zdravim sos dotacia 300 eur a teraz ked mi daju aj 2 mesacnu podporu v nezamestnanosti tak asi budu musiet vratit tych 300 eur lebo 2 davky nemozem dostat.Dostavala som 6 mesiacov 200 eur davku ale bola mi vo february schvalena aj sos dotacia,ale volali mi z uradu ze musim podla zakona poberat davku v nezamestnanosti a sos zrusia tych 300 e.Vy mate nejake info o tom?
ahoj ta sos dotacia ma taktiez zaujima musela si mat aj potvrdenie od predchadzajuceho zamestnavatela aby si dostala tych 300 euro ? dakujem Perla
@kajuska12 SOS dotácia sa poberá, ak nemáš nárok na podporu.......ak ti vznikol nárok na podporu, tak na SOS dotáciu nemáš nárok.......keď doberieš podporu, tak si požiadaj o SOS dotáciu........
@podprsenkovalady na SOS dotáciu máš nárok, ak si prišla o prácu a si evidovaná na úrade a nemáš nárok na podporu.........žiadne potvrdenie od bývalého zamestnávateľa nedokladáš...
Bude sa to prepocitavat... Cize ak si mala mensiu podporu, a dostala si vyssiu sos davku, ten rozdiel by si mala vratit.....
@juliatriscova ja som zamestnaná na dohodu a keďže som kvôli korone doma volala som na Upsvar doniesla papier od zamestnávateľa a dnes my volala pracovníčka že mi schválili tu SOS dotáciu čiže čiže nielen ak prídeš úplne o prácu 🙂
@kamcamatias123 ale tebe zrejme ukoncili dohodu, nie?
@martinkatinka dobry den,prosim vas tuto informaciu mate odkial?
@martinkatinka nie nie dohoda mi stále beží normálne som zamestnaná len zamestnávateľ mi dal papier ze v mesiaci február mam od robene 0 hodín to som poslala na úrad a dnes my volala ze mam schválené za február a príde mi do konca mesiaca a keď som nebola celý marec zas mam pýtať zamestnávateľa papier ze som doma nemam nič odrobene a mam jej poslať 🙂
@martinkatinka lebo mesiac pozadu vyplácajú do 13 apríla jej mam poslať papier ze v marci zas mam 0hodin a pečiatku od zamestnávateľa
@kamcamatias123 aha, tak to som nevedela, ze dohoda moze bezat dalej.
@asturia26 tak v tv novinach hovorili, ze ak bola podpora vyssia, yak za tie dva mesiace doplatia rozdiel, takze by to malo platit aj naopak. Neber to ako overenu info
@juliatriscova dobre,len som zvedava ze do kedy bude ta sos dotacia.A ked to pozastavim na 2 mesiace tak potom,mozem poziadat znova o sos dotaciu
@kajuska12 nemozes pozastavit....
...neviete babenky nahodou ci sa da sos dotacia aj spatna poziadat? ..nemazestnana som od 25.7.20 som na urade prace evidovana a nepoberam ziadnu podporu ani nic ine neviete ci sa da aj spatna poziadat konkretne od oktobra 2020? dakujem Perla
@podprsenkovalady dala sa, ale iba do 31.1 co viem... Mozno sa to odvtedy zmenilo. Volaj na UP
@martinkatinka DAKUJEM budem volat...
Ahojte, prosím vás, mne skončila podpora minulý mesiac... Je teraz schválené predĺženie podpory?
ahojte ...viete poradit ? hlavne ty co teraz vypisovali tlacivo na sos dotaciu lebo mam k dispozicii dve tlaciva na vypisanie jedno je dvojstranove a druhe je trojstranove neviete ci by stacilo vypisat aj to dvojstranove alebo po novom je uz trojstranove lebo to trojstranove som nasla na oficialnej stranke ....posielam linky na obidva tlaciva dakujem Perla https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/SOS_D...
@podprsenkovalady to prve by urcite nestacilo. Treba vyplnit to druhe
@kajuska12 pozastaviť sa nedá..........potom môžeš opäť požiadať, no najviac 6 mesiacov čiže 1800€.......
@asturia26 dakujem ano to trojstrannove 🙂
Ahojte otázka môžem mať popri sos dotácia odrobene nejaké hodiny cez agentúru či vôbec aby som neprišla o ňu . ďakujem 🙏
Zavolaj na svoj UP