Ahojte kočky! Mám 26 rokov, žijem so svojim priateľom v jeho dome, a som tehotná. Minuli rok som dokončila univerzitu, ale nenašla som do teraz žiaľ žiadnu prácu. Pracovala som len zopár krát na dohodu.Som evidovaná na UP, ale žiadne príspevky som ešte nedostala.Chcela by som len vedieť či môžem dostať nejaké sociálne dávky kým sa mi narodí bábätko?Alebo aké príspevky dávajú v takomto prípade?Ďakujem za odpovede!!!!
hmotnú núdzu pravdepodobne a príplatok, keď si tehotná cca dokopy 76 eur..
@zuzka0624 vieš holka, máš vysokú školu a to nevieš, že príspevky sa nedávajú automaticky, ale treba o nich požiadať?
Už po 25 narodeninách si mohla žiadať na UP dávku v hmotnej núdzi dostávala by si 62,50 eur ... a teraz ak si tehotná tak príplatok pre tehotné ... ak sa vydáš tak o dávku v hmotnej núdzi prídeš.
A potom rodičovský po narodení dieťaťa.
nemusíš sa ani vydať. stačí, že uvedieš otca na rodnom liste. ak robí, tak pôrodom sa ti skončí.
@zuzka0624 ahoj ja som v tej istej situacii dnes som sa bola preto pytat na socialnej poistovni a vysledok?ak nemas odrobenych za posledne dva roky 270 dni tak narok nemas to je co sa tyka socialnej poistovne no a davky v hmotnej nudzi tam sa porovnava prijem spoluposudzovanych osob ak prekrocis po zratani vsetkych vasich prijmov urcitu sumu tak narok nemas nasi z bratom dostavaju davky v hmotnej nudzi a keby som bola posudzovana aj ja snimi tak by sa tie davky zvysili o 2 eura 🙄 mna chcel dat doktor na pn tak som bola zistovat ci aspon nieco dostanem ale ked som zistila ze nie tak som sa na to vykaslala ked som aj tak doma tak naco akurat by som sa nemohla ani z domu pohnut .asi si budeme musiet pockat do materskej
@zalka Ja to viem, že nedávajú soc. dávky automaticky.Len to som nevedela, že v prípade tehotenstva ako to celé funguje. Ale v stredu idem na UP, iste tam dostanem odpovede na všetky moje otázky, alebo aspoň dúfam 🙂 Ďakujem za všetky odpovede. Krásny deň/ večer 🙂 vám prajem kočky!
ahoj no asi jedine prispevok vc hmotnej nudzi ....nevyznam sa v tom velmi ale bola som v podobnej situacii akurat som bola v poslednom rocniku na VS ked som otehotnela ale kedze som uz mala 26 tak uz som nebola evidovana ako denny student na UP a tak som nedostala nic kym som neporodila kedze som nepracovala nikdy inak ako na dohodu a púo porode mi tym padom tiez nepatrila materska ale len rodicovsky,takze asi ta nepotesim ;/