Splácať 2 exekúcie z materskej?

kristinkikus
15. aug 2018

Baby ahojte, chcela by som sa opýtať či ako matka na MD môžem splácať 2 exekútorov naraz. Niečo som začulo že naraz nie, neviete niečo o tom bližšie?
Platím si exekutora ktorého splatim v januári, no teraz mi prišiel ďalší a chcela by som požiadať o odklad, alebo niečo podobné, poraďte mi, prosím.
Ďakujem

benit
15. aug 2018

@kristinkikus skus mu zavolat. Vysvetli situaciu. Mozno ti pomoze a dohodnete sa, ze zacnes az v januari. Len svoje dlhy si asi treba riesit skor ako pride exekutor. Potom je to uz drahsie. Netreba sa spoliehat na to ze ten komu dlzim sa na to ... kazdy chce svoje peniazky spat.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misulienkamisa
15. aug 2018

Dá sa vybaviť všetko po dohode. Hlavne sa mu nevyhýbaj, normálne sa s ním skontaktuj, vysvetli mu ako to máš a myslím, že s tým bude vedieť niečo urobiť 🙂 Ale aj mne sa zdá ako písala fefe, že to životné minimum ti musí jednoducho zostať

conspi
15. aug 2018

@kristinkikus životné minimum zostať musí to je pravda ale zažila som prípad, kde to pána exekútora vôbec nezaujímalo. Zablokoval účet, týždeň potom poslal papiere a tri mesiace, teda kým sa tam neobjavila suma ktorú požadoval účet nepustil. Urobil to slobodnej matke, ktorá sa mu nevyhýbala aj s ním komunikovala... Takže hold aj tu je to o ochote druhej strany

katarinamarkova
15. aug 2018

@conspi chyba.v banke jej zivotne minimum vyplatia aj zo zablokovaneho úctu.takze bud nemas od nej všetky info alebo pani riadne nekomunikovala s bankou

katarinamarkova
15. aug 2018

@kristinkikus kontaktuj exekutora.su niektoré rodinne davky na kt.siahnut nemôže.ziv.minimum ti musí ostať.

kristinkikus
autor
16. aug 2018

Ďakujem Vám 😊

miroslava190
16. aug 2018

Ahoj, pracovala som dlhé roky u exekútora a ano je to o komunikácii. Môžu ti strhávat aj dve exe konania naraz, pokiaľ to výška tvojho príjmu dovolí. Sú na to výpočty. Tebe musí zostať životné minimum plus živ. minimum na dieťa. Ak ti zrážky odchádzajú z účtu a nový exekútor ti ho zablokuje, banka absolútne nie je povinná ti životné minimum vyplatiť, tak ako to tu niekto spomínal. Raz keď máš účet zablokovaný, tak s tým bez od blokovania aspoň čiastočného, ktoré vydáva len exekútor, nepohnes.Vyplatiť ti banka môže sumu 93 eur a to len jednorazovo. Je potrebné kontaktovať exe úrad, dohodnúť sa na minimálnych splátkach tejto druhej exe, pokiaľ neplatis tu prvú a potom budeš dávať druhému exekútorovi vyššie splátky. Je tu vyššia pravdepodobnosť, že ti to exe schváli, ale taktiež potrebuje aj on povolenie od oprávneného. Odklad sa rieši písomne a ide to cez súd. Je to na dlho a zväčša neúspešne pre dlžníka.

miroslava190
16. aug 2018

A aby som nezabudla, najdôležitejšia vec!!!! Ak poberas materskú dávku z tej môže exekútor strhávat ale ak už poberas rodinné tych 200 dačo, tak z toho ti nesmie ani cent