ahojtee.. chcem sa spytat ako to je ked mam dieta a poberam nanho peniazky ktore mi chodia postou vyplacaju sa do 26teho a ja cakam druhe dieta.co ak budem do vtedy este v porodnici kto mi to moze vybrat aby som esteaj o to malo neprisla? pocula som o nejakom splnomocneni ale neviem kde.sa to vybavuje a co k tomu potrebujem? dakujem za odpovede 🙂
@danka1234 mala by si tam mať aj do kedy si to môžeš prevziať, alebo ich kontaktuj..myslim že tinebude treba sponomocnenie, ked sa jedná o toto..alebo sa dohodni s poštarkou...
@danka1234 na pošte ti daju papiere na splnomocnenie treba vyplnit, ist na poštu , a oni už tam všetko urobia, /asi musite tam byt obaja/ alebo ako už pisali nech peniažky idu na učet, pri tom variante, musiš ist osobne na urad / ak dobre viem tak na social. veci a rodiny,/ a tam vyplnit žiadost a urobit kopiu Bank. kariet treba to do 15-eho urobit, lebo vtedy posielaju peniažky, a ked nestihnes tak ešte tu mesiac dostaneš s poštou
Ked je to na tom uzkom papieriku čo predpokladám že je ked píšeš že je do 26-ho tak tam može prebrat manžel/manželka.nikto iný,na tie papiere neplatia splnomocnenia ani na pošte vydané.Ked sa peniažky nepreberu další mesiac dostaneš naraz 2 sumu,až kým nepreberieš,pred materskou som robila na pošte a mali sme maminu ktorá bola v zahraničí a chodila len raz za pol roka,mala takzvané našetrené peniažky,ale som od januára doma na materskej takže nevylučujem zmenu.......najlepšie je to na učet,aj ja som to dala na učet aby som nemusela chodit do roboty pre peniaze🙂))
nie nepotrebuje,len svoj OP a aby adresa bola detto 🙂
@danka1234 daj si to vyplacat na ucet, ale platnost poukazky su 2 mesiace, takze si to mozes vybrat ked sa vratis