Ahojte ženy, chcem sa opýtať tých ktoré nemajú rovnaké priezvisko s deťmi, ale žijú normálne s otcom detí v jednej domácnosti. Pýtali od vás na letisku splnomocnenie od otca na vycestovanie z krajiny? Idem do Londýna na výlet s deťmi, ale deti majú priezvisko po otcovi, musím si vybaviť to potvrdenie? Na stránke minv nič také nespomínajú. Vopred ďakujem za
A robí vám veľký problém napísať splnomocnenie v anglickom jazyku a dať to overiť na matrike?
Ja som bola teraz v lete ale len bulharsko a 2krat cyprus. Nic sme memali len rodny list. Nikto nic nepytal v zahranici lrn v kosiciach na letisku chcela rodny list. Nakoniec ho sni neotvorila.
My sme splnomocnenie neriesili kedze chlap bol v tom case na cechach a sli sme na last minutky 3cez leto. Uk je mimo unie tak tam si ho radsej daj napisat
@kavasmliekom nerobí mi problém, ale keď môžem ušetriť 30 eur tak prečo mám zbytočne platiť.
Do Anglicka lietam pravidelne s dcérou a bez manžela a nikdy nikto žiadne potvrdenie nepýtal, ale máme rovnaké priezvisko.
To splnomocnenie u notára stojí cca 6 eur. Žiadnych 30.
Určite zober aspoň rodné listy detí. Ja na budúci rok na dovolenku vezmem veru aj splnomocnenie/súhlas s vycestovaním. Tento rok ma pri návrate z dovolenky spovedal u nás na pasovom…von ma pustili bez otázok 😅. Situáciu máme rovnakú, akurát na túto dovču sme išli bez ocka.
@abbey1 tak nevi odkiaľ máš tu sumu. Dnes som platila 40,49 eur
To si platila nejak vela..
https://www.finsider.sk/servis/kolko-stoji-over...
Koľko stojí overenie podpisu u notára:
Ak ide o notárske osvedčenie pravosti podpisu na listine, ktorá sa má použiť v cudzine, za každý podpis jednej osoby na listine alebo jej rovnopise: 8 €
@slavomira236 mam dve deti. Čiže overenie 4 ropidpisov🤷 2x slovenčina a 2x anglictina
@maranco aj keby to stalo 8 tak je to stále vyše 30 eur 🤷
@abbey1 platila som cez 40€ za 2 splnomocnenia, takže je to vcelku dosť
do buducna v slovencine staci dat overit aj na miestnom urade za 2 eura... anglicke sa musi u notara tam sa neda hybat s cenou
V slovenčine ani nepotrebuješ, nie je podmienka súhlasu druhého rodiča pri odchode zo Slovenska na dovolenku
Mne v cestovke dala nejake tlacivo je po anglicky podtym preklad po slovensky takze je to na jedom papieri. A nemohla si napisat obe deti na jeden papier? Tak by to vyslo menej.
@jazula do zahranicia mimo eu rodne listy po slovensky neviem ci obstoja. A preklad rodneho listu myslim ze vyjde este viac
@maranco ja viem, lenže ja a moje deti nemáme rovnaké priezviska. A radšej predidem problému ako ho zažiť na letisku 🤞
Tak vám poviem 😃 poslala som partnera za notárom potvrdiť tie podpisy. Doma som ich vypisala a stiahla zo stránky minv. A on mi potom po telefóne keď už mal vynevene všetko hovorí že noratka mu povedala že na budúce oni majú tlačivo kde je všetko v jednom. Len jemu sa nechcelo prepisovať tak overil tie moje tlaciva🤦♀️😃
A k čomu v slovenskom jazyku?
@danusskaaa Veď u notára je cena fixná. Za dva podpisy si toľko platiť nemohla.
@abbey1 platila som 20,16€ za jeden anglický dokument u notára. Nemohla to "len" overiť za par € proste je to tak. Deti išli na dovolenku s mojou segrou.
Znamy isiel s vnukom a spovedali ich v uk kto je co je v akom vztahu atd