V takom prípade v karantene nemusia byt isto.
Zavolaj si na RUVZ pre istotu.
@hettinka presne, podla tejto logiky by sme boli postupne vsetci v karantene.
V prvej vlne sa to ako jedna domácnosť nebralo, ale teraz neviem
@vendulka80 a to podla tejto logiky, maju byt v karantene vsetci obyvatelia panelaku, ci ako? Vsak ked sa nestretnu, tak...🤦♀️
@nevenka no mne to pride na hlavu ale teta na jesen zisťovala informácie a bolo jej povedane toto. Lebo sa to vyhodnocuje ako jeden dom s jedným číslom domu a nikto nerobí kontroly ci tie priestory su vnutri oddelene alebo nie. Lebo ze to moze kazdy takto povedat. Tak sedeli vsetci doma🤷🏻♀️Niekedy mam pocit, ze co úradník to ine pravidlo. Asi najlepšie volat na nczi alebo hygienu.
@vendulka80 ano, čo RUVZ, to iné pravidla. Ale treba im poriadne vysvetlit situáciu. Alebo oficiálne oddeliť bytové jednotky. My to tak mame, jedno číslo domu / číslo bytu. Tiež tak bývame.
Podla mna nie... a ani by som to nikomu nevysvetlovala, evd ak niekto dokaze ostat zavrety vo svojej izbe a ma vlastne wc/kupelnu tiez sa to da brat ze je v karantene sam. To by rovnako cely panelak mohol byt v karantene kvoli jednej "domacnosti", ved jeden dom :D
My sme mali tiez takuto situaciu ze jeden dom akoby ale kazdy svoja kupelna kuchyna aj vchod...ked mal u nas niekto covid boli v karantene len ti clenovia ten domacnosti co spolu byvaju ta druha polka nie samozrejme nestretavali sa spolocny bol tiez len dvor...zistovali sme si to priamo na RUVZ cez zimu🙂
Žiaľ všetci musíte ísť... Okrem manžela teda