Splnomocnenie na cestu do zahraničia pre dieťa

27. jan 2023

Ahojte, poradite mi prosim, potrebujem splnomocnenie na cestu do zahranicia pre nase dieta. Cestovat bude s otcom, nie sme rozvedeni, zijeme spolu, mame vsetci rovnake priezvisko, ale bude lepsie, ked to potvrdenie bude mat, dana krajina to moze vyzadovat.
Hladam vzor tohoto potvrdenia na nete, ale vsade mi najde len doprovod pre cudziu osobu. Davali ste si toto splnomocnenie potvrdit pre manzela/manzelku alebo ste si to sami upravili a nahradili "cudzia osoba" za "manzel/otec"?

anjelicek26
27. jan 2023

Ide s otcom, zakonnym legalnym zastupcom, maju rovnake meno, preco myslis, ze potrebuje nejake papiere? Cestujem s detmi bezne sama do zahranicia roky rokuce a nikto to po mne nikdy nechcel. Preto su na nete len vzory s cudzou osobou...

januska12323
27. jan 2023

Otec je otec, nepotrebuje nič.

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
27. jan 2023

jasné, že nič. Aj ja aj manžel s deckami bežne chodievame do zahraničia sami, či autom alebo letecky, nikdy problém nebol..

annm81
27. jan 2023

Pokojne tam zameň to cudzia osoba za manžel. My sme vždy napísali list sami, kde sme uviedli, že cestuje len s jedným rodičom, kam cestuje, za akým účelom, ako dlho sa zdrží a kontakt na druhého rodiča. V rámci EU sa to kontroluje len zriedkavo - asi len nejaké občasné náhodné kontroly. Pri letoch von z EÚ kontrolujú potvrdenie častejšie.

autor
27. jan 2023

@annm81 Ide o krajinu mimo EU, preto nechceme riskovat. Dakujem za tip, zmenime cudziu osobu za manzel a dame to pre istotu overit.

gabka11
29. jan 2023

Na ministerstve na ich stránke sú vzory, ktoré len vytlačis a doplnis

gabka11
29. jan 2023

Ja to vždy používam, nakoľko nie sme zobrati, deti majú priezvisko po ňom, ja mám iné, tak nech mám istotu....

fanny.fanny
6. júl 2023

@gabka11 ahoj, vieš mi prosím ťa povedať, či stačí na jeden formulár vyplniť všetky deti alebo na každé dieťa zvlášť formulár?

gabka11
6. júl 2023

@fanny.fanny áno dávam jeden a píšem obe deti don